If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Малко статистика по повод Вашето твърдение: Това представяне пред Инвестор Финанс Форум бе направено преди 2 месеца. На стр. 15 е посочен ефектът 'Expat BG SOFIX UCITS ETF' в ръста на цената на CENHL.
За първия месец от старта на индексния фонд общият обем акции, минал през борсата е 62037, от които само 27022 - 43,5% са изкупени от фонда. Изводът си направете сами, но оценките дава пазарът.
Още малко "планинска" статистика.
Непотърсеният 5 години дивидент, който се отнася в резервите, е между 24 и 26% от целия дивидент. Това означава, че около 44% от миноритарните акционери са потърсили дивидента си. При това статистиката е за годините, когато дивидентът беше 280-300 хил. лева.
Успех!
И не се влияйте от моите писания, те не са препоръка!
Ами като е непотърсен, ние сегашните акционери няма да го върнем Хаха
Малко статистика по повод Вашето твърдение: Това представяне пред Инвестор Финанс Форум бе направено преди 2 месеца. На стр. 15 е посочен ефектът 'Expat BG SOFIX UCITS ETF' в ръста на цената на CENHL.
За първия месец от старта на индексния фонд общият обем акции, минал през борсата е 62037, от които само 27022 - 43,5% са изкупени от фонда. Изводът си направете сами, но оценките дава пазарът.
Непотърсеният 5 години дивидент, който се отнася в резервите, е между 24 и 26% от целия дивидент. Това означава, че около 44% от миноритарните акционери са потърсили дивидента си. При това статистиката е за годините, когато дивидентът беше 280-300 хил. лева.
Успех!
Винаги е радост да прочета Вашият коментар и уточнения ! НА ВРЕМЕ И С ТОЧНОСТ !!!
РЕСПЕКТ ! и да си върши всеки работата и не дири вина по съседи и структори !
... планината си е надута поради изкупуванията от експатката.
...Добре че експатката се спря за малко, за да не се плондира съвсем планината))))
там има над 20000 акционери които 90% не си знаят вероятно картоните които имат. и т.н. (на практика почти "погребан" немалък дял от фрифлоут т.н.)
Успех!
А не мислите ли, че дъщерите са малко "надценени" ?
Интересно ми е мненията Ви
Ами дали са справедливо оценени или леко надценени не мога да кажа, но определено не ги мисля за подценени (което за мен е важното). Аз преди доста време махнах и М+С и ХЕС и тъй като вярвам в потенциала им, а майката беше в определени моменти с над 30% по-евтина от дъщерните (разбирай потенциални 50% нагоре), инвестицията ми в групата е изцяло в планината.
Нерелевантни съотношения!!! различен брой картони в обръщение, както и различни активи/бизнес, нищо че става дума за шапката. В планината има 50% несобствен капитал (малцинствено участие) Бонуси от по 4 мил и т.н. не може да се сравняват, планината си е надута поради изкупуванията от експатката. Те бяха наложени заради супернеадекватния планински фрифлоут. там има над 20000 акционери които 90% не си знаят вероятно картоните които имат. и т.н. (на практика почти "погребан" немалък дял от фрифлоут т.н.) И преди съм казвало, че е абсурдно тежестта на планината в индекса да е колкото сумата от тежестите на фиб и цкб. Просто ситуацията в старите холдинги има някаква инерционна тежест от приватизацията отпреди 20г....Добре че експатката се спря за малко, за да не се плондира съвсем планината))))
Дааа . И тоя холдинг плаче за едно увеличенийце на капитала. Да си пооправи фреии флоута.
[quote]Моля те да ми обясниш по какво сравняваш ХЕС и Стара планина че ми стана интересно. Щото аз като гледам sum of the parts планинката да сложи още лев и нещо трябва за да стигне оценките на дъщерните си дружества.[.quote] не ги сртавнявам, нямат място за сравнение, просто мисля,. че планината е доста по-надута))))
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Моля те да ми обясниш по какво сравняваш ХЕС и Стара планина че ми стана интересно. Щото аз като гледам sum of the parts планинката да сложи още лев и нещо трябва за да стигне оценките на дъщерните си дружества.
А не мислите ли, че дъщерите са малко "надценени" ?
Интересно ми е мненията Ви
Я да видим MAX историята: ЦЕНХЛ - 9,57 МСХ - 5,88 ХЕС - 5,61. Не че това е критерий, ама все пак значи нещо, а?
Нерелевантни съотношения!!! различен брой картони в обръщение, както и различни активи/бизнес, нищо че става дума за шапката. В планината има 50% несобствен капитал (малцинствено участие) Бонуси от по 4 мил и т.н. не може да се сравняват, планината си е надута поради изкупуванията от експатката. Те бяха наложени заради супернеадекватния планински фрифлоут. там има над 20000 акционери които 90% не си знаят вероятно картоните които имат. и т.н. (на практика почти "погребан" немалък дял от фрифлоут т.н.) И преди съм казвало, че е абсурдно тежестта на планината в индекса да е колкото сумата от тежестите на фиб и цкб. Просто ситуацията в старите холдинги има някаква инерционна тежест от приватизацията отпреди 20г....Добре че експатката се спря за малко, за да не се плондира съвсем планината))))
Не е препоръка... !!!
Не е бая. При планината е по-напомпено и още се купува)))
Моля те да ми обясниш по какво сравняваш ХЕС и Стара планина че ми стана интересно. Щото аз като гледам sum of the parts планинката да сложи още лев и нещо трябва за да стигне оценките на дъщерните си дружества.
Разваляш хубавата приказка като ми отговаряш насериозно.
Мойто беше задявка. Спомням си някъде лани гледах твоя протфейл (както го беше показала в съответната тема) . Там ХЕСа май не беше много тежък. Та затова рекох да се "задяна". Инак ХЕС и аз си имам. Но честно казано му се чудя(това сериозно).
Абе нема ли да освобождавате кеш за педстоящите велики ИПОта. Или мислите да участвате с дивидиента от ХЕС?
Човече, ти какво си мислиш за ИПО-тата!?!? - това е пладнешки обир обикновено - надути цени, без никаква борсова история, напудерни отчети, като преди ИПО-тата обикновено е опоскано, замазано и зализано.... Нема нужда от зорлян-набутвация))))
Не е препоръка... !!!
Коментар