Първоначално изпратено от Чичо Манчо
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Хидравлични елементи и системи АД (HES)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
Жив и здрав да си не знам с тез бройки как се излиза от нея
п.п. Честито момчета, че за разлика от мен сте клъвнали по нещичко и тук. Наистина хубава компания.Vanitas vanitatum...
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Мога показно да ти направя , ако спънеш 25 000лв. !
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
Жив и здрав да си не знам с тез бройки как се излиза от нея
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
А за мен с 23 000бр- си е с най голяма тежест...... а да и средна на придобиване 1,671
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнениеТова за мен е една стара и здрава компания една от първите ми в портфейла ми
Коментар
-
Доста внимателно разгледах отчтета на дружеството. Да ви кажа, наистина има доста интересни неща. Имат ръст в разходите за материали, от над 11%, имат също и огромен ръст във възнагражденията от около 20%. В междинния доклад пише, че се прави с цел запазване на качествените специалисти. Повишението в заплатите води и до същия ръст и в разходите за осигуровки, нормално. Въпреки всички тези additional costs, нетната печалба скача с +13,5%, което е впечатляващо, при положение, че продажбите нарастват с около 12%. Дружеството няма дългосрочни задължения. Другото на което искам да обърна внимание е, че ХЕС е собственик на близо 7% от Интернешанъл Асет Банк, които бяха закупени в разгара на финансовата криза. Много упрекваха този ход, но ако този актив се реализира на пазарни цени в момента със сигурност би се реализирала доста сериозна печалба. Друг е въпроса дали тези акции няма да бъдат върнати на мажоритара за сумата на която са били закупени. Същото важи и за инвестицията в ЗАД Асет Иншурънс АД, където дружеството притежава 20% от капитала. Като цяло доста впечатляващи резултати, едно от малкото доста качествени дружества на бфб и най-важното, много коректни към миноритарните акционери. Това като цяло е дефицит на БФБ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеГЛЕДАМ И НЕ ВЯРВАМ НА УШИТЕ СИ!
ТУК МАРКЕТ КАП Е ВЕЧЕ 106 МИЛИОНА ЛЕВА. ПОВЕЧЕ ОТ 2007 Г.
ВНИМАНИЕ, ГРАНДЕ БАЛОНЕ!
Не вярвайте на месечните отчети за печалби, целят да ви приспят.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BullsonBSEГЛЕДАМ И НЕ ВЯРВАМ НА УШИТЕ СИ! ТУК МАРКЕТ КАП Е ВЕЧЕ 106 МИЛИОНА ЛЕВА. ПОВЕЧЕ ОТ 2007 Г. ВНИМАНИЕ, ГРАНДЕ БАЛОНЕ! Не вярвайте на месечните отчети за печалби, целят да ви приспят.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
"Хидравлични елементи и системи АД обявява неокончателен финансов резултат за месец март 2017 година – брутна печалба в размер на 663 хил. лева и с натрупване 1976 хил. лева от началото на годината. Ръстът на брутната печалба е 13,56% в сравнение с първото тримесечие на 2016 година. Хидравлични елементи и системи АД отчита продажби за месец март 2017 година в размер на 5050 хил. лева и с натрупване за първото тримесечие 14313 хил. лева, което представлява ръст от 11,97% на годишна база. Хидравлични елементи и системи АД обявява прогнози за продажбите през месец април 2017 година в размер на 4650 хил. лева, с което очакваме общия ръст на продажбите да достигне 9,53% в сравнение със същия период на 2016 година."
Добре е, да не кажа доста
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Marti Разгледай мнениеС верните данни. Хидравлични елементи и системи АД и М+С хидравлик АД дават по 19 стотинки и 20,6 стотинки нетен дивидент за 2015-a година.. Съответно 3,65% и 2,58% доходност към текущите цени 5,2 и 8 лева.
Хидравлични елементи и системи дават цели 41% повече доходност т.е трябва да се търгуват на 7,3, а не 5,2 ако гледаме дивидента.. Не е препоръка.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Marti Разгледай мнениеГ-н Митанкин определено е по-добре дивидента да е тримесечен за предходното тримесечие и по-скоро трябва да се работи в тази насока, а не на 6 месеца. Такива са и практиките в САЩ.
Тук може да се провери : http://www.nasdaq.com/symbol/ph/dividend-history
Бая ного поскъпна тази акция - ама лошо няма: имам си.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар