IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    я раздели профита на времето отделено за сделки,анализи,слухтене и тн и ще видиш, че инвеститора има много повече време за себе си и съхранени нерви в сравнение с тичащия по ръба на бръснача спекулант.
    Да и това е вярно. Може да се помисли. Дали пък няма да ме спечели каузата. Засега май не. По-нататък ще видим
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Чърчил Разгледай мнение
      тази тема е прекалено обширна, но основното е че едва ли ти си гуруто който със спекулации бие пазара...веднъж дваж да уцелиш и на третия пазаря ти го турга
      Има такава вероятност, може да се окажа и прецакано. Затова големите батковци от кеча, на които може би им сте се радвали, са ви казали: "не правете това в къщи"
      Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
        Няма да се повтарям, чети по-внимателно. Големи балонери сте, две изречения не можеш да схванеш, а си тръгнал с акциЙ да се занимаваш. Сравнява се профита между този на пасивен инвестор и този на по-активен, сиреч спекулант. Няма какво да се философства излишно. А и сега нямам време за губене. Не е препоръка
        тази тема е прекалено обширна, но основното е че едва ли ти си гуруто който със спекулации бие пазара...веднъж дваж да уцелиш и на третия пазаря ти го турга

Коментар

Няма да се повтарям, чети по-внимателно. Големи балонери сте, две изречения не можеш да схванеш, а си тръгнал с акциЙ да се занимаваш. Сравнява се профита между този на пасивен инвестор и този на по-активен, сиреч спекулант. Няма какво да се философства излишно. А и сега нямам време за губене. Не е препоръка
          я раздели профита на времето отделено за сделки,анализи,слухтене и тн и ще видиш, че инвеститора има много повече време за себе си и съхранени нерви в сравнение с тичащия по ръба на бръснача спекулант.
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Каммен Разгледай мнение
            голям спекулант си щом на 5 лв се набалончила
            и я сподели какви спекули си правила /ама разгледай убаво графиката преди това / ,
            тази акция не можахте ли да разберете, че за спекула не става - освен ако не връткаш по 100 бройки
            Набалончила и понабалончила, са две различни неща, имат тънък нюанс. едното е, че може да ми се прииска да съм ги продала, другото е, че може бе ще ги оставя да се донабалончат. Ама сте балонери, една спекулантска терминология ви затруднява A и ти се появи откъсно в тази тема и започна да ни пишеш неизвинени отсъствия. Недей така, на бфб сме, с най-балонираният индекс, който се спихна най-много, поне нека се отнасяме с търпимост и разбиране ))
            Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Чърчил Разгледай мнение
              а сега сметни "съответните дивиденти" и пак се изкажи . От ипо-то до сега на акция са прибрани по 2.65лв дивидент които изваждаме от 5лв емисионна и на Импа му идват по 2.35лв акцията....кое му непрофитабилното след като сега вървят по 6+лв а и след 2-3 месеца ще има още 75ст ? аз имам пакетче на средна 3.70 което е почти минимума на който минаваха по сериозни количества, но съм прибрал само 2 дивидента т.е. цената ми е с тях е към 2.20. Т.е. извода е че Импа е почти на възможно най-голяма далавера от тук
              Не е препоръка... !!!

Коментар

Aми защото профита на импето е: текуща цена минус цена от Ipo, плюс съответните дивиденти, не е някак си профитабилно, както казваше Кура
                а сега сметни "съответните дивиденти" и пак се изкажи . От ипо-то до сега на акция са прибрани по 2.65лв дивидент които изваждаме от 5лв емисионна и на Импа му идват по 2.35лв акцията....кое му непрофитабилното след като сега вървят по 6+лв а и след 2-3 месеца ще има още 75ст ? аз имам пакетче на средна 3.70 което е почти минимума на който минаваха по сериозни количества, но съм прибрал само 2 дивидента т.е. цената ми е с тях е към 2.20. Т.е. извода е че Импа е почти на възможно най-голяма далавера от тук

Коментар

... Не става спекулант от него и това си е, остава си вечено балониран, но така си му харесва А кака е купила и продала няколко пъти през интервала. Не е препоръка )))
                  голям спекулант си щом на 5 лв се набалончила
                  и я сподели какви спекули си правила /ама разгледай убаво графиката преди това / ,
                  тази акция не можахте ли да разберете, че за спекула не става - освен ако не връткаш по 100 бройки

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                    ... да не говорим, че всяка година ходя на море с тоя дивидент.

