IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• и защо според вас трябва да вървят нагоре тези акции? На какво основание, на отчетите, може би? Само те май не стигат за това.

Коментар

• 6С4P отново в нокдаун.По този начин задава и отношението на купувачите към 6С4,не се очаква повишение.Странни проявления на нашия пазар.

Коментар

• Калояне надявам се да си прав, че съм сложил тука доста пенсии и ако не стане ще пия студена вода. В Шумен е 14 градуса чешмяната
        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Gaki
          kaloian,ама те минаха вече 2 месеца и 2 дни.Беше казал,че обикновено познаваш до 1 месец.Не,че вярвах,но помня приказката:"С какво ли не се шегува дяволът".За съжаление не се получи.Сам съзнаваш,че в оставащите 2 сесии чудеса няма да се случат.А и акцията някой много здраво я натиска надолу.От чиста любознателност и от любов към спорта ти предлагам да приемеш удължение на "пусковия срок" с 30 календарни дни при първоначалните договорки.4.30... и получаваш подарък плюс 1 бутилка качествено уиски.Нещо като втори шанс.Ако кажеш О.К.,ще пускам таблицата 1 път в седмицата,защото някои колеги получават опасно сърцебиене като я видят.Решаваш ти.Отново заявявам,че шансът да спечелиш е минимален.Готов съм да си платя забавлението.
          имах предвид че обикнвено "познавам" с точност до един месец т.е. избързвам с месец така че ОК за уговрката. нека се позабвляваме и да видим какво ще се случи септември...но верно се натиска тук поради кой знае какви причини - нещо с новата емисия. мисля че в момента трябваше да е малко над 3лв...

Коментар

• kaloian,ама те минаха вече 2 месеца и 2 дни.Беше казал,че обикновено познаваш до 1 месец.Не,че вярвах,но помня приказката:"С какво ли не се шегува дяволът".За съжаление не се получи.Сам съзнаваш,че в оставащите 2 сесии чудеса няма да се случат.А и акцията някой много здраво я натиска надолу.От чиста любознателност и от любов към спорта ти предлагам да приемеш удължение на "пусковия срок" с 30 календарни дни при първоначалните договорки.4.30... и получаваш подарък плюс 1 бутилка качествено уиски.Нещо като втори шанс.Ако кажеш О.К.,ще пускам таблицата 1 път в седмицата,защото някои колеги получават опасно сърцебиене като я видят.Решаваш ти.Отново заявявам,че шансът да спечелиш е минимален.Готов съм да си платя забавлението.

Коментар

Първоначално изпратено от Gaki
              Химимпорт АД (6С4/CHIM) - Кодово име:kaloian/Gaki
              Начален ден - 25.06.2009 г.;Краен срок - 31.08.2009 г.
              Таргет = 4.30 лева за акция.;Начална цена на акция =2.123
              Брой изминали работни сесии =45;Средна цена на акция =2.620/27.08.2009/
              Оставащи работни сесии =02;Средна цена на акция = (???)

Започна обратното броене.Крайният резултат е предизвестен.
              Искрено съм огорчен,че въпреки постигнатото увеличение в цената,дълго време тъпчем на едно място.Не са такива разбиранията ми за флагманска позиция.
              да, не се получи според плана...дано пак да съм избързал само с месец

Коментар

• [quote="Gaki"][quote="Gaki"]Химимпорт АД (6С4/CHIM) - Кодово име:kaloian/Gaki
                Начален ден - 25.06.2009 г.;Краен срок - 30.09.2009 г.
                Таргет = 4.30 лева за акция.;Начална цена на акция =2.123
                Брой изминали работни сесии =48;Средна цена на акция =2.567/31.08.2009/
                Оставащи работни сесии =21;Средна цена на акция = (???)

Хане,Хане,ще вземе да се окаже,че си прав.

