Първоначално изпратено от Professor
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)
Collapse
X
-
Не знам тигър, но поне за последните години показва стабилитет на който може да завидят и доста от големите компании, а за тези с капитал с техните размери не знам кой друг на БФБ се държи така стабилно. Не съм специалист, а просто търся мнения за жабока от хора които са тук от много години.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеТова хубаво, но по-лошо може да е само, ако точно на хейтАрите продадеш главницата с два кинта под емисионната))))Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеТова хубаво, но по-лошо може да е само, ако точно на хейтАрите продадеш главницата с два кинта под емисионната))))
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеАз вече записах малко- въпреки хейтаритеНе е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от novak123 Разгледай мнениеБлагодаря, че ми отговорихте. Имам последен въпрос, това че се обръщат от прив. в обикновени - това вливане в обикновените не довежда ли до спад на цената на обикновените акции(ако не е така защо)?.
Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от novak123 Разгледай мнениеЗдравейте,
Искам да попитам гарантиран дивидент от 12% спрямо емисията ли е или спрямо цената на акцията - в смисъл ако емисията е 5 лв, а 12% са 60 ст. т.е. всяка година прив. ще взимат по 60 стотинки?
Също така какво става когато изтече периода на прив. акции - обръщат се в обикновени и на каква цена? Ако има 1 мил. обик. акции и 1 мил. прив. акции се обърнат в обикновени т.е. ще има 2 милиона акции, цената на обикновените акции ще стане ли на половина при вливането?
- на падежа задължително стават обикновени в съотношение 1:1, освен ако междувременно не е имало събитие, имащо разводняващ ефект върху стойността на обикновените акции, или пък е имал сплит/обратен сплит и др.
Коментар
Коментар