IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от krasi77
    Naistina kompaniqta e dobra , no za6to nqma interes kam obiknowennite i akcii?
    и защо няма предлагане, аз за Импа не знам кво пълни, но аз Софком им хвърлям чат-пат по някой поглед и кьорава сделка не виждам.

Иначе си бях купил по погрешка от привилегированите, но ги разкарах, щото доходност от 15% е мега ниска за нашия пазар в момента ...

Коментар

• Naistina kompaniqta e dobra , no za6to nqma interes kam obiknowennite i akcii?

Коментар

• Много силно да.... ама аз не ща да скача - нека сис тои евтинко, за да си пълним....
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Аз очаквам тукинка ръст от 2-3 пъти до края на годината! Дружеството се представя отлично, платиха и добър дивидент ... а бе красота!
          Не е препоръка, ама хич

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
            Васкосов - как ще не носят аванта тия акции - само дивидентът да си цакат, мене мис тига... И що лихварският бизнес да запада - докато има чернокраки и разни други пропаднали типове, ще цъфти !!!! Обърнете внимание, че навсякъде, дето има гето или поне по-голяма концентрация на хъхрещи, има и завишен брой заложни къщи.... само не знам как някой индианец не се е сетил досега да си заложи някое от чаветата... а може би пък са опитвали? ;-)
            чааветата направо ги продават бе, те нямят ментлен ресурс за репа.

Коментар

• Ваше Величество, май тука ша мажем филията!!!

Коментар

• Investor.bg, май сте объркали печалбата в долния материал ! Според отчета към полугодието тя е 993 хил.лв при 91 хил.лв към 30 юни 2006г - увеличението е над 10 пъти .......
                Приходите на София Комерс Заложни къщи с ръст от 3,3 пъти до 1,6 млн. лв.
                30.07.2007 16:52 ( SOFCOM, SOFCOM2 )

Приходите на София Комерс Заложни къщи за шестмесечието отбелязаха ръст от 3,32 пъти на годишна база и достигнаха 1,648 млн. лв., показаха отчетите на дружеството, предадени на БФБ-София.

Основната част от тях се формира от приходи от лихви, които възлизат на 1,643 млн. лв. Общите разходи се увеличават с 40 на сто до 545 хил. лв.

Печалбата на София Комерс възлиза на 603 хил. лв. при 53 хил. лв. положителен резултат година по-рано.

Основният капитал на София комерс Заложни къщи е 2,4 млн. лв., разпределен в 2,4 млн. обикновени акции и 400 хил. привилигировани акции. Собственият капитал към 30 юни възлиза на 5,653 млн. лв.

София Комерс притежава 22% от капитала на София Комерс Кредит Груп, което възнамерява да се листне не БФБ.

Днес нямаше сключена сделка нито с обикновените, нито с привилигированите акции на дружеството

Коментар

• Васкосов - как ще не носят аванта тия акции - само дивидентът да си цакат, мене мис тига... И що лихварският бизнес да запада - докато има чернокраки и разни други пропаднали типове, ще цъфти !!!! Обърнете внимание, че навсякъде, дето има гето или поне по-голяма концентрация на хъхрещи, има и завишен брой заложни къщи.... само не знам как някой индианец не се е сетил досега да си заложи някое от чаветата... а може би пък са опитвали? ;-)
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• .....
                    “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee
                      Не съм сигурен, че си прав. Мисля че е за 1. тоест тези които и сега ми дадоха по 40 ст.
                      да, грешката е моя --- прав си, СОФКОМ са привилегированите

Коментар

• Не съм сигурен, че си прав. Мисля че е за 1. тоест тези които и сега ми дадоха по 40 ст.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee
                          при цена на акция от 5,40 (при закупуване сега) и дивидент 0.75 лв, то доходността е 13.88 %.
                          Позицията засега изостава, поради развихрилият се пазар, нека малко поспре ръста, тогава ще дойде времето на тази акция. Колко ще стане ROE при цена 6,50-7 лв, сами си изчислете.
                          Алее - дивидента от 75 стинки за 2007 е за привилегированите акции (СОФКОМ2)

Коментар

• при цена на акция от 5,40 (при закупуване сега) и дивидент 0.75 лв, то доходността е 13.88 %.
                            Позицията засега изостава, поради развихрилият се пазар, нека малко поспре ръста, тогава ще дойде времето на тази акция. Колко ще стане ROE при цена 6,50-7 лв, сами си изчислете.

Коментар

• уффффф незнам ясно е това за лихварски бизнес , ама неносят доходност тези акции

Видях импа че в М+С също е на дълго изчакване

Коментар

• Първоначално изпратено от vascoss
                                Импе по тази позиция нестанаха нещата
                                много си нетърпелив ...

за Импа не знам, но аз съм им голям фен на София комерс - не мисля, че лихварския бизнес ще запада, дори напротив. А коефициентите на дружеството в момента определено са приятни ...

аз мисля, че е въпрос на време да ги забележат инвеститорите и ще съм търпелив тук!

Коментар

Working...
                                X