IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
    Някой правил ли е сделки скоро, за да сподели кои са насрещните страни? Тук доколкото помня има гласувано обратно изкупуване, а преди години говориха, че искат да продадат изкупените акции. Трудно ми е да се ориентирам ако въобще София Комерс е страна по тези сделки, то от коя е?

П.П. Нямо съобщения за обратно изкупени, а и по спомен, в последния отчет нямаше и промяна в броя изкупени акции.
    П.П. 2 Откъде дойде тази ликвидност изведнъж? Може да има някаква връзка с цената на златото, но мноого ме съмнява. Най-логично е Комерса да има пръст по някакъв начин.
    имаха обратно изкупуване, което приключи в края на 2018. Успяха да купят в последните деа месеца над 20к акции на 3.5 лв.
    впоследствие са се оттеглили, защото изтече срока за реализиране на обратното изкупуване.
    Ликвидността се повиши от маркет-Мейкъра, осигурява котировки в не малък обем и според за тази акция, търгувал съм с него и го следя. А и отделно резултата за четвъртото тримесечие и очакването за по-висок дивидент провокира търсене. Една от най-добре представящите се акции за последната година. Донесе ми нелоша доходност на фона на поевтиняващ пазар.
    Last edited by 4f4; 09.02.2019, 13:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение

В отчета има броя на изкупените акции до 31.12.2018 по новата процедура - 47675 акции са изкупени в края на миналата година.

Като излезе отчета си купих още малко - продавач беше Юг маркет.

Това знам със сигурност.

Поздрави !
      Благодаря ти! Това леко накланя везните в посока, че по-скоро са купувач, но това е разбира се чиста спекулация и догадка.

Успех!
      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
        Някой правил ли е сделки скоро, за да сподели кои са насрещните страни? Тук доколкото помня има гласувано обратно изкупуване, а преди години говориха, че искат да продадат изкупените акции. Трудно ми е да се ориентирам ако въобще София Комерс е страна по тези сделки, то от коя е?

П.П. Нямо съобщения за обратно изкупени, а и по спомен, в последния отчет нямаше и промяна в броя изкупени акции.
        П.П. 2 Откъде дойде тази ликвидност изведнъж? Може да има някаква връзка с цената на златото, но мноого ме съмнява. Най-логично е Комерса да има пръст по някакъв начин.
        В отчета има броя на изкупените акции до 31.12.2018 по новата процедура - 47675 акции са изкупени в края на миналата година.

Като излезе отчета си купих още малко - продавач беше Юг маркет.

Това знам със сигурност.

Поздрави !

Коментар

• Някой правил ли е сделки скоро, за да сподели кои са насрещните страни? Тук доколкото помня има гласувано обратно изкупуване, а преди години говориха, че искат да продадат изкупените акции. Трудно ми е да се ориентирам ако въобще София Комерс е страна по тези сделки, то от коя е?

Last edited by 15%; 08.02.2019, 18:40.

Коментар

• Смятам грубо малко над 60 ст. на акция . В последните години се разпределя около 2/3 от печалбата като дивидент. Ако се запази тенденцията вероятно за пореден път ще сме лидери в дивидентната доходност.

Не е препоръка за нищо. Просто размишлявам.
            Last edited by MrSi; 01.02.2019, 00:21.
            Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Импеее, спря да ги хвалиш жабоците и ще те позаместя. Помня цена от 3,30 и след това дивидент от 30 ст. Тоест тихо-мълком успяха да направят един ръст от над 20% за по-малко от година. И то каква година само

Коментар

• Първоначално изпратено от Slavi.13 Разгледай мнение
                Здравейте, Честита Коледа и всичко най-хубаво на всички. Притежавам акции в пет дружества на БФБ но само от Софкома се прежалиха да пратят една картичка. За останалите доста по-големи дружества това е излишел разход за мишките. Какво да се прави ... България. Доволен съм от компанията и искам да си пожелая на мен и на всички акционери все така успехи и добра дивидентна доходност. Успешен старт и на 2019 год. и на всички нови начинания. Цената на акцията на борсата за мен не е показателна за реалната стойност н адружеството. Здръве, късмет и берекет на всички.
                Здраве и късмет Слав!
                По повод на "реалната стойност" - може и да си прав, може да подскача в случайна посока като зайче следвано от лисица )) динамична величина, в зависимост от турбуленциите световната икономика )) Може да е "реална" 1-2 пъти в годината а може и веднъж на пет години ... Но това не пречи на хиляди маймуни с премрежен поглед да се надяват да съберат в една паничка златото на чичо скрудж, купувайки евтино и продавайки скъпо, ползвайки упоменатото пазарно несъвършенство към т.нар. "реална стойност" Признавам че и на мен ми се е случвало да хващам пазарни аномалии с идеята да се оправи неква си пазарна "несправедливост"- споделям да ми падне спекулантска тежест от душата и да вляза в новата одина на чисто почти без хартийки но пък с кешовата им равностойност от преди около година )) (не е препоръка) ))
                Жив и здрав да си и с много късмет!

Коментар

• Здравейте, Честита Коледа и всичко най-хубаво на всички. Притежавам акции в пет дружества на БФБ но само от Софкома се прежалиха да пратят една картичка. За останалите доста по-големи дружества това е излишел разход за мишките. Какво да се прави ... България. Доволен съм от компанията и искам да си пожелая на мен и на всички акционери все така успехи и добра дивидентна доходност. Успешен старт и на 2019 год. и на всички нови начинания. Цената на акцията на борсата за мен не е показателна за реалната стойност н адружеството. Здръве, късмет и берекет на всички.

Коментар

• София Комерс-Заложни къщи АД публикува консолидирания си отчет за деветмесечието чрез Българска Фондова Борса АД. В него ясно се откроява ръста на приходите на компанията от 678 хил.лв. към 30.09.2018 г. в сравнение с 30.09.2017г.

Нетната печалба на дружеството на консолидирана база към деветмесечието е 1.004 млн. лв. като се понижава с 63 хил. лв. в сравнение с 30.09.2017 г.

В междинния доклад за дейността на София Комерс-Заложни къщи АД се заявява, че София Комерс-Заложни къщи АД е превело на дъщерното си дружество в Македония „МАККОМ ГРУП" ДООЕЛ сумата от 215 208 лв., като сумата е предназначена за увеличаване на капитала на дъщерното дружество съгласно правилата на приложимото национално законодателство.

Друга важна информация, която София Комерс-Заложни къщи АД разкрива е, че през третото тримесечие са регистрирани 2 еднолични дъщерни дружества: „СОФКОМ ГОЛД" ЕООД, с капитал 5000 лв., и „МАККОМ ЗАЛОЗИ" ДООЕЛ, Македония с капитал 196 хил. лв.

.................................................. .................................

Не виждам причина дивидента през 2019 да е по малък от този за 2018г.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                      Тук г-н Владимиров жепееца, вече ще има цялото време и енергия да си изкара тлъстото възнаграждение
                      То колкото хубава и професионална работа бе свършена в БДЖ от него, толкова и тук.

Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                      Обратно изкупуване С оглед решение на Съвета на директорите от 08.11.2018 г. във връзка с приетото решение от Общото събрание на акционерите в Дружеството от 29.06.2018 г. (т. 14 от дневния ред), ви уведомявам, че „СОФИЯ КОМЕРС-ЗАЛОЖНИ КЪЩИ” АД възнамерява да изкупи до 72 634 (седемдесет и две хиляди шестстотин тридесет и четири) обикновени и/или привилегировани собствени акции на регулиран пазар. Началната дата на обратното изкупуване е 12.11.2018 г., като поръчката е дадена до инвестиционен посредник „Бенчмарк Финанс” АД.

Браво, точно така трябва да се правят обратните изкупувания - прозрачни. Хубаво е че са си взели бележка от предишния път, когато минаха едни бройки за секунда и никой нищо не разбра. Ето сега си има бидове на пазарни цени и изход за всички желаещи с равен старт. Не че мисля да продавам на тези нива, но като нещо е за похвала, трябва да се отбележи. Не е гот само да се плюе
                      Това обяснява движението днес, понеже се озадачих от оборота.

Да, трябва да е прозрачно и не като последното.
                      Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Обратно изкупуване С оглед решение на Съвета на директорите от 08.11.2018 г. във връзка с приетото решение от Общото събрание на акционерите в Дружеството от 29.06.2018 г. (т. 14 от дневния ред), ви уведомявам, че „СОФИЯ КОМЕРС-ЗАЛОЖНИ КЪЩИ” АД възнамерява да изкупи до 72 634 (седемдесет и две хиляди шестстотин тридесет и четири) обикновени и/или привилегировани собствени акции на регулиран пазар. Началната дата на обратното изкупуване е 12.11.2018 г., като поръчката е дадена до инвестиционен посредник „Бенчмарк Финанс” АД.

Браво, точно така трябва да се правят обратните изкупувания - прозрачни. Хубаво е че са си взели бележка от предишния път, когато минаха едни бройки за секунда и никой нищо не разбра. Ето сега си има бидове на пазарни цени и изход за всички желаещи с равен старт. Не че мисля да продавам на тези нива, но като нещо е за похвала, трябва да се отбележи. Не е гот само да се плюе

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                          Тук г-н Владимиров жепееца, вече ще има цялото време и енергия да си изкара тлъстото възнаграждение
                          Ха, и за отбора си по футбол разбира се ! Само дано не минат сега на издръжка на Софкома

Коментар

• Тук г-н Владимиров жепееца, вече ще има цялото време и енергия да си изкара тлъстото възнаграждение

Коментар

• Изглежда продавачът свърши бройките днес.

Коментар

• "С решение на Съвета на директорите на БФБ – София АД по Протокол № 55 от 11.09.2018 г. в базата на индекса BGBX40 е включена емисията привилегировани акции на „София Комерс-Заложни къщи“ АД, гр. София (код 6SOA).
                                Решението за промяна в базата на индекса ще влезе в сила, считано от 25.09.2018 г."

Koлко ли пъти трябва да публикуват една информация в Екстри-те за да е вярна ?
                                Досега 2 пъти не улучиха.Да видим третия път. Новото ДВИ май не знае основни неща ?

Коментар

Working...
                                X