Първоначално изпратено от Kiro
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеТи знаеш ли колко шитове без да са дали и стотинка дивидент са на 3 лева.Тук засега през няколко години дават по обикновените, я сметни средно колко излиза
За мен вариантите са два:
1) Траят си, за да купуват евтино от чудещите се бивши собственици на привилегии и настоящи собственици на обикновени. За тях вече те са си изиграли играта, получили са си лихвите, може да им платят по-малко от главницата, че все пак сосни дивиденти са давани.
2) Траят си, защото нямат намерение да дават занапред по обикновените и да не бутат цената рязко и съответно да будят подозрения за намеренията си преди новата емисия.
И двата варианта според мен не говорят добре за тях. Затова мисля и аз да пасувам тук по новата емисия и като ми освободят кеша от облигациите да го насоча в друга посока.
Коментар
-
Не ме разбирай погрешно, аз също имам не малко бройки тук, но някакси това ,което се случи със сегашните привилегии оставя лош привкус ! А и като ще има нова емисия, защо ще ми я надуват цената и ще ми я предлагат на 5лв. Високата цена сега ще изяде цялата печалба, ако после слезнат на 3лв. Обикновените не коментирам, става въпрос за играта с привилегиите
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеЗащо не- 12% малко ли ти се виждат при лихви 0.3%
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеВъпреки всичко тази седмица жабока поднесе изненада.Явно ще има интерес към облизвациите..
Импов ти колко бройки ще закупиш
Аз обаче не съм съвсем убеден, че ще има интерес !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеВъпреки всичко тази седмица жабока поднесе изненада.Явно ще има интерес към облизвациите..
Импов ти колко бройки ще закупиш
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Говорите тъй, все едно знаете кой купува и защо купува. Представете си, че е някой, който очаква новата емисия на привилегировани да се провали, или да мине на косъм, което е почти същото - и затова си прави същата сметка като мене - че дори Жабокът да раздава по лев дивидент веднъж на три години (доста по-рядко, отколкото досега), това пак ще бъде една от най-дивидентосгодните акции на БФБ, ако не и най-дивидентосгодната !!!
По-скоро се питам, тия, дето разпродаваха на 3.20, с какъв акъл правеха това? АЗ мога да си позволя да разпродам частично и на 2 кинта (например толкова бройки, колкото съм купил Седма година), защото съм се нацоцал сосно от яки дивиденти толкова години, ама колко са като мен?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеИма вероятност да е захранка за новата емисия привилегировани, ако е така ще продължат до 5 и след това обратно...Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениетова нещо свързано с края на месеца ли е?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнениеИренчето да има много поздрави, от тази куца емисия няма да запишем !
(и аз като форти да се изразя многозначително) )))Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
Коментар