IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    И тука някой беше на зор днес. Пооблажих се добре на 5.50.
    Импе - нали ти си гуруто на тая позиция.
    Я кажи колко дивидент се кани да снесе новата CEO г-ца ?
    Че туканка дивидентът е един и същ - не зависи от Ирен...

Баси тънканата - да.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Добре е, почти 13% дивидент идва.
      Стига да ти е верна информацията,че официално не съм срещал такива данни.
      Бях се притеснил,че някой разпродава ниско понеже е дочул че ще е слаб дивидента.
      Ма явно си е бил на зор. Или пак някой фонд дето не им пука, нали парите не са техните....

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
        И тука някой беше на зор днес. Пооблажих се добре на 5.50.
        ами честито,
        ти си купил от привилигированите и дивидента е 0.71лв след данъка
        “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• И тука някой беше на зор днес. Пооблажих се добре на 5.50.

Коментар

• Ихааа... Отдавна не бях чел подобен пост от човек с един пост...

Гроздето е кисело, нали...
            Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• без кусури не може, ама има няма 5 месеца и поредният дивидент се задава

Коментар

• Не мисля, че прясно регистрирани никове са подходящи за такива критики, но явно има доста засегнати хора...както и да е.

Рисковете пред Комерса са основно:
                - доста динамично развитие на конкурентни вериги...преди лихварите бяха основно 'индианци' и трудно можеше да се изгради структура/верига по подобие на комерса, но с времето явно понатрупаха опит та вече се наблюдават вериги заложни къщи, които се развиват по сходен начин. - не съм в бизнеса и нямам идея дали им върви или не на конкурентите.

- нормативната рамка - рано или късно ще им вдигнат мерника и на заложните къщи. нароиха се доста структури за бързи кредити, които оперират една идея по-цивилизовано от класическите заложни къщи (и пак толко неизгодно де) и е въпрос на време да погледнат в паничката на заложните къщи.

общо взето е това, но иначе си е бизнес за печатане пари..бързо..лесно..ликвидно

не е препоръка за покупка или продажба на акции
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Знаеш, проблема тук е че бизнеса им е лихварство с ненормални проценти на печалба. ЕС обмисля директива срещу, това доколкото съм чувал. Скоро Дянков се обяви за регулация на бизнеса им (кредити до 400 лв.). Така че може и да изчезнат. Хората нямат пари да вържат двата края и им взимат 50-100% лихва...

Освен това знае се, заложните къщи хранят хазарта, дребните кражби и други престъпления. Например залагаш си телевизора, за да играеш хазарт. Ако не бяха заложните къщи (знаете че са денонощни), нямаше да загубиш телевизора си.

Така че този риск влия на акцията от години.
                  Да видим дали ще се осъществи.

Не ви е виновно новото CEO.

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.

Първоначално изпратено от Masta'Trada' Разгледай мнение
                  За съжаление, ето още едно дружество заразено с Източно Европейската болест.
                  Наскоро бе уволнен най-компетентния и най-резултатен мениджърски екип на компанията. Причината? Спестяване на разходите по високите възнаграждения и премии, които получавали - първата анти-кризисна мярка, предприета от младата госпожица СЕО !

Досега СофКом правеше приятно впечатление като еталон за модерен мениджмънт и мажоритарно тяло с отворени възгледи, което, въпреки предмета на дейност, нямаше корени в "подземния свят". Всичко това, разбира се, подплатено с добри финансови резултати. Връх бележи изплащането на дивидент през изминалата, най-кризисна година.
                  И следва харакири.
                  Назначаването на новия СЕО. Едва прохождащо студентче първи курс, нуждаещо се от първичен опит и изграждане на реноме. Звучи добре, ако е твоето дете. Уви!
                  И на каква цена? В най-трудните от трудните момент, време на свиващи се печалби и конкуренти никнещи, като гъби след дъжд. Време, когато най-добрите ти специалисти трябва да вадят аса от ръкава, за да изтискат и най-малкият микропроцент растеж!

Тази шуробаджанащина явно е основен лайтмотиф в Българската икономика. Извинете ме колеги, ама нека г-н Дянков, с тази негова тежка ръка, постави някакъв фреймуорк ограничаващ тази безразсъдна дейност. Па нека паднем още десет места в класацията на свобода на бизнеса! Защото лошият мениджмънт е болестта на източноевропейските ни икономики.
                  Загубите от това са ресурси, време, и най-вече, много, много пропуснати ползи - за всички по веригата - от мажоритаря, инвеститорите, та чак до държавата. Последните десет години се нагледахме на такива циркови изпълнения, където напълно читави компании с потенциал да бъдат водещи в региона, на Балканите, биват свеждани до влачещи се инвалиди, чиито дребни, сиви печалбици са единствено и доволно достатъчни да поддържат нечии Ягуар и яхта!

И в частност за това дружество, когато след година, виж ти, ненадейно краш-не, ще се чудим що ли стана, кризата ли беше! А този ход, да сложат едно необразовано дете да управлява, си е чист пример за учебника.
                  И с каквито и отчети да ни къпят, истинският въпрос, който всеки анализатор тук трябва вече да задава е :
                  Има ли пилот в самолета???

