IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Пръво - до около краят на март чакайте ново, редовно сборище - за да бъде снесен последният дивидентец.
    Второ - по-после - новите привилегировани. Пригответе си по около един Пънкар за бройка.

И те така.
    Първо - колко значи един "пънкар" ?
    Второ - колко % ще бъде дивидента от този пънкар всяка година?
    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Пръво - до около краят на март чакайте ново, редовно сборище - за да бъде снесен последният дивидентец.
      Второ - по-после - новите привилегировани. Пригответе си по около един Пънкар за бройка.

И те така.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Като гледам, нямаше резки изменения на цената на обикновените и привилигировъните акции. Все едно не е имало събрание Ясно е че нищо не е ясно...

Коментар

• Импе казвай каквото знаеш де ? Щом са споделили на сборището значи всичко е публично ! Нали не си бил на сбирка на някоя секта или тайна организация

Коментар

Понаучих туй-онуй - ама не зная имам законово право да пиша ли?

В смисъл такъв: Ирен води вашите въпроси като зададени по точка Разни и ще напише отговори в протоколът.
            имаш право да пишеш каквото си искаш, стига да е истина. Все пак ти не си инсайдър в дружеството. Но ако ти имаш информация, която не е огласявана публично, то тогава лихварите имат проблем!

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
              Ще продължи ли политиката за дивиденти по обикновенните след като привилигированите станат такива
              Аз мисля - това е логическо - още повече след емитирането на новите привилегии разходите за техните дивиденти ще са по-малко от сегашните - за дивиденти по сегашните привилегии и лихви по облизвациите.

Коментар

• Ще продължи ли политиката за дивиденти по обикновенните след като привилигированите станат такива

Коментар

• Първоначално изпратено от ufoss Разгледай мнение
                  На кратко казано на добре ли вървят нещата или...
                  Добре вървят: да.

Коментар

• На кратко казано на добре ли вървят нещата или...

Коментар

Понаучих туй-онуй - ама не зная имам законово право да пиша ли?

В смисъл такъв: Ирен води вашите въпроси като зададени по точка Разни и ще напише отговори в протоколът.
                      Благодарско Импе ! Хубаво е някой все пак да ходи по сборища, а не само да плюем от дистанция.
                      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Понаучих туй-онуй - ама не зная имам законово право да пиша ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
                          И каква е точно разликата, че не мога да я схвана? Хора без пари дето се чудят кви да ги направят за да намерят 5 лв. до заплата?

"През четвъртото тримесечие на 2015 г. вземанията на дружествата, специализирани в кредитиране, са се увеличили с 57.5 млн. лв., сочи справка на Profit.bg. В края на 2015 г. те са 2.16 млрд. лв. спрямо 2.1 млрд. лв. за преди три месеца и 2.048 млрд. лв. към края на 2014 г. Над 77.5% от вземанията на компаниите за бързи кредити са от домакинствата.
                          Само за последните три месеца те са теглили кредити за близо 49 млн. лв., сочат данни на Българска народна банка. В последната година дълговете на сектор домакинства към специализираните компании растат с над 162 млн. лв., докато повишението за последните 3 г. е от над 330 млн. лв. Данните на централната банка сочи, че четвъртото тримесечие винаги е много силно за сектора. За този период на 2014 г. населението е изтеглило 40 млн. лв., а за година по-рано - 57 млн. лв. По последни данни у нас има 148 компании, предлагащи бързи кредити, спрямо 164 за преди година и 174 фирми за в края на 2013 г. Активите на компании (както и раздадените кредити) достигат нова рекордна стойност. В края на миналата година те са 2.938 млрд. лв. спрямо 2.748 млрд. лв. и 2.6 млрд. лв. към края на 2013 г.
                          Необслужените кредити в сектора са 21.68% спрямо 26.86 на сто за преди година. За миналата година компаниите от сектора са отчели печалба от 100.8 млн. лв. спрямо 108 млн. лв. за 2014 г. и 73 млн. лв. за година по-рано."
                          "5 лв. до заплата" - почти като рекламата на една фирма за бързи кредити . Хубава извадка, но е за кредитирането. Много хора слагат бързите кредити и заложните къщи в една кошница, но бизнеса е различен:

1. Заложните къщи са посещавани от хора с лош кредитен рейтинг и НЯМАТ друг вариант за финансиране. Тук е важно каква вещ ще заложиш и никой не се интересува кой си и какво е кредитното ти минало.

2. Дискретността е голям фактор, всичко става бързо и почти никой няма да разбере за финансовите ти проблеми.

3. Заложната къща е място, където без много излишни въпроси относно произхода на веща я взимат. Тук аналог няма, а клиенти със специфична сфера на дейност и нужди, МНОГО.

4. Във времена на криза бизнеса на заложните къщи не процъфтява. Когато хората имат повече пари, купуват по - скъпи вещи - златни бижута, техника, които могат да заложат при нужда. Сега икономиката е по - добре от преди няколко години => покупка скъпи вещи => специфична клиентска база, която ще ги заложи.

Това са основните разлики, с които аз съм запознат, който иска да допълни, защото често се бъркат и да се сложи ясна граница, ще е полезно.

За мен по - интересно относно СОФКОМ е поведението на техните преки конкуренти в лицето на другите заложни къщи по места, а до колко е добра компания за инвестиция сега, това всеки си преценява, аналогия с ФНИБ също няма да правя.
                          Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
                            Бизнеса и таргет групата от клиентите на заложните къщи е много по - различен от банковото кредитиране или бързите. При СОФКОМ тази година има дори леко увеличение на приходите от основна дейност.
                            И каква е точно разликата, че не мога да я схвана? Хора без пари дето се чудят кви да ги направят за да намерят 5 лв. до заплата?

"През четвъртото тримесечие на 2015 г. вземанията на дружествата, специализирани в кредитиране, са се увеличили с 57.5 млн. лв., сочи справка на Profit.bg. В края на 2015 г. те са 2.16 млрд. лв. спрямо 2.1 млрд. лв. за преди три месеца и 2.048 млрд. лв. към края на 2014 г. Над 77.5% от вземанията на компаниите за бързи кредити са от домакинствата.
                            Само за последните три месеца те са теглили кредити за близо 49 млн. лв., сочат данни на Българска народна банка. В последната година дълговете на сектор домакинства към специализираните компании растат с над 162 млн. лв., докато повишението за последните 3 г. е от над 330 млн. лв. Данните на централната банка сочи, че четвъртото тримесечие винаги е много силно за сектора. За този период на 2014 г. населението е изтеглило 40 млн. лв., а за година по-рано - 57 млн. лв. По последни данни у нас има 148 компании, предлагащи бързи кредити, спрямо 164 за преди година и 174 фирми за в края на 2013 г. Активите на компании (както и раздадените кредити) достигат нова рекордна стойност. В края на миналата година те са 2.938 млрд. лв. спрямо 2.748 млрд. лв. и 2.6 млрд. лв. към края на 2013 г.
                            Необслужените кредити в сектора са 21.68% спрямо 26.86 на сто за преди година. За миналата година компаниите от сектора са отчели печалба от 100.8 млн. лв. спрямо 108 млн. лв. за 2014 г. и 73 млн. лв. за година по-рано."
                            “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• а каква е точно таргет групата на заложните къщи винаги ме е интересувало - не съм и припарвал до подобно заведение, но имам познати които си продаваха злата, джи ес еми, за да си набавят.... стоки

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
                                Не знам какво точно какво очаквате тук. При настоящите нива на банковите лихви и активната политика на дружествата за бързи кредити, тук бизнеса не ми се вижда кой знае колко преуспяващ в близко бъдеще.
                                Продадох преди година. Аналог с ФНИБ дори не бих могъл да направя.
                                Бизнеса и таргет групата от клиентите на заложните къщи е много по - различен от банковото кредитиране или бързите. При СОФКОМ тази година има дори леко увеличение на приходите от основна дейност.
                                Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

Working...
                                X