IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Хидравлични елементи и системи АД (HES)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Николай Митанкин Разгледай мнение
    В помощ на обсъждането:
    [ATTACH]7517[/ATTACH]
    Графиката съдържа публикувани данни, вкл. прогнозата за 4Q16.
    Инта зададе въпрос за печалбата, а не за продажбите.

Коментар

• В помощ на обсъждането:
      Click image for larger version

Name:	ХЕС-тримесечни продажби.jpg
Views:	1
Size:	68.6 КБ
ID:	3042008
      Графиката съдържа публикувани данни, вкл. прогнозата за 4Q16.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alhimik Разгледай мнение
        При експозицията, която имаш се предполага, че познаваш добре дейността на Хеса. Юли и Август са слаби "отпускарски" месеци, а постоянните разходи си вървят - затова и резултата е такъв. За 2013 за тия два месеца имат 41 к загуба, за 2014 - 203 к печалба; за 2015 - 78 к печалба. Винаги обединяват двата месеца що се касае до резултат, защото основно отпускарски е Август, през който със сигурност са на червено. В заключение - не виждам драма - явно и пазара също.

- Точно така ! Запознат съм с тези месечни резултати , но и очаквам ОЩЕ !

Коментар

• Първоначално изпратено от Alhimik Разгледай мнение
          При експозицията, която имаш се предполага, че познаваш добре дейността на Хеса. Юли и Август са слаби "отпускарски" месеци, а постоянните разходи си вървят - затова и резултата е такъв. За 2013 за тия два месеца имат 41 к загуба, за 2014 - 203 к печалба; за 2015 - 78 к печалба. Винаги обединяват двата месеца що се касае до резултат, защото основно отпускарски е Август, през който със сигурност са на червено. В заключение - не виждам драма - явно и пазара също.
          Забелязало съм такава неприятна (за акционера) цикличност през летните периоди, и докато седна да го опиша, сега видях че си ме изпреварил, (зарадвах се) и потвърждвам че и според мен има такава периодика, но както го каза точно - драма няма засега. Освен може би в душата на тате Щърк, защото (както се усъмних по-долу) май е ударил малка греда с тайминга)))))
          Малко се учудих дори на покупките в последно време, рекох си, "ха дано се пречупи лятното статукво", а се оказа че играчорите пак са действали от алчност)))))
          Last edited by precakanoto; 20.09.2016, 11:32.
          Не е препоръка... !!!
          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• При експозицията, която имаш се предполага, че познаваш добре дейността на Хеса. Юли и Август са слаби "отпускарски" месеци, а постоянните разходи си вървят - затова и резултата е такъв. За 2013 за тия два месеца имат 41 к загуба, за 2014 - 203 к печалба; за 2015 - 78 к печалба. Винаги обединяват двата месеца що се касае до резултат, защото основно отпускарски е Август, през който със сигурност са на червено. В заключение - не виждам драма - явно и пазара също.

Коментар

• -"Хидравлични елементи и системи АД-Ямбол

Хидравлични елементи и системи АД отчита продажби за месец август в размер на 2169 хил. лева и общо 31156 хил. лева от началото на годината, с което достига ръст на продажбите с натрупване от началото на годината 11,69% в сравнение със същия период на миналата година. Предприятието обявява неокончателен финансов резултат за месеците юли и август 2016 година – брутна печалба в размер на 49 хил. лева, а от началото на годината 3132 хил. лева. Хидравлични елементи и системи АД обявява прогнози за продажбите през месец септември 2016 година в размер на 3950 хил. лева. Очакваме да приключим деветмесечието с 35106 хил. лева нетни приходи от продажби при 31613 хил. лева към края на септември 2015 година."

Какво се случва с печалбата от последните два месеца???
              ...???..КОЛЕКТИВА на Малдивите ли я почивал ?

п.п. ИМПератОооре !!! - продай се хартийките , че много тежат и където влезеш - пресушаваш !
              Last edited by inta53; 20.09.2016, 11:01.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                Да: но пак си ги купих.
                Стига сте купували че ще ме накарате да продавам по малко от моите)))))- никой не иска балони)))) Оставете я малко да почине, помните какво казваше батката - че на първо време е важна ликвидността, а тука не е кой знае каква))). Дано и тате Щърк да хване тайминга)))))))))
                Не е препоръка... !!!
                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                  Пуснал съм ги и то със средните цени !

- по тежест са Хес , Софтрейд, Атера ,Соф имоти, Зл. лев, Софмама, Трасе и още ~25бр.
                  Нямаш си Златни Жабоци ли? - Това е малко противоестествено.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

- по тежест са Хес , Софтрейд, Атера ,Соф имоти, Зл. лев, Софмама, Трасе и още ~25бр.
                    Първите три по тежест ми отговарят едно към едно с твоите, само дето моя списък не е толкова дълъг

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
                      Ще пуснеш ли една снимка на портфейла ти, струва ми се че сме фенове и съсобсвеници в няколко компании Иначе съм малко далеч от теб като размер на дивидента тук, но ми е на първо място по тежест.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                        Ха ама ти още ли имаш от тези картони? Аз пък си мислех, че отдавна си ги махнал.
                        Да: но пак си ги купих.
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• inta53 и само да допълня, че Атерата пък ми е втора по тежест в портфейла

Коментар

Сега са въздържателите и умуващите на ход, аз повдигах и показвах почти две години.
                            Кой видял - кой повярвал все се е зарадвал в тия тежки времена !
                            Ще пуснеш ли една снимка на портфейла ти, струва ми се че сме фенове и съсобсвеници в няколко компании Иначе съм малко далеч от теб като размер на дивидента тук, но ми е на първо място по тежест.

Коментар

• Първоначално изпратено от див осорляк Разгледай мнение
                              еееееееееее ,вкарай го в хеса на 3.8: де. не бъде неблагодарен

Сега са въздържателите и умуващите на ход, аз повдигах и показвах почти две години.
                              Кой видял - кой повярвал все се е зарадвал в тия тежки времена !

Коментар

O дааа .... ! Кеф си е !
                                ~4,5К дивидент сега се вкарва при Атера . Постигнатата "тежест" е достатъчна !

еееееееееее ,вкарай го в хеса на 3.8: де. не бъде неблагодарен

Коментар

Working...
                                X