IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• И последно, че изчезвам, нали взехме дивидентите

най-вероятният сценарий:
    привилигированите бавно и методично катерят с 2-3ст през някой и друг ден, след което може 2-3 месеца, а може и значително по рано, ще последва липса на всякаква ликвидност и тук очаквам мажоритарите да ударят едно рамо /техният интерес без това е и най-голям/, както го направиха при обикновенните, с 500бр вдигнаха с 2.50лв цената.

Няма как, в дългосрочен план да има такава разлика - реалната цена на софкома е именно в привилигированите, те са free float-а на компанията, а и неслучайно обявиха обратното - на обикновенните видяхме с тяхната ликвидност какво се получи, същото очаквам и с привилигированите, след изчерпването на продавача.
    А друг е въпроса, като се стигне до вариянт купува/продава разлика над 2лв, че няма на кого да разтовариш - тогава ще се чака обръщане на сентимента, дотогава дивидента ще върши отлична работа.

Софком не е за спекула.
    Това е дългосрочна позиция.
    Успехи на всички

Коментар

• Първоначално изпратено от Хитър 5ър Разгледай мнение
      на мен ми е странно, защо толкова много време минава... и мин година беше така.. има хора, дето си вирят носа на 0,75 гарантиран и не искат да дигат..
      Като писах, още 10-12к акции, имам предвид, че тук имаше 2 големи продавача, на които им останаха не много - ако извадиш справките от ОСА през тази и миналата година ще разбереш.
      По надолу бях писал - всеки следващи 1000бр - 2-3 ст корекция
      А що си вирят носа - ами от лакомия, инвеститора гледа де е паднала най-много и хоп там с мисълта за бързо връщане на цената и хоп голямата печалба - да ама в повечето случаи не/освен ако нямаш инсайдерско инфо/, справка борда и който си искаш, освен там, където мажоритаря яко подпира.Просто където са разтоварени големи обеми, няма после кой да я издърпа, с този сентимент на пазара.
      Тук е за консервативни - за които по-важно е не да пресмятаме бъдещите печалби които в болшинството случаи са само в мечтите ни, а за които ПО ВАЖНОТО Е - КАК ДА СИ УВАРДИМ ПАРИТЕ.
      Аз лично предпочитам бавен , но стабилен растеж и където вероятността да загубя е сведена до минимум
      Last edited by Каммен; 02.08.2010, 15:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от Каммен Разгледай мнение
        изчакай да се изтъргуват още 10 - 12к акции и всичко ще си дойде на мястото

на мен ми е странно, защо толкова много време минава... и мин година беше така.. има хора, дето си вирят носа на 0,75 гарантиран и не искат да дигат..

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
          Отново добър отчет, запазва се почти печалбата, приходите растат. Цената на привилегированите трябва да понастигне обикновените, защото не вярвам да има чак такава разлика в дивидентите през следващите 5 години.
          изчакай да се изтъргуват още 10 - 12к акции и всичко ще си дойде на мястото

Коментар

• Отново добър отчет, запазва се почти печалбата, приходите растат. Цената на привилегированите трябва да понастигне обикновените, защото не вярвам да има чак такава разлика в дивидентите през следващите 5 години.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
              аВее стига сте купували, че не мога да си направя пакета
              Ще чакам да мине края на месеца и след това ще се сложа в чакалнята.

Коментар

• аВее стига сте купували, че не мога да си направя пакета
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

... статус с изчерпване на бройките на всеки 1000бр леееко нагоре 2-3ст следващите...

Коментар

• Преведоха и останалата част от дивидента
                    мненията ми не са препоръка за покупко-продажба!

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение
                      И аз очаквам свиване на годишните резултати, просто ми се струва, че тия май не ги е еня много, да развиват и разрастват (за което съдя, по факта, че издухаха цялата печалба от миналата година за дивиденти) и неминуемо конкуренцията може да им свие крилцата. Не е препоръка.
                      и коя точно конкуренция ще им свие крилцата ??

Коментар

не ги подценявай - за да раздадат такъв дивидент означава само едно, имат подсигурено финансиране.
                        по-малко от 10 души държат 95% от обикновенните/навремето Греъм пусна инфо за ОСА/ - да не мислиш ей тъй ще се разделят с златната кокошка
                        Така е.
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение
                          И аз очаквам свиване на годишните резултати, просто ми се струва, че тия май не ги е еня много, да развиват и разрастват (за което съдя, по факта, че издухаха цялата печалба от миналата година за дивиденти) и неминуемо конкуренцията може да им свие крилцата. Не е препоръка.
                          не ги подценявай - за да раздадат такъв дивидент означава само едно, имат подсигурено финансиране.
                          по-малко от 10 души държат 95% от обикновенните/навремето Греъм пусна инфо за ОСА/ - да не мислиш ей тъй ще се разделят с златната кокошка

Коментар

Като писах лек ъп, нали го съпоставяш с изключително мечите нагласи.
                            4лв е междинна спирка, но докога, не мога да гадая - моите очаквания зимата 4.30лв,и преди новия дивидент около 5лв и то при мечи нагласи по пазарите .
                            Като гледам, статус с изчерпване на бройките на всеки 1000бр леееко нагоре 2-3ст следващите.
                            Нали знаеш освен купувач, насреща трябва и продавач.
                            За отчета тоз не го разбрах - аз очаквам намалени печалби, скоро ще разберем.
                            Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

• Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение
                              Трябва търпение и цената ще отрази действителността и бъдещите отчети... Купувачи над 4 лв не ми се вярва да има скоро. Като излезе 2Q отчет може да има раздвижване
                              Като писах лек ъп, нали го съпоставяш с изключително мечите нагласи.
                              4лв е междинна спирка, но докога, не мога да гадая - моите очаквания зимата 4.30лв,и преди новия дивидент около 5лв и то при мечи нагласи по пазарите .
                              Като гледам, статус с изчерпване на бройките на всеки 1000бр леееко нагоре 2-3ст следващите.
                              Нали знаеш освен купувач, насреща трябва и продавач.
                              За отчета тоз не го разбрах - аз очаквам намалени печалби, скоро ще разберем.

Коментар

• Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение
                                Трябва търпение и цената ще отрази действителността и бъдещите отчети... Купувачи над 4 лв не ми се вярва да има скоро. Като излезе 2Q отчет може да има раздвижване
                                нагоре ли

Коментар

Working...
                                X