IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
    Не виждам по какъв начин поста ти опровергава моя
    Ако си имал под 1500 акции можеше да ги продадеш във всеки един момент. Ако си имал повече и цена от 5 лв. те е задоволявала, можеше да пуснеш аск и да чакаш до обратното.

П.П. Пак казвам, че според мен трябваше да купят или привилегии /тъй като са по-евтини/, или облигации. Не ги защитавам.
    Явно не се разбираме.
    Това обратно беше гласувано преди година и половина като една възможност и едва ли някой е очаквал да бъде реализирано.
    Мисля ,че през 2013 пак беше гласувано обратно ,но не беше осъществено.
    До тази годиина всички обратни гласувания са се отнасяли само за обикновените акции.
    За пръв път тази година е гласувано обратно изкупуване и на прив. акции , но това е за 2016 и 2017.( след средата на другата година не би трябвало да има прив.акции ) Прив. акции до Нова година не могат да се изкупуват.
    За мен не беше оправдано да се изкупуват обикновени акции за 300000 лв в този момент.
    По добре да бяха изкупили облигации ( като имат излишни пари в този момент) по които дружеството плаща високи лихви , а и цялата емисия облигации не е вложена , според последните отчети.
    .
    За това остава впечетление за някакви задкулисни игри. Пък и предните обратни изкупувания бяха осъществени по аналогичен начин за определени люде.

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
      Изглежда не си много в час какво се случи.
      Обратното изкупуване ,което мина е гласувано на ОСА миналата година и никой (без вътрешните лица ) не знаеше дали ще го има.
      То беше обявено в сайта на БФБ - Еxтri около 11,30 сутринта на 4.12 , когато обратното беше свършено
      Затова го наричам гавра.
      Обратното беше в 2 сделки в 10,16 минути на същия ден.
      Сделките бяха за 18000 и 46000 обикновени акции.
      Над 60000 акции имат само 8 акционера , 3-ма от които носят фамилия Вачеви.
      УПФ ДСК - Родина са имали 57 339 акции ,така ,че най много да са продали само в едната сделка.
      Не виждам по какъв начин поста ти опровергава моя
      Ако си имал под 1500 акции можеше да ги продадеш във всеки един момент. Ако си имал повече и цена от 5 лв. те е задоволявала, можеше да пуснеш аск и да чакаш до обратното.

П.П. Пак казвам, че според мен трябваше да купят или привилегии /тъй като са по-евтини/, или облигации. Не ги защитавам.
      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

В интерес на истината, всеки който желаеше, можеше да си продаде обикновените акции на 5 лв.! Просто трябваше да сложи аск /а отделно имаше и 2 бида за 1500 бр. над 5 лв./. Проблемът за мен е друг - защо не купуват привилегии или облигациите си.
        Ами до колкото си спомням до миналата година имаха обратно и при привилегиите.

Коментар

Сигурен съм, че стояха бидове 1000 бр. на 5,00 и за по-кратко време 500 на 5,50 мисля. Освен това, всички знаем параметрите на обратното и нищо не пречеше да си оставиш аск на 5,000. По този начин, за да купят на другите, щяха да купят и твоите
          Изглежда не си много в час какво се случи.
          Обратното изкупуване ,което мина е гласувано на ОСА миналата година и никой (без вътрешните лица ) не знаеше дали ще го има.
          То беше обявено в сайта на БФБ - Еxтri около 11,30 сутринта на 4.12 , когато обратното беше свършено
          Затова го наричам гавра.
          Обратното беше в 2 сделки в 10,16 минути на същия ден.
          Сделките бяха за 18000 и 46000 обикновени акции.
          Над 60000 акции имат само 8 акционера , 3-ма от които носят фамилия Вачеви.
          УПФ ДСК - Родина са имали 57 339 акции ,така ,че най много да са продали само в едната сделка.

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
            не е вярно това. минаха ги бързо и накуп точно за да избегнат това някой да им попречи
            Сигурен съм, че стояха бидове 1000 бр. на 5,00 и за по-кратко време 500 на 5,50 мисля. Освен това, всички знаем параметрите на обратното и нищо не пречеше да си оставиш аск на 5,000. По този начин, за да купят на другите, щяха да купят и твоите

Коментар

• Мисля че сигнала който ръководството даде на дългосрочните инвеститори с обратното изкупуване е повече от добър. За разлика от повечето прехвалени уж ликвидни боклуци на БФБ , ръководството не изоставя акционерите си и подкрепя цената , въпреки че предстои раздаване на дивиденти и лихви по облигациите
              Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

В интерес на истината, всеки който желаеше, можеше да си продаде обикновените акции на 5 лв.! Просто трябваше да сложи аск /а отделно имаше и 2 бида за 1500 бр. над 5 лв./. Проблемът за мен е друг - защо не купуват привилегии или облигациите си.
                не е вярно това. минаха ги бързо и накуп точно за да избегнат това някой да им попречи

Коментар

може би нямат от тях...

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
                    тука след гаврата с обратното изкупуване на обикновени акции за пореден път, не знам какво положително мога да очаквам. Какво да очаквам от дружество, което купува акциите си от двама акционера, а в същото време префовете потъват под обикновените. Доста ми напомня енемона.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      Най-вероятно един ПОД продава. Което според мен е погрешно - защото е 90% сигурно, че когато привилегированите акции станат прости и облизвациите им изтече срока, по простите акции също редовно ще се плаща дивидент и то немалък.
                      тука след гаврата с обратното изкупуване на обикновени акции за пореден път, не знам какво положително мога да очаквам. Какво да очаквам от дружество, което купува акциите си от двама акционера, а в същото време префовете потъват под обикновените. Доста ми напомня енемона.

Коментар

• Най-вероятно един ПОД продава. Което според мен е погрешно - защото е 90% сигурно, че когато привилегированите акции станат прости и облизвациите им изтече срока, по простите акции също редовно ще се плаща дивидент и то немалък.
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
                          Импе то хубаво лихвите взехме ама някой да каже какво е това срутване на цената и кой от толкова време продава и я сваля постоянно ?
                          Вероятно този , който продаде обикновенните акции , знаейки че пазара ще поеме привилегированите , а обикновенните ще ги бутне на куп.
                          Скоро ще стане ясно кой избяга и защо
                          Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Импе то хубаво лихвите взехме ама някой да каже какво е това срутване на цената и кой от толкова време продава и я сваля постоянно ?

Коментар

• Глупостите ,които за трети път прави ръководството с обратното изкупуване водят до тази липса на доверие в компанията.
                              Може и да не са направили нищо нередно , но липсата на информация на кого от мажовците са изкупили акциите води до такива резултати.
                              За мен много по добро решение беше тези 300 000 лв употребени за обратното да ги вложат в изкупуване на облигации с голямата дължима лихва .

Коментар

• Тук вече няма на кой да продадеш. Нали има голям дивидент, а само продават.

Коментар

Working...
                                X