IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Хидравлични елементи и системи АД (HES)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Именно, което не кореспондира с предходните 4 години (поне аз така ги сравнявам) и се предполага , че има някаква печалба след продажбите от декември, която се прибавя към брутната от ноември 5032+ ххх= 5 ххх- 10% = 4 834 (сравнено с предходни години)!

Лично за мен е важно, защото от неодитираната нетна се вадят дължимите забавени тантиеми + задължителния резерв и тогава идва ред на сумата за разпределение.
    Не,
    има загуба от 198 хил лв за декември,
    която трябва да я извадиш от натрупаната до ноември 5032хил лв печалба.

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение

От така написаното по-горе излиза, че за декември 2019 брутнната печалба е - 198 хил лв / т.е. загуба 198 хил лв/, с което брутната / неодитирана/ печалба за цялата 2019 е 4834 хил лв.

Именно, което не кореспондира с предходните 4 години (поне аз така ги сравнявам) и се предполага , че има някаква печалба след продажбите от декември, която се прибавя към брутната от ноември 5032+ ххх= 5 ххх- 10% = 4 834 (сравнено с предходни години)!

Лично за мен е важно, защото от неодитираната нетна се вадят дължимите забавени тантиеми + задължителния резерв и тогава идва ред на сумата за разпределение.
      Last edited by inta53; 22.01.2020, 11:58.

Коментар

Тука пак гимнастики между брутни неодитирани ( които мисля че трябва да се разбира -нетни неодитирани) , лично аз имам нужда от пояснения!

ето и сравнението;-

1, за ноевври - Хидравлични елементи и системи АД обявява неокончателен финансов резултат за ноември 2019 година – брутна печалба в размер на 505 хил. лева и с натрупване 5032 хил. лева от началото на годината. Хидравлични елементи и системи АД отчита продажби за месец ноември 2019 година в размер на 5395 хил. лева и с натрупване от началото на годината 58504 хил. лева, което представлява ръст от 0,44% на годишна база. Хидравлични елементи и системи АД обявява прогнози за продажбите през месец декември 2019 година в размер на 3086 хил. лева, с което очакваме годишните продажби да достигнат 61590 хил. лева.

2,за декември- Хидравлични елементи и системи АД отчита продажби за месец декември 2019 година в размер на 3249 хил. лева и с натрупване за цялата година в размер на 61753 хил. лева, което представлява ръст от 0,26% в сравнение с продажбите за 2018 година. Неодитираната брутна печалба на дружеството за 2019 година е 4834 хил. лева, с 16,96% по-ниска от 2018 година. Хидравлични елементи и системи АД обявява прогнози за продажбите през месец януари 2020 година в размер на 5400 хил. лева, като спадът в сравнение с първия месец на 2019 година е 18,07%. През 2020 година очакваме над 12% спад на нетните приходи от продажби, като в бизнес плана е заложено те да достигнат 54 млн. лева.

разбирам че 4834 хил. лева, са неодитирана нетна ;- или греша г-н Митанкин?
        От така написаното по-горе излиза, че за декември 2019 брутнната печалба е - 198 хил лв / т.е. загуба 198 хил лв/, с което брутната / неодитирана/ печалба за цялата 2019 е 4834 хил лв.

Коментар

• Тука пак гимнастики между брутни неодитирани ( които мисля че трябва да се разбира -нетни неодитирани) , лично аз имам нужда от пояснения!

ето и сравнението;-

1, за ноевври - Хидравлични елементи и системи АД обявява неокончателен финансов резултат за ноември 2019 година – брутна печалба в размер на 505 хил. лева и с натрупване 5032 хил. лева от началото на годината. Хидравлични елементи и системи АД отчита продажби за месец ноември 2019 година в размер на 5395 хил. лева и с натрупване от началото на годината 58504 хил. лева, което представлява ръст от 0,44% на годишна база. Хидравлични елементи и системи АД обявява прогнози за продажбите през месец декември 2019 година в размер на 3086 хил. лева, с което очакваме годишните продажби да достигнат 61590 хил. лева.

2,за декември- Хидравлични елементи и системи АД отчита продажби за месец декември 2019 година в размер на 3249 хил. лева и с натрупване за цялата година в размер на 61753 хил. лева, което представлява ръст от 0,26% в сравнение с продажбите за 2018 година. Неодитираната брутна печалба на дружеството за 2019 година е 4834 хил. лева, с 16,96% по-ниска от 2018 година. Хидравлични елементи и системи АД обявява прогнози за продажбите през месец януари 2020 година в размер на 5400 хил. лева, като спадът в сравнение с първия месец на 2019 година е 18,07%. През 2020 година очакваме над 12% спад на нетните приходи от продажби, като в бизнес плана е заложено те да достигнат 54 млн. лева.

разбирам че 4834 хил. лева, са неодитирана нетна ;- или греша г-н Митанкин?

Коментар

• За таз година съм заложил (ако няма изненади) около 0.20 лв. Ще се радвам ако Инта познае.
            Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka 429 Разгледай мнение

Малко странно си задал, този близък интервал.
              По-ясно е така: 0,22 - 0,25, или и аз неправилно съм го разбрал !??

С "не" отпред ;- не е странно, но така да бъде (не повече от 0,25 и не по малко от 0,22 -Надам се да е ясно кът бял ден)

айде лека и да ходя да мажа ските, че утре съм по шуста!

Коментар

Не можеш ли да сравняваш ? -не >0,25 и <0,22
                Малко странно си задал, този близък интервал.
                По-ясно е така: 0,22 - 0,25, или и аз неправилно съм го разбрал !??

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
                  Колеги, тук какъв дивидент да очакваме за тази година според вас?

Не можеш ли да сравняваш ? -не >0,25 и <0,22

Коментар

• Колеги, тук какъв дивидент да очакваме за тази година според вас?

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение

От 10-ти до 13-ти юли надявам се... защото:

• Брутен дивидент на една акция: 0.260 лв.;
                      • Начална дата за изплащане на дивидента: 10.07.2019 г.
                      • Срок за изплащане на дивидента – три месеца... (но по закон е 60 дни от датата на ОСА, т.е. 13.07...)
                      И аз благодаря! Ще си купя от същото...

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение

• Срок за изплащане на дивидента – три месеца... (но по закон е 60 дни от датата на ОСА, т.е. 13.07...)
                        Благодаря!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                          ОСА бе в началото на м.Май...няма ли да облажим вече тук?

Vanitas vanitatum...

Коментар

• ОСА бе в началото на м.Май...няма ли да облажим вече тук?

Коментар

• Хидравлични елементи и системи АД отчита продажби за месец май в размер на 5444 хил. лева и с натрупване от началото на годината общо 29675 хил. лева, което представлява ръст от 9,40% в сравнение с началото на 2018 година. Хидравлични елементи и системи АД обявява неокончателен финансов резултат за май 2019 година – брутна печалба в размер 507 хил. лева и с натрупване от началото на годината 3022 хил. лева. Хидравлични елементи и системи АД обявява прогнози за продажбите през месец юни 2019 година в размер на 5400 хил. лева, с което ще достигне ръст на продажбите с натрупване от началото на годината 8,55% в сравнение със същия период на миналата година.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

Това питах, благодаря
                                Явно ,не

Коментар

Working...
                                X