Пожелавам на всички така да се набалончите.

И аз - не спекулант, аз - инвеститор.
                    Мерси бе имп., a също и за идеята, че кинтите тр. да служат за да се изкара добре на море. Тук ме изкефи. Пожелавам ти още едно Нушенце за тазгодишната отпуска. и една малка добавка относно балонерството - сега инвеститорите ги наричат балонери. Не е препоръка, имам инвестициЙ ))
                    Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                      някои хора бъркат инвеститор със спекулант

и защо реши,че спекулантите са по-по-най..
                      Aми защото профита на импето е: текуща цена минус цена от Ipo, плюс съответните дивиденти, не е някак си профитабилно, както казваше Кура
                      Не е препоръка... !!!

Коментар

какво да го гледам, добре съм го написала, че за тогава така е си е и било. не беше излязъл отчета за четвърто трим., както и годишния, а откакто бяха направили дивидента на обикновените акции по-голям от този на привилегированите, нещо им нямам голяма вяра на нашите хора. И да - като е скочила с 30% акцията за 1-2 месеца съм решила да ползвам думата "понабалончи се", същото бих казала и ако скочи сега с 2 лв за един месец )) А на императора, пък изощбо не му се вързвай. Човекът се е балонирал още от самото IPO. Не става спекулант от него и това си е, остава си вечено балониран, но така си му харесва А кака е купила и продала няколко пъти през интервала. Не е препоръка )))
                        Така съм се балонирал, че съм напред само от курсът, да не говорим, че всяка година ходя на море с тоя дивидент.

Пожелавам на всички така да се набалончите.

И аз - не спекулант, аз - инвеститор.
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• някои хора бъркат инвеститор със спекулант

и защо реши,че спекулантите са по-по-най..
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Каммен Разгледай мнение
                            я си виж и твоя пост от 6.12.2010 13:22

"Вярно, че май нещо се понабалончи..." - коментар на прецаканото, относно достигане на цената от 5лв на привилигированите
                            какво да го гледам, добре съм го написала, че за тогава така е си е и било. не беше излязъл отчета за четвърто трим., както и годишния, а откакто бяха направили дивидента на обикновените акции по-голям от този на привилегированите, нещо им нямам голяма вяра на нашите хора. И да - като е скочила с 30% акцията за 1-2 месеца съм решила да ползвам думата "понабалончи се", същото бих казала и ако скочи сега с 2 лв за един месец )) А на императора, пък изощбо не му се вързвай. Човекът се е балонирал още от самото IPO. Не става спекулант от него и това си е, остава си вечено балониран, но така си му харесва А кака е купила и продала няколко пъти през интервала. Не е препоръка )))
                            Не е препоръка... !!!

Коментар

• Днеска се появи един заЮ, който продава на 6.60
                              Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

Излагаш брутално бе, човек. Какъв меком какви 5 лв. ??? я си виж постовете в текущата тема. Говореше откровени простотии за тази акция и като видя, че няма да го бъде, се реши да купиш скъпо и прескъпо. А знаеш ли кака ти на какви нива се е паркирала!?. Не ме карай да си мисля, че си по-голям балонер, дори и от импа, сиреч най-големия балонер. Можеш ли да сметнеш капитализацията на меком при 2 лв. на акция ??? Ясно, че имаш кациЙ, но това твоето, на нищо не прилича. По-скоро ще фалират, отколкото да станат 2 лв, според мен и не само... Абе ясно че си пиле, ами и балонер на всичкото отгоре, е много ми идва. А не си ли си се усъмнявал дали активите им не са двойно по-ниски от публикуваните в баланса, но както казал Костолани - най-много баламурници на квадратен метър има най-вече на борсата. Балонери да искаш в днешно време, просто сме заринати. Не е препоръка. Аре, стига съм те просвещавала. Опитът е доказал, че балонерите не вземат от дума.
                                я си виж и твоя пост от 6.12.2010 13:22

"Вярно, че май нещо се понабалончи..." - коментар на прецаканото, относно достигане на цената от 5лв на привилигированите

Коментар

Working...
                                X