Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Чърчил Разгледай мнениетази тема е прекалено обширна, но основното е че едва ли ти си гуруто който със спекулации бие пазара...веднъж дваж да уцелиш и на третия пазаря ти го тургаНе е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеНяма да се повтарям, чети по-внимателно. Големи балонери сте, две изречения не можеш да схванеш, а си тръгнал с акциЙ да се занимаваш.Сравнява се профита между този на пасивен инвестор и този на по-активен, сиреч спекулант. Няма какво да се философства излишно.
А и сега нямам време за губене.
Не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеНяма да се повтарям, чети по-внимателно. Големи балонери сте, две изречения не можеш да схванеш, а си тръгнал с акциЙ да се занимаваш.Сравнява се профита между този на пасивен инвестор и този на по-активен, сиреч спекулант. Няма какво да се философства излишно.
Не е препоръка
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Каммен Разгледай мнениеголям спекулант си щом на 5 лв се набалончила
и я сподели какви спекули си правила /ама разгледай убаво графиката преди това /,
тази акция не можахте ли да разберете, че за спекула не става - освен ако не връткаш по 100 бройкиA и ти се появи откъсно в тази тема и започна да ни пишеш неизвинени отсъствия. Недей така, на бфб сме, с най-балонираният индекс, който се спихна най-много, поне нека се отнасяме с търпимост и разбиране
))
Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чърчил Разгледай мнениеа сега сметни "съответните дивиденти" и пак се изкажи. От ипо-то до сега на акция са прибрани по 2.65лв дивидент които изваждаме от 5лв емисионна и на Импа му идват по 2.35лв акцията....кое му непрофитабилното след като сега вървят по 6+лв а и след 2-3 месеца ще има още 75ст ? аз имам пакетче на средна 3.70 което е почти минимума на който минаваха по сериозни количества, но съм прибрал само 2 дивидента т.е. цената ми е с тях е към 2.20. Т.е. извода е че Импа е почти на възможно най-голяма далавера от тук
Сравнява се профита между този на пасивен инвестор и този на по-активен, сиреч спекулант. Няма какво да се философства излишно.
Не е препоръка
Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеAми защото профита на импето е: текуща цена минус цена от Ipo, плюс съответните дивиденти, не е някак си профитабилно, както казваше Кура. От ипо-то до сега на акция са прибрани по 2.65лв дивидент които изваждаме от 5лв емисионна и на Импа му идват по 2.35лв акцията....кое му непрофитабилното след като сега вървят по 6+лв а и след 2-3 месеца ще има още 75ст ? аз имам пакетче на средна 3.70 което е почти минимума на който минаваха по сериозни количества, но съм прибрал само 2 дивидента т.е. цената ми е с тях е към 2.20. Т.е. извода е че Импа е почти на възможно най-голяма далавера от тук
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение... Не става спекулант от него и това си е, остава си вечено балониран, но така си му харесваА кака е купила и продала няколко пъти през интервала. Не е препоръка
)))
и я сподели какви спекули си правила /ама разгледай убаво графиката преди това /,
тази акция не можахте ли да разберете, че за спекула не става - освен ако не връткаш по 100 бройки
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение... да не говорим, че всяка година ходя на море с тоя дивидент.
Пожелавам на всички така да се набалончите.
И аз - не спекулант, аз - инвеститор.и една малка добавка относно балонерството - сега инвеститорите ги наричат балонери.
Не е препоръка, имам инвестициЙ
))
Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениенякои хора бъркат инвеститор със спекулант
и защо реши,че спекулантите са по-по-най..Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениекакво да го гледам, добре съм го написала, че за тогава така е си е и било. не беше излязъл отчета за четвърто трим., както и годишния, а откакто бяха направили дивидента на обикновените акции по-голям от този на привилегированите, нещо им нямам голяма вяра на нашите хора. И да - като е скочила с 30% акцията за 1-2 месеца съм решила да ползвам думата "понабалончи се", същото бих казала и ако скочи сега с 2 лв за един месец)) А на императора, пък изощбо не му се вързвай. Човекът се е балонирал още от самото IPO. Не става спекулант от него и това си е, остава си вечено балониран, но така си му харесва
А кака е купила и продала няколко пъти през интервала. Не е препоръка
)))
Пожелавам на всички така да се набалончите.
И аз - не спекулант, аз - инвеститор.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Каммен Разгледай мнениея си виж и твоя пост от 6.12.2010 13:22
"Вярно, че май нещо се понабалончи..." - коментар на прецаканото, относно достигане на цената от 5лв на привилигированите)) А на императора, пък изощбо не му се вързвай. Човекът се е балонирал още от самото IPO. Не става спекулант от него и това си е, остава си вечено балониран, но така си му харесва
А кака е купила и продала няколко пъти през интервала. Не е препоръка
)))
Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеИзлагаш брутално бе, човек. Какъв меком какви 5 лв. ??? я си виж постовете в текущата тема. Говореше откровени простотии за тази акция и като видя, че няма да го бъде, се реши да купиш скъпо и прескъпо. А знаеш ли кака ти на какви нива се е паркирала!?. Не ме карай да си мисля, че си по-голям балонер, дори и от импа, сиреч най-големия балонер. Можеш ли да сметнеш капитализацията на меком при 2 лв. на акция ??? Ясно, че имаш кациЙ, но това твоето, на нищо не прилича. По-скоро ще фалират, отколкото да станат 2 лв, според мен и не само... Абе ясно че си пиле, ами и балонер на всичкото отгоре, е много ми идва. А не си ли си се усъмнявал дали активите им не са двойно по-ниски от публикуваните в баланса, но както казал Костолани - най-много баламурници на квадратен метър има най-вече на борсата. Балонери да искаш в днешно време, просто сме заринати. Не е препоръка. Аре, стига съм те просвещавала. Опитът е доказал, че балонерите не вземат от дума.
"Вярно, че май нещо се понабалончи..." - коментар на прецаканото, относно достигане на цената от 5лв на привилигированите
Коментар
Коментар