IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Като пласираме облизвациите дано да купим няколко.
    Наивен си и не ставаш за дуче, според мен,
    Като не успеете да купите нищо, най-вероятно ще ни се гласува дивидент по обикновените - от ония, от които си се кеширал
    пу, пу, не е препоръка
    търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански

Коментар

• Първоначално изпратено от kacov Разгледай мнение
      Какво стана с изкупуването на конкурентните вериги?
      Като пласираме облизвациите дано да купим няколко.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Какво стана с изкупуването на конкурентните вериги?

Коментар

• А Ти ..... не диверсифицирай като ...хъхряк, ! ;- и не съм от списващите , исках само да те спра в темата Ти !
          Last edited by inta53; 09.09.2013, 20:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
            Импе , само да попитам ?
            - Днес купуваш - 363 ак. прив. х 5,40 ~ 1960лв.-носят год. прих.+ 3 х 0,72 ~2744лв.
            -пак днес купи - 10 облизвации х 1е. ~ 1960 лв.-носят год прих.+3 х 235 ~2666лв
            - в първия случай - днес си купуваш -363 акции за 1960лв.
            - в избраният от теб случай сле 3 години получавашваш обратно парите си .......другото няма да го напиша защото не е препоръка ......и чакам да ме поправиш ~
            Интров: разсъждаваш примитивната.

По твоята логика днес нямаше да имам нито един жабок, нито една Софарма, нито Трейдинги, нито Честни игрички - нищо - сичко щеше да е набичено в Атерки.

За диверсификация чувал ли си? Сам аз съм си правил сметки и затуй повечето от портфейлът ми в Златният жабок остава в акции, а по-малка (около 1/3) ще отиде в облизвации.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
              чакайте бе, нали само ако искаш взимаш обикновени акции вместо главницата от облигациите, ако не си зимаш кеша и толкоз - зависи кое ти се стори по-изгодно към момента
              Да Така е.

Коментар

• чакайте бе, нали само ако искаш взимаш обикновени акции вместо главницата от облигациите, ако не си зимаш кеша и толкоз - зависи кое ти се стори по-изгодно към момента

Коментар

всичко зависи от развитието на компанията - ако се развият добре с парите от облигациите прив акции ще са по-добре, ако нещата тръгнат на зле облигациите ще са по-добре. ма вии ми изкупихте акциите гледам само аз продавам, взеха да свършват имах над 1400 останаха ми 570
                  Сигурно има в предвид, че при ликвидация облигациите се изплащат преди акциите, но при този вариант с конверсията едва ли е голямо предимство.

Коментар

всичко зависи от развитието на компанията - ако се развият добре с парите от облигациите прив акции ще са по-добре, ако нещата тръгнат на зле облигациите ще са по-добре. ма вии ми изкупихте акциите гледам само аз продавам, взеха да свършват имах над 1400 останаха ми 570
                    Я пак. Ако цената на артиите падне, как ще е по-добре да стискаш облигация за която при конверсията на всеки 8.15 лв ще получаваш по една артия?? Ами ако цената е 3 кинта в това време, колко ще си се минал е въпроса !? Фибоначи на квадрат

Коментар

Ако нещата тръгнат на зле, няма да имаш добра опция :-)

Коментар

• всичко зависи от развитието на компанията - ако се развият добре с парите от облигациите прив акции ще са по-добре, ако нещата тръгнат на зле облигациите ще са по-добре. ма вии ми изкупихте акциите гледам само аз продавам, взеха да свършват имах над 1400 останаха ми 570

Коментар

• ЕЕЕх , Ду...ду ....дуче скри ли се , нищо лично , дано си се ориентирал ,

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola666 Разгледай мнение
                            Проблемът вероятно е в моя телевизор, но все пак не разбирам!!!

Плащаш 195,58 лв., получаваш 12% доходност и 24 обикновени акции - вариант облигации.

Плащаш 192,96 лв., получаваш 13,99% доходност и 36 обикновени акции - вариант привилегировани акции (при цена 5,36 лв на акция и 0,75 лв дивидент)

Защо облигациите да са по-изгодни от привилегированите акции?
                            +++
                            Така стоят нещата. Импето пак не е успял да пусне екселя. Нека камилчетата се намятат на "ценните" "облизвации"
                            A после ще разправят "Никиту на салам" (примерно)

Коментар

• Импе , само да попитам ?
                              - Днес купуваш - 363 ак. прив. х 5,40 ~ 1960лв.-носят год. прих.+ 3 х 0,72 ~2744лв.
                              -пак днес купи - 10 облизвации х 1е. ~ 1960 лв.-носят год прих.+3 х 235 ~2666лв
                              - в първия случай - днес си купуваш -363 акции за 1960лв.
                              - в избраният от теб случай сле 3 години получавашваш обратно парите си .......другото няма да го напиша защото не е препоръка ......и чакам да ме поправиш ~

Коментар

• Проблемът вероятно е в моя телевизор, но все пак не разбирам!!!

Плащаш 195,58 лв., получаваш 12% доходност и 24 обикновени акции - вариант облигации.

Плащаш 192,96 лв., получаваш 13,99% доходност и 36 обикновени акции - вариант привилегировани акции (при цена 5,36 лв на акция и 0,75 лв дивидент)

Защо облигациите да са по-изгодни от привилегированите акции?
                                Last edited by Nikola666; 09.09.2013, 12:43.

Коментар

Working...
                                X