IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
    Колеги, някой може ли да даде инфо какво става с облигациите и кога ще се появят в платформите ? Някакви срокове ли чакаме ?
    Поздрави !
    Сряда има сборище на облизвационерите: ще питам това веднага - защото и аз чудя.

Ако ти е сгодно - ела и ти.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Колеги, някой може ли да даде инфо какво става с облигациите и кога ще се появят в платформите ? Някакви срокове ли чакаме ?
      Поздрави !

Коментар

• Първоначално изпратено от viktornfs Разгледай мнение
        Ами не е много гениално. При една добра сума ще ти дадат подобна доходност (лихва) във всяка банка.
        И в коя бамка дават 13% лихва?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Горкият Император, който все не може да оцени перспективите в бизнесите, но в 95% от случаите печели и само от дивиденти си докарва 12-14% доходност...
          ... да поплачем дружно за.

И това да ми го рече човек, вкопчен удавническата само в 1 (една) акция.
          (оплезено човеченце)
          Ами не е много гениално. При една добра сума ще ти дадат подобна доходност (лихва) във всяка банка.
          домоуправител

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Ако съдя по написаното в платформата, вече официално си имам облизвации.

15 058 облизвации ще има: това означава, че компанията ще плаща като лихвички и задължителен дивидент около 655 бимберици годишно - нещо съвсем по силите на Жабокът, дори и без планираното набъбване на бизнесът.
            включил ли си 400 * 3/4 бимберици за привилегированите жабоци
            Не е препоръка... !!!
            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Ако съдя по написаното в платформата, вече официално си имам облизвации.

15 058 облизвации ще има: това означава, че компанията ще плаща като лихвички и задължителен дивидент около 655 бимберици годишно - нещо съвсем по силите на Жабокът, дори и без планираното набъбване на бизнесът.
              Last edited by Императорът; 17.12.2013, 09:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                имах в предвид че това е актуалният въпрос за деня - нали днес беше последният срок за плащане
                Да звънна ли да питам?

Ако бъдат записани всички облизвации, задължителните плащания на Жабоците (лихви по облизвациите + дивиденти по привилегированите) ще бъдат до 715 Б - сума, която е съвсем-съвсем по силите на компанията.
                Last edited by Императорът; 13.12.2013, 12:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                  като не може да оцени перспективите в бизнесите - какво да направи????
                  цял живот да зяпаш в тавана и да ръчкаш по 10 акции на борсата - това инвестиране ли му казваш???
                  Горкият Император, който все не може да оцени перспективите в бизнесите, но в 95% от случаите печели и само от дивиденти си докарва 12-14% доходност...

... да поплачем дружно за.

И това да ми го рече човек, вкопчен удавническата само в 1 (една) акция.

(оплезено човеченце)

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                    ти разпродаде М+С и ХЕС и избра СОФКОМ?!?!
                    Хидравликите на тия цени са неатрактивни, отделно с М+С ме прецакаха по най-гнусен начин боклуците от КФН, ти знаеш как.

И не съм избрал Жабокът - неговата тежест в портфейлът ми почти не се е променила - просто част от акциите замених с облизвации. Парите от хидравликите отидоха по други - по-атрактивни и доходоносни направления. Има ма-а-алка разлика между дивидентната доходност на Атерките или Химимпортовиците или дори Трейдингите - и тая на хидравликите в момента... от тях вече предостатъчно се напечелил за 11-12 години, което не значи, че няма да се върна към тях някой ден.

Коментар

тука въпроса е дали се платиха облигациите и дали е успешна емисията
                      Eмисия - успешна: облизвации ще има.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                        цял живот да зяпаш в тавана и да ръчкаш по 10 акции на борсата - това инвестиране ли му казваш???

Добро утро Fortis

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                          ти разпродаде М+С и ХЕС и избра СОФКОМ?!?!

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                            а стига бе, дотук ли я докарахме някакви (бъдещи) облигации да обясняват историята на артията. Не е препоръка, имам артии
                            имах в предвид че това е актуалният въпрос за деня - нали днес беше последният срок за плащане
                            “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
                              тоя въпрос се пита в темата през 2-3 страници сигурно 15 пъти вече, преди 6-7 месеца и аз се изтапаних разгледай назад мисля всеки се е изходил по въпроса
                              Хаха, аз вчера прегледах набързо, но явно съм пропуснал точните мнения, а бях сигурен, че не съм първият задал този въпрос.

Бях се спрял на това, че ги подпират с цел да направят облигациите по -привлекателни, но сега ми стана ясно, че са гласували за обратно изкупуване и мажоритарите държат повечето акции.

Интересен остава избора между облигации и привилегированите. Съгласен съм, че грубите сметки показват атрактивността на акциите, но сигурността на облигациите, това че след 3 години може да си дръпнеш парите, не е за подценяване. По ред причини не очаквам превъзходни резултати от този бизнес през следващите 3 години.

Не е препоръка.
                              Last edited by h.petrov; 13.12.2013, 00:02.

Коментар

тука въпроса е дали се платиха облигациите и дали е успешна емисията
                                а стига бе, дотук ли я докарахме някакви (бъдещи) облигации да обясняват историята на артията. Не е препоръка, имам артии
                                Не е препоръка... !!!
                                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Working...
                                X