Първоначално изпратено от e500
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от e500 Разгледай мнениеМного песимистично гледате на нещата. Замисляте ли се, че заводи с активи и производство не могат да докарат такава чиста печалба. Дори Холдинги на БФБ правят по-малко печалба. Софкома си е машинка за пари, макар и да работи на по-ниски обороти.
Нужно е свободните пари да се насочат в нещо за да се позасилим малко. Все си мисля, че следващата стъпка е ориентирането към бързите кредити.
Коментар
-
Много песимистично гледате на нещата. Замисляте ли се, че заводи с активи и производство не могат да докарат такава чиста печалба. Дори Холдинги на БФБ правят по-малко печалба. Софкома си е машинка за пари, макар и да работи на по-ниски обороти.
Нужно е свободните пари да се насочат в нещо за да се позасилим малко. Все си мисля, че следващата стъпка е ориентирането към бързите кредити.
Коментар
-
Спад - нехубаво.
Но прави ли ти впечатление, драги - че дори въпреки спадът, само за шестмесечието Жабокът заработва достатъчно кинти, за да плати лихвите по облизвациите плюс дивидентът по привилегированите, та и да останат петдесетина бимберици?
Това си е стабилност все пак.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
абе жабокът така с по 20% спад на печалбата годишно да не земе към 2016 да хлопне кепенципоне кеш генерират още.... но резултатите показват че е време за консолидация при заложните къщи, дано успеят с облигациите, пък смятах сега дори догодина след дивидента цената да е 5 лева, по-следващата 4.70 и накрая 4.40 пак се получават по къмто 8% от 3-те оставащи дивидента... абе хубаво е човек да има тука ма не много че може да изгърми
не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеЕмисията облигации - до 2 500 000 евро на 12% лихва
http://www.x3news.com/?page=Company&BULSTAT=131459062Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение... Ако всяка година цакат по 60 стинки, ще се разорят. ...Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Емисията облигации - до 2 500 000 евро на 12% лихва
http://www.x3news.com/?page=Company&BULSTAT=131459062
Коментар
-
Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнениеE как ще увеличаваш любовното, като днес от балон го направиха вече и подут балон
пс. а и търговсото фарма - почти същата работа
Подут балон с инцидентна продажба на една-единствена моя акция - Втора година купувах на най-високите цени (26-28 кинта), сега пак продавам на най-сосни - поне от Седма насам.Last edited by Императорът; 18.07.2013, 21:51.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеТе са небалони - Имотаджийското и Търговското са още на добри цени.
Да - мисля да увелича в Търговската Софарма - но разбира се - ще си върна повечето или всичките Любовни послания - това ми е любима акция - и без такива не съм оставал от Втора година, тоже и Хесовицата така, че и там кеширах.
Може да си зема и жабешки облизвации, но за сметка на жабешки акции - така и така Жабокът е с най-голяма тежест в моят портфейл, по-голямо утежняване е противопоказно.
пс. а и търговсото фарма - почти същата работаLast edited by mecka_stryvnica; 18.07.2013, 20:34.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнениеКато си се разкешил, я кажи сега, в Доневите балони ли смяташ, да инвалидизираш кеша ?
Те са небалони - Имотаджийското и Търговското са още на добри цени.
Да - мисля да увелича в Търговската Софарма - но разбира се - ще си върна повечето или всичките Любовни послания - това ми е любима акция - и без такива не съм оставал от Втора година, тоже и Хесовицата така, че и там кеширах.
Може да си зема и жабешки облизвации, но за сметка на жабешки акции - така и така Жабокът е с най-голяма тежест в моят портфейл, по-голямо утежняване е противопоказно.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеАре:
пуснах за продан малко от моите - който иска да си земе Жабоци с дивидент, халал да са му - утре може да се възползва.
Аз после ще си ги върна на 5.248 напримерно - а ако не паднат под 5.58 (почти невъзможно да не) ще си зема на тяхно място облизвации.
Впрочем не е лоша идея - човекът да шитне сега над 6 кинта и да си земе облизвации - защото дивидентната доходност на акция, купена на шестак е около 11.85%, а лихвата на облизвациите ще е 12%.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнениеНали затова ти казах, да не страдаш много. Помисли си за криптата и за една ладна бира (както казваше Колчо) и ще ти мине
Ама кафеджиите тр. да се махат, все пак
пуснах за продан малко от моите - който иска да си земе Жабоци с дивидент, халал да са му - утре може да се възползва.
Аз после ще си ги върна на 5.248 напримерно - а ако не паднат под 5.58 (почти невъзможно да не) ще си зема на тяхно място облизвации.
Впрочем не е лоша идея - човекът да шитне сега над 6 кинта и да си земе облизвации - защото дивидентната доходност на акция, купена на шестак е около 11.85%, а лихвата на облизвациите ще е 12%.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар