If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Хидравлични елементи и системи АД обявява неокончателен финансов резултат за месец юни 2017 година – брутна печалба в размер на 559 хил. лева и с натрупване 3698 хил. лева от началото на годината. Ръстът на брутната печалба е 19,95% в сравнение с първото полугодие на 2016 година. Хидравлични елементи и системи АД отчита продажби за месец юни 2017 година в размер на 5224 хил. лева и с натрупване от началото на годината 28985 хил. лева, което представлява ръст от 14,24% на годишна база. Хидравлични елементи и системи АД обявява прогнози за продажбите през месец юли 2017 година в размер на 4635 хил. лева, с което очакваме общия ръст на продажбите да достигне 15,98% в сравнение със същия период на 2016 година.
Макар, че има някаква малка разлика в приходите (бял кахър). Резултатите се повече от добри и запазват възходящата тенденция от последните няколко тримесечия.
HES винаги съм имал. До 30% от портфейла в дадени моменти. За съжаление тази година ме обе спекулантско настроение и продадох. Не всичко но повечето, за да освободя кеш. Наистина сега се оглеждам да се върна пак. Тук и на още едан две позиции извън индекса. В настоящия момент предпочитам ХЕС пред МЦХ и планината, не по показатели а защото не е в полезрението на ЕТФ-то. Имам рисково много от Софикс и преценявам че портфейла ми е много уязвим от спих* на ЕТФ. Особено рискови ми се струват Алкомета като ниско ликвиден и Адванса като много ликвиден :. ____________________________ * спих - заимка от Императора
Хеса е много интересна папира - забелязах го някога по показания от маржовете - едни от най-добрите отношения печалба/продажби, както и печалба/активи, почти постоянни, и винаги над 10% като достигат на моменти 20... това за бфб ми е подсказвало, че е от редките които работят със стабилен пазар(търсене) или някаква иновативност (в някакъв план) или някаква добра подреденост и ефективност, малък дълг, дава дивидент т.н. Оттогава все се старая да не се изкушавам да го оставям))) За алумината мисля, че веднъж коментирахме, че за мен поне е до 21 (локалния връх) Не е лошо, но там го раздадох. Предполагам че след делта те-интервала време отново ще живне)))) А мцх и планината наистина споделям същото виждане - скъпи ми са и не ги гледам, имам мнения за планината - може да се прочетат в темата им- неоснователно е надута си мисля(недействителен фрифлоут акции в обръщение и т.н.), но има хора на съвсем противоположно мнение)))) Засега борсата поддържа дилемата)))))
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
HES винаги съм имал. До 30% от портфейла в дадени моменти. За съжаление тази година ме обе спекулантско настроение и продадох. Не всичко но повечето, за да освободя кеш. Наистина сега се оглеждам да се върна пак. Тук и на още едан две позиции извън индекса. В настоящия момент предпочитам ХЕС пред МЦХ и планината, не по показатели а защото не е в полезрението на ЕТФ-то. Имам рисково много от Софикс и преценявам че портфейла ми е много уязвим от спих* на ЕТФ. Особено рискови ми се струват Алкомета като ниско ликвиден и Адванса като много ликвиден :.
Това е и моята идея - да чакаме да се подценят послед да ги разграбим евтинджос)))) VNM, ти не беше ли участник тук още при предпоследното увеличение на капитала, !? когато за папирите сеплащаше някаква цена, не помня каква, май 18 (но от времето преди последното увеличение на капитала
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Прогнозата им за юни 2017 е за продажби в размер на 4900 хил лева, а юни 2016 са направили 4152 хил. лева, което би означавало ръст от 18.01%. Нямам съмнения, че ще ги постигнат. Дружеството добре планира и си изпълнява плановете
Така, да се вгледаме по в детайли на данните, които обяви дружеството за месец май. Първо има грешка малка в съобщението, като са писали, че продажбите са за април, а те явно са за май Реализирали са продажби за май 2017 са в размер на 4753 хил. лв спрямо 3908 хил. лева за май 2016, което прави ръст от 21,62% май2017/май2016. Печалбата за май 2017 е в размер на 649 хил. лева спрямо 535 хил. лева май 2016, което е ръст от 21,31% май2017/май2016. Ръстовете в съобщението ги дават само с натрупване от началото на годината и реших да ги сметна за съответния месец, защото явно тенденцията е засилване на растежа
БРАВО !!! Не че съм очаквал нещо различно от този ръст, но си е друго да го видиш и отчетен !
Хидравлични елементи и системи АД обявява неокончателен финансов резултат за месец май 2017 година – брутна печалба в размер на 649 хил. лева и с натрупване 3139 хил. лева от началото на годината. Ръстът на брутната печалба е 15,15% в сравнение с първите пет месеца на 2016 година. Продажбите за месец април 2017 година са в размер на 4753 хил. лева и с натрупване от началото на годината 23716 хил. лева, което представлява ръст от 11,76% на годишна база. Хидравлични елементи и системи АД обявява прогнози за продажбите през месец юни 2017 година в размер на 4900 хил. лева, с което очакваме общия ръст на продажбите да достигне 12,78% в сравнение със същия период на 2016 година.
Така, да се вгледаме по в детайли на данните, които обяви дружеството за месец май. Първо има грешка малка в съобщението, като са писали, че продажбите са за април, а те явно са за май Реализирали са продажби за май 2017 са в размер на 4753 хил. лв спрямо 3908 хил. лева за май 2016, което прави ръст от 21,62% май2017/май2016. Печалбата за май 2017 е в размер на 649 хил. лева спрямо 535 хил. лева май 2016, което е ръст от 21,31% май2017/май2016. Ръстовете в съобщението ги дават само с натрупване от началото на годината и реших да ги сметна за съответния месец, защото явно тенденцията е засилване на растежа
Коментар