IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    ц ц ц бе много съм се минал май с привилегированите .. обаче съм тъп и упорит и искам ако мога да се мина с още 20Кбр на 3-3,50
    Трябваше да се "ник"неш като "20К". Във всички позиции си с 20 К и нагоре.
    Реалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.

Коментар

• Алоооооо, ква манипулация бе пич !

Писал съм за раздадените дивиденти - последния раздаден е на 13 юли 2010г за притежатели на акции до 2 юни /по памет/

Коментар

• ц ц ц бе много съм се минал май с привилегированите .. обаче съм тъп и упорит и искам ако мога да се мина с още 20Кбр на 3-3,50
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Каммен Разгледай мнение
          я разгледай какво са получили привилигированите като дивидент:
          2007г - 0.40лв
          2008г - 0.75лв
          2009г - 0.75лв
          2010г - 0.75лв

сега обикновенните:
          2007г - 1лв
          2008г - 0лв
          2009г - 0лв
          2010г - 1.50лв

е и какво излиза за периода 2007 - 2010г - дивидента е изравнен.

Какво ошушкване, кви пет лв - ти ако си акционер с обикновенни акции при такива печалби кво правиш?
          Да си видял тук някакви баснословни премии, по памет брутното месечно възнаграждение на членовете на съвета на директорите - трима души с заплата до 2000лв!!! е и тези акционери за слава ли работят?
          И друго точене от кого, от себе си и като се източат какво - да се смееш ли, да плачеш ли, а обратното за къв пък чеп им е тогава - като ги пишете поне малко помислете.
          Алооооо, дивидент от 2010 се взима през 2011, (ако се взима изобщо), съвсем го ударихте на манипулации и самонавивки
          Last edited by Vola.X; 15.07.2010, 14:09.
          Реалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.

Коментар

• Муков - не ни разсмивай, бе - Камен ти рече.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от malkia Muk Разгледай мнение
              какво разрастване бе Императоре, ти не разбра ли че ошушкаха цялата печалба и я дадоха на обикновените акции, а привилегированите - кур - наполовина на другите, то за разрастване не остана. Не ми прави добро впечатление също, че купуват акции от някви други свързани с тях дружества, които ме съмнява, че са я позакъсали или е начин да се точи. Не е препоръка
              я разгледай какво са получили привилигированите като дивидент:
              2007г - 0.40лв
              2008г - 0.75лв
              2009г - 0.75лв
              2010г - 0.75лв

сега обикновенните:
              2007г - 1лв
              2008г - 0лв
              2009г - 0лв
              2010г - 1.50лв

е и какво излиза за периода 2007 - 2010г - дивидента е изравнен.

Какво ошушкване, кви пет лв - ти ако си акционер с обикновенни акции при такива печалби кво правиш?
              Да си видял тук някакви баснословни премии, по памет брутното месечно възнаграждение на членовете на съвета на директорите - трима души с заплата до 2000лв!!! е и тези акционери за слава ли работят?
              И друго точене от кого, от себе си и като се източат какво - да се смееш ли, да плачеш ли, а обратното за къв пък чеп им е тогава - като ги пишете поне малко помислете.

Коментар

• Някакъв кочан май продаде 90 акции на 4 кинта и сега напъва, да си ги прибере на 3.80. Евалата на таквиз тарикати, Супер далавера за 20 стинки. Тъпотия, да чакаш половин година за 15 кинта разлика .... втори Ташунко със сапа може би ?!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  Пончов - има сухо и за разрастване, компанията печели добре, това не го мисли.

И аз още ще си, сега ще понапълня малко от обикновените акции.
                  какво разрастване бе Императоре, ти не разбра ли че ошушкаха цялата печалба и я дадоха на обикновените акции, а привилегированите - кур - наполовина на другите, то за разрастване не остана. Не ми прави добро впечатление също, че купуват акции от някви други свързани с тях дружества, които ме съмнява, че са я позакъсали или е начин да се точи. Не е препоръка
                  София комерс - Заложни къщи АД е вложило 170 хил. лв. в закупуването на 170 хил. акции, или 2,4% от капитала на София комерс Кредит груп АД, съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.
                  Last edited by malkia Muk; 14.07.2010, 21:53.
                  търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански

Коментар

• Пончов - има сухо и за разрастване, компанията печели добре, това не го мисли.

