IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Нямам предвид компанията, а какво следва?! Изкупуване , отписване и ?! Какво става с миноритарите? Ами защо ще изкупува на 13,3 , а не на 26 тогава?! Да даде на всички свои "партньори" във фирмата да спечелят! Нали е ЛАРИШ!

Коментар

• Първоначално изпратено от Slavi.13 Разгледай мнение
      Остави той е фен на Биовет и на "чичо Киро" Не знам за мажовците на СофКом ама такъв като "чичо Киро" пази Боже. Според мен за този мишките-миноритари са нещо между червея и хлебарката. Така поне се показва , сякаш е от друг по-висш свят.
      На чичо киро (колкото и да е мизерник или да не е), компанията не е ли със значително по-големи перспективи !?)))
      Само търговските му марки са на стойност над 4 пъти над цялата борсова стойност на лихварската компанийка )))))
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Прецаканото: стига си всявало паника - облизвациите щяха да ги изплатят дори и новата емисия да не мине: дори бегъл поглед в отчетите показва туй. Щом правят и обратни изкупуваници, значи имат пари. Нека продължават - ако не се запишат ного нови жабоци, може след 5 години да се окаже, че общият брой на акциите е горе-долу колкото сегашния, а това подкрепя стойността на акцията.
        Е хайде сега, паника !!! Няма никакво място за паника!!!! Редовно са плащали предишните дивиденти на превилигированите, разбира се и по обикновените даваха в някои години и доста повече по обикновените отколкото по привилегииите, разбира се, че имаше обратни изкупувания по обикновените (все солен привкус за държачите на необикновените))), както и по-долу някой участник го беше споделил) Разбира се, че тогава общия брой жабешки хартии беше по-малък, а в началото ги нямаше и "облизвациите". Не всявам никаква паника, само споделям, че няма по-голямо развитие оттогава като печалба или приход, а има развитие основно във "финансовия инженеринг" Не са се сетили още за варанти като при енемона, но няма да свързваме по никакъв начин акциите на жабока с енемона, ( и там също имаше и привилегии и облигации и варанти и репа и не им знам всички опити за финансиране) но само като брои финансови инструменти за тях се сетих, няма никаква връзка нито като бизнес, нито като перспектива. Тук приходите разбира се очаквам да са значително по-постоянни )))))
        Не е препоръка... !!!

Коментар

• Остави той е фен на Биовет и на "чичо Киро" Не знам за мажовците на СофКом ама такъв като "чичо Киро" пази Боже. Според мен за този мишките-миноритари са нещо между червея и хлебарката. Така поне се показва , сякаш е от друг по-висш свят.

Коментар

• Прецаканото: стига си всявало паника - облизвациите щяха да ги изплатят дори и новата емисия да не мине: дори бегъл поглед в отчетите показва туй. Щом правят и обратни изкупуваници, значи имат пари. Нека продължават - ако не се запишат ного нови жабоци, може след 5 години да се окаже, че общият брой на акциите е горе-долу колкото сегашния, а това подкрепя стойността на акцията.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Не съм експерт и не мога да кажа, че съм добър в анализа на дейността на компании от производствения сектор и няма да споря с теб. За мен обстановката в България е много трудна за бизнес и производство. Стоката на лихварите са парите и те винаги имат клиенти. Тя не застоява и не се разваля. Не остарява и винаги е една и съща. Затова съм се насочил и в тази компания. Относно ръста през годините не виждам да има причини за такъв. Това е бизнес в който не се инвестира в нищо определено. Просто търговия с пари. Май имаха такава реклама "Магазин за пари"
              то това е номера - че само тези които работят преобладащо за износ не ги касае много "трудната обстановка" у нас, а напротив - дори им е по-добре у нас.))))) С оглед по-ниски заплати, и по-ниски данъци. Ти не слушай на какво се прави например чичо Кирчо от Биовет че щял да ходи по други държави, защото му вдигнали тока, а в същото време обаче от няколко дена направи предложение сам да си изкупи папирите...))))
              Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                Това подчертаното отпада скоро, а обратното не знам защо го слагаш в мотиви за падане на цената
                обратното го слагам, защото сам ще разбереш като започне само по обикновените, а и дали ще си много щастлив ако държиш необикновените (сиреч "привилегировни" и др.) :))))))
                Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                  не съм се замисляло чак толкова по подобен въпрос, но веднага се сещам за компаниите в стара планина холд, при това, някои не от 10г а и повече да са давали деведента))))
                  Но виж и какво е развититето при тях за 10 г и какво тук за това време. Не виждам тук да има някакво осезаемо развитие
                  Не съм експерт и не мога да кажа, че съм добър в анализа на дейността на компании от производствения сектор и няма да споря с теб. За мен обстановката в България е много трудна за бизнес и производство. Стоката на лихварите са парите и те винаги имат клиенти. Тя не застоява и не се разваля. Не остарява и винаги е една и съща. Затова съм се насочил и в тази компания. Относно ръста през годините не виждам да има причини за такъв. Това е бизнес в който не се инвестира в нищо определено. Просто търговия с пари. Май имаха такава реклама "Магазин за пари"

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                    импи, златна колко да е златна тая жабарска папира !?! ))))
                    Ще може ли печалбата да покрие гарантирания дивидент по привилегията, + негарантирания (и сравнително редовен но помпозен) по обикновените акции + 12-те% по жабешката "облизвация" + обратното изкупуване (с приорите обикновената) ??? Да не стана "ного" дините за носене!???))))
                    накрая като се събудиш след 5г, - главницата може се сурнала към краката (а те отвити!!!!) ))))))
                    Това подчертаното отпада скоро, а обратното не знам защо го слагаш в мотиви за падане на цената
                    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Много коментари, много нещо. Аз по надолу помолих всички дето са от много години на борсата и познават всички компании да изброят 5 такива с над 10 годишна история. Също така тези компании да са давали дивидент, не по 1-2 ст. и цената на акциите им да е паднал с НЕ ПОВЕЧЕ от 40% от ЕМИСИОННАТА ЦЕНА! Ще съм Ви много благодарен. Все пак въпреки, че темата е за София Комерс ще се радвам да науча някои от най стойностните и сигурни инвестиционни решения за изминалото десетилетие.
                      не съм се замисляло чак толкова по подобен въпрос, но веднага се сещам за компаниите в стара планина холд, при това, някои не от 10г а и повече да са давали деведента))))
                      Но виж и какво е развититето при тях за 10 г и какво тук за това време. Не виждам тук да има някакво осезаемо развитие
                      Не е препоръка... !!!

Коментар

Много коментари, много нещо. Аз по надолу помолих всички дето са от много години на борсата и познават всички компании да изброят 5 такива с над 10 годишна история. Също така тези компании да са давали дивидент, не по 1-2 ст. и цената на акциите им да е паднал с НЕ ПОВЕЧЕ от 40% от ЕМИСИОННАТА ЦЕНА! Ще съм Ви много благодарен. Все пак въпреки, че темата е за София Комерс ще се радвам да науча някои от най стойностните и сигурни инвестиционни решения за изминалото десетилетие.
                        6C4P

Коментар

• Много коментари, много нещо. Аз по надолу помолих всички дето са от много години на борсата и познават всички компании да изброят 5 такива с над 10 годишна история. Също така тези компании да са давали дивидент, не по 1-2 ст. и цената на акциите им да е паднал с НЕ ПОВЕЧЕ от 40% от ЕМИСИОННАТА ЦЕНА! Ще съм Ви много благодарен. Все пак въпреки, че темата е за София Комерс ще се радвам да науча някои от най стойностните и сигурни инвестиционни решения за изминалото десетилетие.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                            Така е - иначе аз бих предпочел по-малко Нови Жабоци да се запишат - например около 238 000... е сигурно ще са повече...
                            импи, златна колко да е златна тая жабарска папира !?! ))))
                            Ще може ли печалбата да покрие гарантирания дивидент по привилегията, + негарантирания (и сравнително редовен но помпозен) по обикновените акции + 12-те% по жабешката "облизвация" + обратното изкупуване (с приорите обикновената) ??? Да не стана "ного" дините за носене!???))))
                            накрая като се събудиш след 5г, - главницата може се сурнала към краката (а те отвити!!!!) ))))))
                            Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от dzk Разгледай мнение
                              ..... Казаха ми че парите ще ми ги вземат на втори август.
                              И аз сега с моите чух: и на мен ми казаха тоже същото.

Коментар

Аз също смятам, че едва ли за всички права ще се закупят акции но важното е емисията да е успешна. Лихварството както и една друга професия са най-древните и винаги ги е имало и ще ги има. За добро или зло.
                                Така е - иначе аз бих предпочел по-малко Нови Жабоци да се запишат - например около 238 000... е сигурно ще са повече...

Коментар

Working...
                                X