Коментар

• Първоначално изпратено от nabliudatel
                  Първоначално изпратено от DD
                  Първоначално изпратено от nabliudatel
                  Изглежда в посоката надолу ... по-устойчива е цената на привелегированите!
                  Не съм съгласен. Смятам, че по успойчива е обикновенната акция, защото там няма ясен голям продавач както в привилегированите. Това което кара обикновенните да падат всъщност е именно арбитража, от който се възползват спекулантите и докато цената на обикновенните сумирана с комисионната на ИП-то е по висока та роди и с 2 стотинки ще има спекуланти, които да се възползват от арбитража. Такова ще е статуквото докато има голям продавач, който лимитира цената на новата емисия.
                  Едно уточнение трябва да сме на ясно, че продавачи винаги има и ще има на пазара разликата е обаче в мащаба.
                  Има логика в това което казваш, но именно при обикновените акции потенциалните продавачи са много повече. Привилегировани акции се записваха в един период с доста неясен хоризонт за световната икономика и тези които ги записаха бяха основно дългосрочни инвеститори. Предполагам, че е имало и такива които са участвали в увеличението с едничката мисъл за краткосрона печалба от 20-30%, но първо те са значително по-малък процент от дългосрочните и второ ... досега имаха и мисля се възползваха от възможността да осребрят печалбата си.
                  Приемам тезата ти за дългосрочните инвеститори. И това се вижда в списъците на лицата записали акции,които са публично достъпни. Но това, на което наблегнах е спирачката от именно такъв дългосрочен инвеститор( голям) докато при обикновенните има много продавачи ( винаги ще има и трябва да има затова е пазар и ние всички искаме нашия да е ликвиден) които действат несинхронизирано. Арбитража е друга бира. GAki по-долу казва, че няма логика и съм съгласен с това. Моето обеснение, че малко от инвеститорите са влезли дългосрочно в позициите и затова дивидента не се отчита като фактор + това плащането му ще е даста изтеглено във времето. И втория фактор,който натежава и поддържа статуквото. е че пазара явно дава една премия за ликвидност на обикновенните книжа, защото както знаем всички те ( привилегированите) един ден ще станат обикновенни.
                  Хайде успех на всички !

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado
                    Пътят нагоре и на двете акции се блокира изключително надеждно от заинтересовани продавачи.Продължавам да не схващам наличието на каквато и да е логика тук.Случващото се надхвърля нивото на познанията ми,но го оценявам негативно.Акциите са негодни даже и за спекула,камо ли да застанеш в дългосрочна позиция.Изглежда очакванията ни са били малко пресилени.
                    На някой му се правят бързи пари - използвал е левъридж очевидно. Настървете се повече. Вся някога ще свършат. По strong buy от тази акция в момента няма!
                    напомня ми на Монбата сле IPOто ) и там имаше нещо подобно ) знаем после какво стана )
                    Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

Пътят нагоре и на двете акции се блокира изключително надеждно от заинтересовани продавачи.Продължавам да не схващам наличието на каквато и да е логика тук.Случващото се надхвърля нивото на познанията ми,но го оценявам негативно.Акциите са негодни даже и за спекула,камо ли да застанеш в дългосрочна позиция.Изглежда очакванията ни са били малко пресилени.
                      На някой му се правят бързи пари - използвал е левъридж очевидно. Настървете се повече. Вся някога ще свършат. По strong buy от тази акция в момента няма!

Коментар

• Пътят нагоре и на двете акции се блокира изключително надеждно от заинтересовани продавачи.Продължавам да не схващам наличието на каквато и да е логика тук.Случващото се надхвърля нивото на познанията ми,но го оценявам негативно.Акциите са негодни даже и за спекула,камо ли да застанеш в дългосрочна позиция.Изглежда очакванията ни са били малко пресилени.

Коментар

• Първоначално изпратено от DD
                          Първоначално изпратено от nabliudatel
                          Не съм съгласен. Смятам, че по успойчива е обикновенната акция, защото там няма ясен голям продавач както в привилегированите. Това което кара обикновенните да падат всъщност е именно арбитража, от който се възползват спекулантите и докато цената на обикновенните сумирана с комисионната на ИП-то е по висока та роди и с 2 стотинки ще има спекуланти, които да се възползват от арбитража. Такова ще е статуквото докато има голям продавач, който лимитира цената на новата емисия.
                          Едно уточнение трябва да сме на ясно, че продавачи винаги има и ще има на пазара разликата е обаче в мащаба.
                          Има логика в това което казваш, но именно при обикновените акции потенциалните продавачи са много повече. Привилегировани акции се записваха в един период с доста неясен хоризонт за световната икономика и тези които ги записаха бяха основно дългосрочни инвеститори. Предполагам, че е имало и такива които са участвали в увеличението с едничката мисъл за краткосрона печалба от 20-30%, но първо те са значително по-малък процент от дългосрочните и второ ... досега имаха и мисля се възползваха от възможността да осребрят печалбата си.

Коментар

• Първоначално изпратено от nabliudatel

Коментар

• Изглежда в посоката надолу ... по-устойчива е цената на привелегированите!

Коментар

• http://www.dnevnik.bg/pazari/2009/08...-sila/?ref=rss

Работи се здраво в холдинга :-)))). Нещата лека по лека се случват и Химимпорт става вече твърде голям за нашия малък пазар !!!!!

Коментар

Working...
                                X