Коментар

• Има ли пилот в самолета?

За съжаление, ето още едно дружество заразено с Източно Европейската болест.
                    Наскоро бе уволнен най-компетентния и най-резултатен мениджърски екип на компанията. Причината? Спестяване на разходите по високите възнаграждения и премии, които получавали - първата анти-кризисна мярка, предприета от младата госпожица СЕО !

Досега СофКом правеше приятно впечатление като еталон за модерен мениджмънт и мажоритарно тяло с отворени възгледи, което, въпреки предмета на дейност, нямаше корени в "подземния свят". Всичко това, разбира се, подплатено с добри финансови резултати. Връх бележи изплащането на дивидент през изминалата, най-кризисна година.
                    И следва харакири.
                    Назначаването на новия СЕО. Едва прохождащо студентче първи курс, нуждаещо се от първичен опит и изграждане на реноме. Звучи добре, ако е твоето дете. Уви!
                    И на каква цена? В най-трудните от трудните момент, време на свиващи се печалби и конкуренти никнещи, като гъби след дъжд. Време, когато най-добрите ти специалисти трябва да вадят аса от ръкава, за да изтискат и най-малкият микропроцент растеж!

Тази шуробаджанащина явно е основен лайтмотиф в Българската икономика. Извинете ме колеги, ама нека г-н Дянков, с тази негова тежка ръка, постави някакъв фреймуорк ограничаващ тази безразсъдна дейност. Па нека паднем още десет места в класацията на свобода на бизнеса! Защото лошият мениджмънт е болестта на източноевропейските ни икономики.
                    Загубите от това са ресурси, време, и най-вече, много, много пропуснати ползи - за всички по веригата - от мажоритаря, инвеститорите, та чак до държавата. Последните десет години се нагледахме на такива циркови изпълнения, където напълно читави компании с потенциал да бъдат водещи в региона, на Балканите, биват свеждани до влачещи се инвалиди, чиито дребни, сиви печалбици са единствено и доволно достатъчни да поддържат нечии Ягуар и яхта!

И в частност за това дружество, когато след година, виж ти, ненадейно краш-не, ще се чудим що ли стана, кризата ли беше! А този ход, да сложат едно необразовано дете да управлява, си е чист пример за учебника.
                    И с каквито и отчети да ни къпят, истинският въпрос, който всеки анализатор тук трябва вече да задава е :
                    Има ли пилот в самолета???

Коментар

• Първоначално изпратено от Vola.X Разгледай мнение
                      По случай св. Валентин, няма ли да има някакъв жест към любовното послание ? За жабока - ясно вече, че е златен ...
                      Валентин - само послания за девойки. За фабриките прагматизъмът си е прагматизъм.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                        Апропо - чак сега забелязвам, че след поредната лека покупка туканка и последните трусове на борсичката, вече Жабокът ми е водещата акция в портфейлът... свали от престолът една изключително могъща машиностроителна фабрика - Любовното послание, макар и с малка разлика...
                        По случай св. Валентин, няма ли да има някакъв жест към любовното послание ? За жабока - ясно вече, че е златен ...
                        Реалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.

Коментар

• Апропо - чак сега забелязвам, че след поредната лека покупка туканка и последните трусове на борсичката, вече Жабокът ми е водещата акция в портфейлът... свали от престолът една изключително могъща машиностроителна фабрика - Любовното послание, макар и с малка разлика...

Коментар

• Първоначално изпратено от KFC1976 Разгледай мнение
                            Има ли някаква пречина цената да пада на " Жабока "
                            Причина - обичайното заешко поведение - гледам борсичката пак посринала докато нямах интернет два дни...

Коментар

• Тука наистина са се събрали само хора, безрезервно вярващи на мениджмънта.

Били вдигнали заплатите и се били лишили от дивидент в името на по-добро бъдеще, а забравяте, че може и да са решили дивидента да не го делят с останалите акционери, източвайки средства, вдигайки заплатите.

И аз имам акции, ама тва не ми пречи да гледам по подозрително на тия операции.
                              Сигурно е единствената компания в Бълария, която е увеличила с десетки и стотици проценти заплатите в тая криза?

Нещо куца, ама ше висиме на привилегированите и ше си траеме, пък каквото стане.

Коментар

• Първоначално изпратено от Teodor Iv Разгледай мнение
                                И кво ги бьрка НЕобикновенните това - да не би да им се променя дивидента следващите 5 години !!!

Промяната вьв вьзнагражденията, касае единствено обикновенните и щом са ги направили, т.е. си НАМАЛЯВАТ дивидента доброволно, значи имат нещо в предвид.
                                Да, реално не ги "бърка" от гледна точка на дивидента през следващите няколко години, но на практика, това си е декапитализация на дружеството, по-скоро не толкова добра капитализация, което рефлектира върху всички елементи на финансовите отчети...

ПП: И аз имам само привилегировани, но все пак това е риск!

НЕ е препоръка!

Коментар

Working...
                                X