Първоначално изпратено от Zdravko74
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)
Collapse
X
-
Отчетът на компанията майка показва приблизително 1 200 000 лв. текуща печалба повече спрямо първите 9 месеца на 2023 г. Силно впечатление прави големия размер на неразпределената печалба от 2 937 000 лв. към 30.09.2024 г., като за сравнение към 30.09.2023 г. тя е била 1 045 000 лв. Нивата на дълга леко нарастват, но остават относително ниски според финансовите норми (D/A = 0.26).
Коментар
-
Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнениеДобро утро!Никога не съм предполагал,че ще купувам тук над 4 лева!Но ето случва се и дано все още има акции преди 5-те лева!P.S.Препоръки нямам никакви разбира се,а хартиите снаха доста!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение
Това е много интересно ;-)
Къде може да се видят повече подробности?
Казвам се Боряна Пандушева и работя в „София Комерс – Заложни Къщи“ АД.
Днес бих искала да Ви разкажа малко повече за P2P платформата “CreditLab”, тъй като тясно се занимавам с работата по нея и нейното изграждане.
Накратко, за P2P модела: Този иновативен подход дава възможност на частни лица да влязат в ролята на кредитори, осигурявайки заеми на други потребители чрез специализирани онлайн платформи, каквато е CreditLab.
Моделът функционира така: кредитоискателят кандидатства за заем, платформата извършва оценка на кредитния му риск и му присвоява рейтинг. След това заявката за заем, заедно с необходимата информация, се публикува на платформата, където инвеститори могат да решат дали да го финансират. В този процес платформата играе ролята на посредник, гарантирайки защита на интересите на двете страни.
Oсвен частни лица (индивидуални инвеститори), в P2P платформите често участват и небанкови финансови институции, наречени оригинатори, които предлагат свои заеми на платформите за последваща продажба на инвеститорите. В този случай платформата действа като посредник не само между инвеститорите и кредитополучателите, но и между инвеститорите и оригинаторите, разширявайки възможностите за финансиране.
Към момента оригинаторите в CreditLab са „София Комерс – Заложни Къщи“ АД и „Ипотех Софком“ АД, а нвестиционните възможности са следните:- „Гарантирано“ – тук се намира част от портфолиото на София Комерс – Заложни Къщи. Годишната доходност е в размер на 5%, а портфолиото разделено в кредити е обезпечено със злато, като обратното вземане е гарантирано.
- „Високодоходно“ – Потребителски кредити, гарантирани с поръчител и застраховка, предоставени от Ипотех Софком. Годишната доходност е в размер на 12%, тук няма гаранция за обратно вземане, но гарантираме събиране на вземането със съдебно обслужване.
След успешна регистрация и верификация на акаунт, всеки инвеститор може да захрани виртуалния си портфейл чрез банков превод от личната си банкова сметка към тази на платформата.
Средствата после могат да бъдат използвани за инвестиция по избор на инвеститора, в един или повече кредита. Параметрите на всеки кредит са достъпни и видими за всеки регистриран инвеститор в платформата. Минималната сума за инвестиране е в размер на 20лв, а инвеститорите получават вноските си ежемесечно.
Оставаме на ваше разположение за всякакви въпроси или допълнителна информация, на следния e-mail адрес:sales@creditlab.bg
Линк за регистрация в платформата: https://invest.creditlab.bg/
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от tuseto Разгледай мнениеНе е най-удачното място, но да ви попитам от къде черпите актуални данни и обобщени данни в частност за София Комерс, но и за останалите компании на БФБ? Само от отчетите в сайтовете на самите компании или? Аз оставам с впечатление, че актуалното е само в отчета, в другите сайтове, я е актуално я не..
Коментар
-
Не е най-удачното място, но да ви попитам от къде черпите актуални данни и обобщени данни в частност за София Комерс, но и за останалите компании на БФБ? Само от отчетите в сайтовете на самите компании или? Аз оставам с впечатление, че актуалното е само в отчета, в другите сайтове, я е актуално я не..
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение
Това е много интересно ;-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от lareman Разгледай мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеТук ми се струва, че спокойно ще може към 25 стотинки дивидент да се плати за 2024г. Приходите вървят добре. А може и само да ми се иска
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
Дано не ти станат прекалено тежки в портфейла, че моите се наложи да ги поокастря преди повече от две години. От тогава насам пак гонят номер едно в надпревара с Шилетомненията ми не са препоръка за покупко-продажба!
Коментар
-
Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнениеДобро утро!Никога не съм предполагал,че ще купувам тук над 4 лева!Но ето случва се и дано все още има акции преди 5-те лева!P.S.Препоръки нямам никакви разбира се,а хартиите снаха доста!
- 1 like
Коментар
Коментар