IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Пръво - до около краят на март чакайте ново, редовно сборище - за да бъде снесен последният дивидентец.
    Второ - по-после - новите привилегировани. Пригответе си по около един Пънкар за бройка.

И те така.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Като гледам, нямаше резки изменения на цената на обикновените и привилигировъните акции. Все едно не е имало събрание Ясно е че нищо не е ясно...

Коментар

• Импе казвай каквото знаеш де ? Щом са споделили на сборището значи всичко е публично ! Нали не си бил на сбирка на някоя секта или тайна организация

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Понаучих туй-онуй - ама не зная имам законово право да пиша ли?

В смисъл такъв: Ирен води вашите въпроси като зададени по точка Разни и ще напише отговори в протоколът.
          имаш право да пишеш каквото си искаш, стига да е истина. Все пак ти не си инсайдър в дружеството. Но ако ти имаш информация, която не е огласявана публично, то тогава лихварите имат проблем!

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
            Ще продължи ли политиката за дивиденти по обикновенните след като привилигированите станат такива
            Аз мисля - това е логическо - още повече след емитирането на новите привилегии разходите за техните дивиденти ще са по-малко от сегашните - за дивиденти по сегашните привилегии и лихви по облизвациите.

Коментар

• Ще продължи ли политиката за дивиденти по обикновенните след като привилигированите станат такива

Коментар

• Първоначално изпратено от ufoss Разгледай мнение
                На кратко казано на добре ли вървят нещата или...
                Добре вървят: да.

Коментар

• На кратко казано на добре ли вървят нещата или...

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                    Понаучих туй-онуй - ама не зная имам законово право да пиша ли?

В смисъл такъв: Ирен води вашите въпроси като зададени по точка Разни и ще напише отговори в протоколът.
                    Благодарско Импе ! Хубаво е някой все пак да ходи по сборища, а не само да плюем от дистанция.
                    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Понаучих туй-онуй - ама не зная имам законово право да пиша ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
                        И каква е точно разликата, че не мога да я схвана? Хора без пари дето се чудят кви да ги направят за да намерят 5 лв. до заплата?

"През четвъртото тримесечие на 2015 г. вземанията на дружествата, специализирани в кредитиране, са се увеличили с 57.5 млн. лв., сочи справка на Profit.bg. В края на 2015 г. те са 2.16 млрд. лв. спрямо 2.1 млрд. лв. за преди три месеца и 2.048 млрд. лв. към края на 2014 г. Над 77.5% от вземанията на компаниите за бързи кредити са от домакинствата.
                        Само за последните три месеца те са теглили кредити за близо 49 млн. лв., сочат данни на Българска народна банка. В последната година дълговете на сектор домакинства към специализираните компании растат с над 162 млн. лв., докато повишението за последните 3 г. е от над 330 млн. лв. Данните на централната банка сочи, че четвъртото тримесечие винаги е много силно за сектора. За този период на 2014 г. населението е изтеглило 40 млн. лв., а за година по-рано - 57 млн. лв. По последни данни у нас има 148 компании, предлагащи бързи кредити, спрямо 164 за преди година и 174 фирми за в края на 2013 г. Активите на компании (както и раздадените кредити) достигат нова рекордна стойност. В края на миналата година те са 2.938 млрд. лв. спрямо 2.748 млрд. лв. и 2.6 млрд. лв. към края на 2013 г.
                        Необслужените кредити в сектора са 21.68% спрямо 26.86 на сто за преди година. За миналата година компаниите от сектора са отчели печалба от 100.8 млн. лв. спрямо 108 млн. лв. за 2014 г. и 73 млн. лв. за година по-рано."
                        "5 лв. до заплата" - почти като рекламата на една фирма за бързи кредити . Хубава извадка, но е за кредитирането. Много хора слагат бързите кредити и заложните къщи в една кошница, но бизнеса е различен:

1. Заложните къщи са посещавани от хора с лош кредитен рейтинг и НЯМАТ друг вариант за финансиране. Тук е важно каква вещ ще заложиш и никой не се интересува кой си и какво е кредитното ти минало.

2. Дискретността е голям фактор, всичко става бързо и почти никой няма да разбере за финансовите ти проблеми.

3. Заложната къща е място, където без много излишни въпроси относно произхода на веща я взимат. Тук аналог няма, а клиенти със специфична сфера на дейност и нужди, МНОГО.

4. Във времена на криза бизнеса на заложните къщи не процъфтява. Когато хората имат повече пари, купуват по - скъпи вещи - златни бижута, техника, които могат да заложат при нужда. Сега икономиката е по - добре от преди няколко години => покупка скъпи вещи => специфична клиентска база, която ще ги заложи.

Това са основните разлики, с които аз съм запознат, който иска да допълни, защото често се бъркат и да се сложи ясна граница, ще е полезно.

За мен по - интересно относно СОФКОМ е поведението на техните преки конкуренти в лицето на другите заложни къщи по места, а до колко е добра компания за инвестиция сега, това всеки си преценява, аналогия с ФНИБ също няма да правя.
                        Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
                          Бизнеса и таргет групата от клиентите на заложните къщи е много по - различен от банковото кредитиране или бързите. При СОФКОМ тази година има дори леко увеличение на приходите от основна дейност.
                          И каква е точно разликата, че не мога да я схвана? Хора без пари дето се чудят кви да ги направят за да намерят 5 лв. до заплата?

"През четвъртото тримесечие на 2015 г. вземанията на дружествата, специализирани в кредитиране, са се увеличили с 57.5 млн. лв., сочи справка на Profit.bg. В края на 2015 г. те са 2.16 млрд. лв. спрямо 2.1 млрд. лв. за преди три месеца и 2.048 млрд. лв. към края на 2014 г. Над 77.5% от вземанията на компаниите за бързи кредити са от домакинствата.
                          Само за последните три месеца те са теглили кредити за близо 49 млн. лв., сочат данни на Българска народна банка. В последната година дълговете на сектор домакинства към специализираните компании растат с над 162 млн. лв., докато повишението за последните 3 г. е от над 330 млн. лв. Данните на централната банка сочи, че четвъртото тримесечие винаги е много силно за сектора. За този период на 2014 г. населението е изтеглило 40 млн. лв., а за година по-рано - 57 млн. лв. По последни данни у нас има 148 компании, предлагащи бързи кредити, спрямо 164 за преди година и 174 фирми за в края на 2013 г. Активите на компании (както и раздадените кредити) достигат нова рекордна стойност. В края на миналата година те са 2.938 млрд. лв. спрямо 2.748 млрд. лв. и 2.6 млрд. лв. към края на 2013 г.
                          Необслужените кредити в сектора са 21.68% спрямо 26.86 на сто за преди година. За миналата година компаниите от сектора са отчели печалба от 100.8 млн. лв. спрямо 108 млн. лв. за 2014 г. и 73 млн. лв. за година по-рано."
                          “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• а каква е точно таргет групата на заложните къщи винаги ме е интересувало - не съм и припарвал до подобно заведение, но имам познати които си продаваха злата, джи ес еми, за да си набавят.... стоки

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
                              Не знам какво точно какво очаквате тук. При настоящите нива на банковите лихви и активната политика на дружествата за бързи кредити, тук бизнеса не ми се вижда кой знае колко преуспяващ в близко бъдеще.
                              Продадох преди година. Аналог с ФНИБ дори не бих могъл да направя.
                              Бизнеса и таргет групата от клиентите на заложните къщи е много по - различен от банковото кредитиране или бързите. При СОФКОМ тази година има дори леко увеличение на приходите от основна дейност.
                              Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                                Импе, и да питаш каква дивидентна политика ще имат в бъдеще и дали възнамеряват да пускат нови привилегии.Тази година ли им беше последния дивидент по привилигированите..
                                ооо, ще има акции, облигации, варанти, опции, въобще всичко, дето може да се продаде, ще се продава, нали това го бяха написали в коледните картички

Коментар

Working...
                                X