Първоначално изпратено от Yolo
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Хидравлични елементи и системи АД (HES)
Collapse
X
-
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Могат - смучат, Всички старопланински са така - все пак само халтурко е по-голям балоняк от старопланинските дирижабли. Но си прав - да изплаща дивидент с парите, получени като помощ от държавата, само за да си крепиш акцията, си е перверзия! Но пък на кого му пука, важна е само борсовата цена, а тя расте - има ли недоволни?
- 1 like
Коментар
-
Това са точни цифри за отчет 2018г-разпределен май 2019г.тантими общо 3*2,5%=7,5%=2018г.тант-ми 395 550x. но се изплащат 40% първата година и 3*20%ХЕС =18 193 752акц. Бруто до ~ 5 821х. ,2018г.нето+5 274х. очакв.див-т =0,26 нет-н див-т = 0,247 5 273x./4 731х.л.д-т Ако се запазят пропорциите както до сега от промените гласувани през 2014г. - картината ми е ясна.ХЕС 11,05,2019r Печ-ба 18г 5 274х.л. 2018г.тант-ми 395 550x. изп-ни 40% 158 220,+ 1/3 от 15г 40 840,+ 1/3 от 16г 37 050,+ 1/3 от 17г 44 830,+
пп.- през 2020г. всичко приблизително ...Бруто до ~ 6 238х. ,2020г.нето~+5 660х. очакв.див-т~ =0,26 нет-н див-т = 0,247 5 660x./4 730х.л.д-т Last edited by inta53; 29.10.2021, 00:54.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение
Така беше. Тогава така бях решил. Доколкото си спомням направих 20-30% за 1-2 месеца и си прибрах печалбата.
От баща ми знам "Едно животно почне ли да рие, няма да спре"...
Не се отказвам от годишен чист обложен доход м/у два три пъти пенсионният ми!- за сега ми е доказан аршина
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Ти защо се къхариш толкова, кога излезе на 4,95-5,00 преди три лета си беше горд ползвател, е аз съм си още по горд собственик с1/5 тежест,- която се "задъхвам" да опазя?
От баща ми знам "Едно животно почне ли да рие, няма да спре"...
Коментар
-
Да разбирам ли че не си правил груба сметка колко отива за "менажиране" на година?
Ти защо се къхариш толкова, кога излезе на 4,95-5,00 преди три лета си беше горд ползвател, е аз съм си още по горд собственик с1/5 тежест,- която се "задъхвам" да опазя?
Коментар
-
Преди година и половина имаше финансова помощ по една от оперативните програми на ЕС. Независимо от мащаба, всяко предприятие, било то микро, малко, средно или голямо имаше право на тази помощ, стига да отговаря на определени критерии, за които няма да се впускам в подробности. Само ще припомня, че в основата на тази програма, както и на всички останали впрочем, е заложен принципа за равнопоставеност. Щом ХЕС е отговарял на тези изисквания, е получил полагащото му се. Няма нищо за чудене, маене и носене на вода от девет кладенци.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Да разбирам ли че не си правил груба сметка колко отива за "менажиране" на година?
Направена е от 2010г. и не се оплаквам,- одобрена за старините в които съм вече!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dio Разгледай мнение
Недей се бъзикай, че ако тръгнат да излизат, да не стане погром при тесния изход
Че кое му беше лошото при NN ??? Супер далавера, ако се повтори от Алиансци, ама на кукува пролет ще да е!И не го пропускайте момента,- препоръка е!- от лаик разбира се!!! да не ми се върже някой!!!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Тантиемите са по високи от на М+Схидр. -2,-2,5% имаги в протоколите на ГОСА, но и броят е 3!
Заплатите са по ниски от порядъка на 170-80 годишни
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеБягайте бързо от това лошо дружество.. 18 пъти е давало дивидент и е едно от най лошите на БФБ..
Коментар
-
Инта, понеже знам че си навътре в нещата, можеш ли да споделиш какъв процент от печалбата се дава на мениджмънта под формата на заплати, тантиеми, акции, бонуси и т.н.
Може и приблизително, не държа на прецизността.
Благодаря ти!
Тантиемите са по високи от на М+Схидр. -2,-2,5% имаги в протоколите на ГОСА, но и броят е 3!
Заплатите са по ниски от порядъка на 170-80 годишни
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dio Разгледай мнение
Няма как да слагаш лещерко в същата категория, Там печалбата е три-четири пъти по-голяма и никой не смуче помощи, заради спаднал оборот, напротив - там оборотът е точно в обратна посока - колкото е спада на оборота за помощи, толкова е там в ръст. Разучи един технически анализ и карай по него. Агресивния бик да ти пусне някоя глава от ТА и да викате заедно мечкатаNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
Коментар