IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Пъкна дивидент.

Коментар

• Какво мислите за цената на акциите IpoTech Sofcom превилигировани

Коментар

• Първоначално изпратено от oil_coil Разгледай мнение

Който купил под 4лв, купил…
        И аз така мисля!Без каквито и да било препоръки разбира се!

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
          Отчет бижу ! От златния жабок трябва да се преименува на златната кокошка !
          Който купил под 4лв, купил…

Коментар

• Отчет бижу ! От златния жабок трябва да се преименува на златната кокошка !

Коментар

• Първоначално изпратено от lareman Разгледай мнение
              Продължавам да не разбирам, какъв е смисълът да плащат два дивидента, през 14 дни? Най-добре е да го направят тримесечен, и да има някаква предвидимост. (по закон мисля че нямат право на тримесечни дивиденти, но могат да плащат два шестмесечни, и два извънредни). Иначе поздрави за редовната дивидентна политика.

Коментар

• и ето..
                https://www.investor.bg/a/538-pazari...-lv-na-aktsiya
                мненията ми не са препоръка за покупко-продажба!

Коментар

• Аз пък си мисля, че ще има сплит 1:1. При цена 4 лв. тоест нова цена 2 лв. и дивидент догодина 10 ст. 2023 г. 16 ст, 2024 18 ст. 2025- 20 ст. /2 (един аристократски жабок) Трябват пари за новите заеми, по-добре на 3% месечна лихва отколкото за още дивидент. Сплита тук работи и е нещо хубаво за тази акция. От македонското дружество се взеха добри пари като цесия 9 673 534 денари. Трябваше малко повечко да се вземе от македонците, но и това е добре.
                  Това е моя прогноза за събитията тук, НЕ е препоръка или инвестиционен съвет.

Коментар

• Не съм гледал отчетите,но може да е въпрос и на CF
                    мненията ми не са препоръка за покупко-продажба!

Коментар

Е защо постничко, до тук 18ст. ! А както казва и колегата по долу наесен предполагам ще има още един дивидент. Прекалено голям резерв оставят като неразпределена печалба, та да видим дали нямат и нещо друго напредвид. Или пък ще получим много тлъст дивидент есента !
                      Е да, ама сега няма за лятна почивка в Тутракан!

Коментар

• Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение
                        Постничко...
                        Е защо постничко, до тук 18ст. ! А както казва и колегата по долу наесен предполагам ще има още един дивидент. Прекалено голям резерв оставят като неразпределена печалба, та да видим дали нямат и нещо друго напредвид. Или пък ще получим много тлъст дивидент есента !

Коментар

Ще получим още 8ст. дивидент, но по интересното са близо трите милиона, които остават като неразпределена печалба !

Проект за решение: Общото събрание на акционерите приема следните решения по отношение на реализираната печалба от дейността на Дружеството за 2023 г., в размер на 3 890 223,71 лв. (три милиона осемстотин и деветдесет хиляди двеста двадесет и три лева и седемдесет и една стотинки):
                          1) Да се разпредели дивидент на акционерите, притежаващи акции от капитала на Дружеството, в размер на 0,08 лв. (осем стотинки) на акция или сума в общ брутен размер на 714 990,72 лв. (седемстотин и четиринадесет хиляди деветстотин и деветдесет лева и седемдесет и две стотинки). Дружеството ще изплати на акционерите гласувания дивидент в рамките на до 60 дни от провеждането на общото събрание при условия и ред, съгласно предложението на Съвета на директорите. Съветът на директорите и изпълнителният директор са овластени да извършват всички необходими действия за изпълнение на решението по точката от дневния ред;
                          2) Сума от 389 022,37 лв., представляваща 1/10 от реализираната печалба, да се отнесе за попълване на Фонд „Резервен“ на Дружеството в съответствие с изискванията на чл. 246, ал. 2, т. 1 от Търговския закон;
                          3) Остатъкът от печалбата за 2023 г. да остане като неразпределена печалба.
                          Е как какво? Извънредно ОСА и още дивидентец есента… Аз лично нямам нищо против три пъти в годината на по-малки порцийки

Коментар

• Постничко...

Коментар

• Ще получим още 8ст. дивидент, но по интересното са близо трите милиона, които остават като неразпределена печалба !

Проект за решение: Общото събрание на акционерите приема следните решения по отношение на реализираната печалба от дейността на Дружеството за 2023 г., в размер на 3 890 223,71 лв. (три милиона осемстотин и деветдесет хиляди двеста двадесет и три лева и седемдесет и една стотинки):
                              1) Да се разпредели дивидент на акционерите, притежаващи акции от капитала на Дружеството, в размер на 0,08 лв. (осем стотинки) на акция или сума в общ брутен размер на 714 990,72 лв. (седемстотин и четиринадесет хиляди деветстотин и деветдесет лева и седемдесет и две стотинки). Дружеството ще изплати на акционерите гласувания дивидент в рамките на до 60 дни от провеждането на общото събрание при условия и ред, съгласно предложението на Съвета на директорите. Съветът на директорите и изпълнителният директор са овластени да извършват всички необходими действия за изпълнение на решението по точката от дневния ред;
                              2) Сума от 389 022,37 лв., представляваща 1/10 от реализираната печалба, да се отнесе за попълване на Фонд „Резервен“ на Дружеството в съответствие с изискванията на чл. 246, ал. 2, т. 1 от Търговския закон;
                              3) Остатъкът от печалбата за 2023 г. да остане като неразпределена печалба.

Коментар

• По още 8 ст дивидент ще се гласуват на ОСА .
                                Търси се акордеон, за да отпразнуваме подобаващо . Познавате ли някой?

Коментар

Working...
                                X