IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Интересно е как ще се процедира в последните години

тук виждам, че подписката за привилегированите е започнала на 3 октомври 2006 г.
    http://www.investor.bg/ipo/169/a/nad...-sofiia-56216/

после е имало вписване в ЦД, откъдето трябва да се брои началото на емисията, но определено е ноември-декември 2006 г.
    значи 10-те години изтичат в края на 2016 г.

Значи лятото на 2016 г., когато са ОСА-тата няма да е падежирана и ще се гласуват 0,75 лв. дивидент по привилегированите, а друг дивидент ще остане за лятото на 2017 г. (да се гласува на ОСА) или ще има специално ОСА. Не знам

Може би ще има частичен дивидент за 2016 г., който ще се гласува и изплати през 2017 г. на база последният списък на притежалите на Привилегировани акции, преди да бъдат спряни за търговия и конвертирани

Има доста въпросителни
    Дивидентите като чели остават 2, един пълен и един почти пълен

Поздрави

Коментар

• По простите акции дивидент е раздаван около 4 пъти - 7-а, 10-а, 11-а година и сега - общо 4.5 кинта.

Продават може би Родните - защото очевидно е, че на продавачът не му пука особено. Иначе по-добре да бе сторил това заедно с дивидентът отчасти на около 6 кинта и отчасти след - но не с такова дървеняшко изсипване.

Мене по ми е интересно кой основно купува - защото Жабокът има график за обратно изкупуване и ще е добре да пълни сега.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Каммен Разгледай мнение
        Ще ми е интересно да видя мнение относно:

1. Кой и защо продава?
        2. Кога за последно беше раздаван дивидент за обикновените акции и защо?
        Не съм много наясно с позицията, но и на мен ми стана интересно кой продава, а по обикновените тази година разпределиха 1 лв, което е повече отколкото по привилегированите.

Коментар

• Ще ми е интересно да видя мнение относно:

1. Кой и защо продава?
          2. Кога за последно беше раздаван дивидент за обикновените акции и защо?

Коментар

• Нали догодина привилегированите стават обикновенни , т.е. всеки който иска да пълни би предпочел евтините и освен това привилегировани акции
            Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Зависи от инвестиционните, така да се каже: цели. Аз не пълня напримерно - защото имам достатъчно Жабоци и други инвестиционни цели. Купих си, заедно с дивиденът няколко прости Жабока.

Ама щом искаш - пълни - това не е противоестествено.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                Да: още не е свършил акциите.
                Почнах да пълня на 5 лв. Как мислиш Митко , дали си струва цената щото се чудя още дали да се нагрухам с тия или с едни други хартийки дето са се запътили към 2 лева ?
                Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от Pistacho Разгледай мнение
                  А тук кога да очакваме плащането на дивидента?
                  1 август

Коментар

• А тук кога да очакваме плащането на дивидента?

Коментар

• Разглеждах отчета на София Комерс ЗК за първото тримесечие и ми направи впечатление отчета за паричните потоци. Постъпленията от клиенти и плащания към доставчици почти липсват, а в предходните периоди са били по 13-14 млн. лв. Освен това постъпленията от клиенти са отрицателни. На какво може да се дължи това?

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                        Инв. посредник, казах го ако някой е по-наясно да се ориентира по него кой продава.
                        Ми аз май не съм чувал тия - то ного посредници.

Коментар

• ps. Извинявам се за повторението, сега забелязах. че mr. 15% e редактирал поста
                          Не е препоръка... !!!
                          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Какво е: СИС ?
                            Инвестиционен посредник бе Имп. Просто ти е изскочило от ума в момента, не може да не си ги чувал
                            Не е препоръка... !!!
                            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Инв. посредник, казах го ако някой е по-наясно да се ориентира по него кой продава.
                              Last edited by 15%; 13.07.2015, 13:34.
                              Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                                Взех си малко от СИС. Дано да няма неприятни изненади в отчетчето само

Коментар

Working...
                                X