И аз още ще си, сега ще понапълня малко от обикновените акции.
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                      Нали не бъркате привилигировани и обикновени? Въпреки че опредметяват капитал в едно и също дружество са коренно различни инструменти.

Още при създаването си привилигированите са замислени като облигация без главница. Реално парите наляти от привилигированите акционери при IPO-то "правят" дружеството. Обикновените акционери /мажоритари/ заемат този ресурс и го наливат в дружеството с ясно съзнание и надежди, че той ще носи около и над два пъти повече от това което те плащат за него /фиксирания дивидент/. Така "обикновените" ще могат да вземат изработеното чрез техните пари и горницата от привлечения ресурс на привилигированите. В същото време нямат никакъв ангажимент за връщане на каквото и да е от главницата - тя остава в дружеството. Увеличението на капитала посредством привилигированите акции, не само не разводнява капитала, но дори новите акционери плащат за акциите си пъти повече от това което те струват на старите.

Схемата идаелно работи за мажоритарите. Засега и привилигированите са доволни от дивидентната доходност, но не очаквайте чудеса от стойността на дружеството и цената на акциите. Периодично заработеното се и ще се прелива към мажоритарите, така че дружеството няма да става "по-голямо".

Това са лично мои изводи направени в резултат на наблюдението ми на дружеството от първите опити за неговото листване. Не препоръчвам нищо на никого.
                      мъка, мъка, много мъка. Не е препоръка
                      търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански

Коментар

• Първоначално изпратено от rozova pantera Разгледай мнение
                        .. Имам и мисля да продавам. (но защо не и на по-добри нива ??, хаха)
                        ей с туй съм съгласен - и аз имам и мисля да продавам, но на доста над тез нива

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                          И двата варианта са добри и в крайна сметка ако върви дружеството всички ще са доволни.. едни повече други по малко.

При цена 4 кинта дивидента от 71 ст идва 17,75% доходност, което не е за подценяване.
                          От друга стана обикновените носят по-голяма доходност, но не задължително всяка година.

Въпрос на избор.

Обаче са много точни! Никога не съм си представял, че мога да дам за пример за коректен мажоритар точно компания оперираща със заложни къщи. Невероятно, но факт!

притежавам и мисля да си купя още.

успех
                          А не е ли важно къде е сегашната печалба и тази от минали години ?? А относно 2016 не си ли казваме понякога лафа за камилата... хаха Не е препоръка. Имам и мисля да продавам. (но защо не и на по-добри нива ??, хаха)

Коментар

Дали не изклатиха тези с привилегированите ?? Дали и догодина пак ще си раздават печалбата на непривилегированите ?? хаха
                            (май добре си ги усетил )
                            И двата варианта са добри и в крайна сметка ако върви дружеството всички ще са доволни.. едни повече други по малко.

При цена 4 кинта дивидента от 71 ст идва 17,75% доходност, което не е за подценяване.
                            От друга стана обикновените носят по-голяма доходност, но не задължително всяка година.

Въпрос на избор.

Обаче са много точни! Никога не съм си представял, че мога да дам за пример за коректен мажоритар точно компания оперираща със заложни къщи. Невероятно, но факт!

притежавам и мисля да си купя още.

успех
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Дали не изклатиха тези с привилегированите ?? Дали и догодина пак ще си раздават печалбата на непривилегированите ?? хаха
                              (май добре си ги усетил )
                              Вие открихте току що топлата вода и колелото.
                              “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• rozova pantera и Poncho,

много несериозно звучи,
                                че парите наляти от привилигерованите акции реално "правят" дружеството
                                или пък като Ви се струва толкова лесно, взимайте капитал от банките и почвайте да правите този бизнес.
                                Естествено тези които го правят - мажоритарите, да обират лъвския пай.
                                Най - лесно е да намериш капитал, ама съвсем друго е да го управляваш.
                                Ако Вие имате идеи как да правите бизнес в тези времена, ок, инвестирайте там, станете си собственици/мажоритари и си свиркайте, когато човек няма такива способности или по-точно има излишен капитал, по добре да инвестира там където му гарантират такава /стига да не фалират/.
                                За мен е добре, че тази компания ми носи повече от 3 пъти!!! доходност над банковия, Вие си инвестирайте на прИмоции, тя на бфб - то е без край .
                                Аз не съм алчен и такава доходност ме устройва - пък и нали след 2016г, ако още сме акционери де, се приравняват с обикновенните - та къв ти е проблема не разбрах ?

Коментар

Working...
                                X