Първоначално изпратено от gunnar
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеТова си е твое решение
Аз не очаквам догодина да има дивидент по обикновените ,заради падежирането на облигациите в края на годината и евентуалното обратно изкупуване .
Коментар
-
Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнениеАко догодина бъде разпределен дивидент по обикновените - сметката не излиза. Засега не мисля да купувам. Има някой неща в отчета, които ме притесняват.
Аз не очаквам догодина да има дивидент по обикновените ,заради падежирането на облигациите в края на годината и евентуалното обратно изкупуване .
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеКато мислиш така си купи привил.акции по 5 лв - те имат гарантиран дивидент 71,25 ст и догодина ще станат обикновени и ти излизат под 4,29 лв.
А обикновените под 5 лв едва ли ще паднат тази година - такива имат под 30 акционера и там си ги изкупуват на по високи цени.
Не е препоръка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнениеМоже и да раздават по 0,5 лв, но зависи както от развитието на бизнеса, така и от коректността на мажоритарите. Мисълта ми беше, че в момента може да е по-изгодно да се купят обикновени акции, ако има кой да продаде на 4-4,30 лв примерно.
А обикновените под 5 лв едва ли ще паднат тази година - такива имат под 30 акционера и там си ги изкупуват на по високи цени.
Не е препоръка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеСлед 2 години няма да има нито привилегировани акции, нито облизвации, по които задължителни плащаници да има, отделно, че и броят на акциите в обращение ще намалее още, поради обратното изкупуване на - в което надявам се и сега компанията да се е включила на тънкана.
Според теб дали компанията няма да може да раздава по половин лев, ако не и по цял като дивидент и дали тогава акцията ще струва пет кинта?
Коментар
-
Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнениеЗащо идиотщина? Тук цената зависи от цената на обикновените. Можеш ли да кажеш колко струват те (или колко ще струват след една година)?
Според теб дали компанията няма да може да раздава по половин лев, ако не и по цял като дивидент и дали тогава акцията ще струва пет кинта?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнениеЗащо идиотщина? Тук цената зависи от цената на обикновените. Можеш ли да кажеш колко струват те (или колко ще струват след една година)?Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеТуканка идиотщината продължава - явно е някой, който не продава собствени акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнениеОстава само един дивидент - за 2015 г. Пише го в проспекта.
"Ирен каза че ще проверят това, защото и тя не бе сигурна как трябва да се процедира."
А трябва да знае - все е пак уж е директор там !
Нищо ,че имаше само от обикновените акции.Last edited by vale1; 17.07.2015, 16:53.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнениеИнтересно е как ще се процедира в последните години
тук виждам, че подписката за привилегированите е започнала на 3 октомври 2006 г.
http://www.investor.bg/ipo/169/a/nad...-sofiia-56216/
после е имало вписване в ЦД, откъдето трябва да се брои началото на емисията, но определено е ноември-декември 2006 г.
значи 10-те години изтичат в края на 2016 г.
Значи лятото на 2016 г., когато са ОСА-тата няма да е падежирана и ще се гласуват 0,75 лв. дивидент по привилегированите, а друг дивидент ще остане за лятото на 2017 г. (да се гласува на ОСА) или ще има специално ОСА. Не знам
Може би ще има частичен дивидент за 2016 г., който ще се гласува и изплати през 2017 г. на база последният списък на притежалите на Привилегировани акции, преди да бъдат спряни за търговия и конвертирани
Има доста въпросителни
Дивидентите като чели остават 2, един пълен и един почти пълен
Поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнениеИнтересно е как ще се процедира в последните години
тук виждам, че подписката за привилегированите е започнала на 3 октомври 2006 г.
http://www.investor.bg/ipo/169/a/nad...-sofiia-56216/
после е имало вписване в ЦД, откъдето трябва да се брои началото на емисията, но определено е ноември-декември 2006 г.
значи 10-те години изтичат в края на 2016 г.
Значи лятото на 2016 г., когато са ОСА-тата няма да е падежирана и ще се гласуват 0,75 лв. дивидент по привилегированите, а друг дивидент ще остане за лятото на 2017 г. (да се гласува на ОСА) или ще има специално ОСА. Не знам
Може би ще има частичен дивидент за 2016 г., който ще се гласува и изплати през 2017 г. на база последният списък на притежалите на Привилегировани акции, преди да бъдат спряни за търговия и конвертирани
Има доста въпросителни
Дивидентите като чели остават 2, един пълен и един почти пълен
Поздрави
Питай я като журналист.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар