If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз очаквам тукинка ръст от 2-3 пъти до края на годината! Дружеството се представя отлично, платиха и добър дивидент ... а бе красота!
Не е препоръка, ама хич
Васкосов - как ще не носят аванта тия акции - само дивидентът да си цакат, мене мис тига... И що лихварският бизнес да запада - докато има чернокраки и разни други пропаднали типове, ще цъфти !!!! Обърнете внимание, че навсякъде, дето има гето или поне по-голяма концентрация на хъхрещи, има и завишен брой заложни къщи.... само не знам как някой индианец не се е сетил досега да си заложи някое от чаветата... а може би пък са опитвали? ;-)
чааветата направо ги продават бе, те нямят ментлен ресурс за репа.
Investor.bg, май сте объркали печалбата в долния материал ! Според отчета към полугодието тя е 993 хил.лв при 91 хил.лв към 30 юни 2006г - увеличението е над 10 пъти .......
Приходите на София Комерс Заложни къщи с ръст от 3,3 пъти до 1,6 млн. лв.
30.07.2007 16:52 ( SOFCOM, SOFCOM2 )
Приходите на София Комерс Заложни къщи за шестмесечието отбелязаха ръст от 3,32 пъти на годишна база и достигнаха 1,648 млн. лв., показаха отчетите на дружеството, предадени на БФБ-София.
Основната част от тях се формира от приходи от лихви, които възлизат на 1,643 млн. лв. Общите разходи се увеличават с 40 на сто до 545 хил. лв.
Печалбата на София Комерс възлиза на 603 хил. лв. при 53 хил. лв. положителен резултат година по-рано.
Основният капитал на София комерс Заложни къщи е 2,4 млн. лв., разпределен в 2,4 млн. обикновени акции и 400 хил. привилигировани акции. Собственият капитал към 30 юни възлиза на 5,653 млн. лв.
София Комерс притежава 22% от капитала на София Комерс Кредит Груп, което възнамерява да се листне не БФБ.
Днес нямаше сключена сделка нито с обикновените, нито с привилигированите акции на дружеството
Васкосов - как ще не носят аванта тия акции - само дивидентът да си цакат, мене мис тига... И що лихварският бизнес да запада - докато има чернокраки и разни други пропаднали типове, ще цъфти !!!! Обърнете внимание, че навсякъде, дето има гето или поне по-голяма концентрация на хъхрещи, има и завишен брой заложни къщи.... само не знам как някой индианец не се е сетил досега да си заложи някое от чаветата... а може би пък са опитвали? ;-)
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
при цена на акция от 5,40 (при закупуване сега) и дивидент 0.75 лв, то доходността е 13.88 %.
Позицията засега изостава, поради развихрилият се пазар, нека малко поспре ръста, тогава ще дойде времето на тази акция. Колко ще стане ROE при цена 6,50-7 лв, сами си изчислете.
Алее - дивидента от 75 стинки за 2007 е за привилегированите акции (СОФКОМ2)
при цена на акция от 5,40 (при закупуване сега) и дивидент 0.75 лв, то доходността е 13.88 %.
Позицията засега изостава, поради развихрилият се пазар, нека малко поспре ръста, тогава ще дойде времето на тази акция. Колко ще стане ROE при цена 6,50-7 лв, сами си изчислете.
за Импа не знам, но аз съм им голям фен на София комерс - не мисля, че лихварския бизнес ще запада, дори напротив. А коефициентите на дружеството в момента определено са приятни ...
аз мисля, че е въпрос на време да ги забележат инвеститорите и ще съм търпелив тук!
Коментар