Импе по тази позиция нестанаха нещата
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)
Collapse
X
-
При достигане на печалба, по-ниска от размера на гарантирания дивидент – печалбата се разпределя пропорционално на броя привилегировани акции до размера на достигнатата печалба. В случай, че няма реализирана печалба за дадена година, кумулативният гарантиран дивидент се кумулира за всяка една година и се дължи, когато дружеството постигне печалба."НИКОГА НЕ ПРЕНЕБРЕГВАЙ ИНТУИЦИЯТА СИ. НО И НЕ МИСЛИ, ЧЕ САМО ТЯ СТИГА."
Коментар
-
[/quote]Благодаря за корекцията La Costa. Taka е: за 2006г. обещаха дивидент по 40ст/акция, а за 2007 75ст.[/quote]
[/quote]Чл.19а. (1) Дружеството има издадени два класа акции: обикновени и привилегировани с право на кумулативен гарантиран дивидент.
(2) Обикновените акции предоставят на своите притежатели правата по чл.19, ал.1 по-горе.
(3) Всяка привилегирована акция предоставя на притежателя си и правото да получи кумулативен гарантиран дивидент за 10-годишен период (2006 г. – 2015 г.), като размерът на дивидента за всяка година е, както следва:
- 2006 г. – 0.40 лева за акция; - 2011 г. – 0.75 лева за акция;
- 2007 г. – 0.75 лева за акция; - 2012 г. - 0.75 лева за акция;
- 2008 г. – 0.75 лева за акция; - 2013 г. - 0.75 лева за акция;
- 2009 г. – 0.75 лева за акция; - 2014 г. - 0.75 лева за акция;
- 2010 г. – 0.75 лева за акция; - 2015 г. - 0.75 лева за акция;
При достигане на печалба, по-ниска от размера на гарантирания дивидент – печалбата се разпределя пропорционално на броя привилегировани акции до размера на достигнатата печалба. В случай, че няма реализирана печалба за дадена година, кумулативният гарантиран дивидент се кумулира за всяка една година и се дължи, когато дружеството постигне печалба. При достигане на печалба, по-висока от размера на гарантирания дивидент – остатъкът от печалбата след разпределянето на гарантирания дивидент се разпределя съгласно решението на съответното годишно общо събрание на акционерите.[/quote]"НИКОГА НЕ ПРЕНЕБРЕГВАЙ ИНТУИЦИЯТА СИ. НО И НЕ МИСЛИ, ЧЕ САМО ТЯ СТИГА."
Коментар
-
Първоначално изпратено от Aleehttp://sofiacomm.googlepages.com/
Дано се листнат по-скоро, не знам защо, но на мен този тип бизнес-банкерският и лихварският много ми допадат. Разликата между тях е много малка, нали?!"НИКОГА НЕ ПРЕНЕБРЕГВАЙ ИНТУИЦИЯТА СИ. НО И НЕ МИСЛИ, ЧЕ САМО ТЯ СТИГА."
Коментар
-
http://sofiacomm.googlepages.com/
Дано се листнат по-скоро, не знам защо, но на мен този тип бизнес-банкерският и лихварският много ми допадат. Разликата между тях е много малка, нали?!“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Ъхххх, за злочестина не аз... искрено завиждам на който се нагуши.
А тоя дето продаде - ще му запаля свещ утре - има някои, дето са за оплакване... баси - да продадеш по пет кинта и половина акции, на които само сигурният им дивидент е шест и четирисет...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Не чаткам много, Немов - искаш да речеш, че ще ни измамят ли? Няма да ни, мисля...
Все пак рискът, който поема човекът, пазаруващ Заложни къщи на 6 кинта е, по груби мои сметки с Таксунът, около 38 000 пъти по-малък от рискът, който поемат пазаруващите химковици на 31 стинки.
Да.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар