IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Само да Ви питам, че не що не мога да разбера. Какво значение има за обикновения акционер тези придобивания, освен възможностт за застраховка в Армеец?
    eObshtestvo.com - Мисли,Анализрай,Споделяй

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
      Реших да не си объркал ДВИ-тата с Митанкин.
      хахаххахаа

      успя да ме разсмееш

      и от кога ДВИ-тата взеха да раздават дивиденти

      Коментар


      • Реших да не си объркал ДВИ-тата с Митанкин.

        Коментар


        • "Химимпорт инвест" иска да купи четири дилъра на автомобили | Дружествата работят в регионите на Плевен и Варна

          "Химимпорт инвест" иска да купи четири дилъра на автомобили, работещи в Северна България, стана ясно от съобщение на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

          Дружеството е поискало одобрението на регулатора да разреши сделка за покупката на регистрираните в Плевен "ВИА – Интеркар" и "ВИА - Интеркар 2007", и варненските "Варна карс" и "Експрес кар". Фирмите са дистрибутори на автомобили с марка БМВ, "Мазда" и "Фиат".

          Всички дилъри са малки, работят на местния пазар и някои от тях са с едни и същи собственици, показва справка в Търговския регистър.

          От купувача не дадоха повече информация каква е целта на сделките и дали планира още покупки в сектора. "Химимпорт инвест" е основният акционер в публичния холдинг "Химимпорт", откъдето заявиха, че повече за придобиванията могат да кажат само собствениците. "Дневник" не успя да се свърже с тях до редакционното приключване на броя.

          Основните собственици на "Виа Интеркар" и "Виа Интеркар 2007" са Асен Илиев и Юлиян Генов. Първата компания продава нови автомобили БМВ, резервни части за тях, има и сервиз. Втората продава "Тойота" и части за нея. Варненските фирми са дилъри също на БМВ - "Варна карс" продава нови и втора употреба коли и също има сервиз.

          Основният собственик на компанията е "Каргоекспрес – Неделчев, Димитров" с близо 70% от капитала, другите съдружници са Явор Чорбаджиев, Недялко Неделчев и Александър Димитров. Неделчев е бил акционер и изпълнителен директор на "Каргоекспрес" ООД - оторизиран дилър на "Опел" и "Шевролет"за територията на Варна и региона. Компанията беше купена от "Еврохолд България" през април 2007 г.

          През ноември 2006 г. Неделчев като съсобственик на "Варна карс" ООД стана директен вносител и самостоятелен дилър на БМВ за Варна и Североизточна България.

          С покупката на тази компания "Химимпорт инвест" ще придобие контрол и върху нейното дъщерно дружество "Дунав карс", което обаче в момента не развива дейност. Интересното е, че 30% от фирмата са собственост на "Би Ем-Лизинг" АД, където изпълнителен директор е бил уволненият наскоро заместник икономически министър Марий Косев, преди да заеме поста.

          Последната фирма - "Експрес кар", е контролирана съвместно от собствениците на "Варна карс" - Недялко Неделчев, Александър Димитров, както и от Михаил Христов Бачуров, всеки от които притежава по 17 дяла от капитала.

          "Експрес кар" работи във Варна, като продава нови и втора употреба автомобили с марка "Мазда", части за тях, и също има сервиз. Компанията е собственик на "Италия ауто", която продава марката "Фиат" във Варна.

          Освен това "Експрес кар" има регистрирани дружества в Македония, Германия, Холандия и Унгария.

          "Химимпорт инвест" вече притежава "М КАР" ООД, която се занимава с търговия с автомобили БМВ и даването им под наем. Компанията работи в Пловдив.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
            Що пък Кольо???
            по Коледа кой дядо разнася подаръците???

            легенда разказва за Свети Никола - известен с щедростта и благоразположението си, който бил благороден човек, мил с децата и тайно е правил подаръци

            по-късно го нарекли дядо Коледа (от ниКола става Коледа) ............... или дедо Кольо

            Коментар


            • Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
              ще чакаме дивидента дедо Кольо да го донесе по Коледа
              Що пък Кольо???

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Gaki Разгледай мнение
                Поредните проблеми с Флагмана.Кофти работа.На скрап отива работата.
                на това твойто му се вика: "комплекса от големия кораб"



                Коментар


                • Поредните проблеми с Флагмана.Кофти работа.На скрап отива работата.
                  Attached Files
                  Last edited by Gaki; 22.06.2011, 11:44.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Hris0 Hrist0v Разгледай мнение
                    Хм все още няма уведомление за ОСА. Всяка година гледам, че е в началото на юли, а като се има предвид, че според КФН уведомление трябва да се подаде месец преди това, означава, че най-рано ще бъде в края на август.
                    ще чакаме дивидента дедо Кольо да го донесе по Коледа

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
                      колкото по-късно пуснат обявлението, толкова по-късно ще е ОС, толкова по-късно ще платят дивидента на привилегированите акции .................. а всеки ден е кяр за едни и загуба за други
                      Хм все още няма уведомление за ОСА. Всяка година гледам, че е в началото на юли, а като се има предвид, че според КФН уведомление трябва да се подаде месец преди това, означава, че най-рано ще бъде в края на август.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от БАНКЕРЪ
                        Григоров и "Химимпорт" поемат ТЕКСИМБАНК

                        Дългогодишният финансист Божидар Григоров и собствениците на "Химимпорт", които още през есента на миналата година придобиха чрез свои фирми мажоритарния пакет от акции на ТЕКСИМБАНК, вече поемат здраво управлението й. Разбира се, това става в сътрудничество с другия голям акционер на банката Павлина Найденова.
                        На проведеното на 1 юни годишно общо събрание на акционерите на кредитната институция бяха одобрени отчетът на управителния й съвет за 2010-а, а също и балансът и отчетът за приходите и разходите й. Бе взето решение печалбата - общо 433 хил. лв., да не бъде разпределяна като дивидент, а да остане в собствения капитал на кредитната институция. Всички досегашни членове на управителните органи на банката бяха освободени от отговорност. Акционерите избраха нов надзорен съвет, в който както вестник "БАНКЕРЪ" предварително написа, влязоха Милен Марков, Павлина Найденова и Апостол Апостолов.
                        Марков е член на съвета на директорите на пенсионно и здравноосигурителните компании "Съгласие", които имат дял в капитала на банката, както и на здравноосигурителната компания "ЦКБ Здраве". Основен акционер (с 49.43% от капитала) в пенсионноосигурителната компания "Съгласие" е "Химимпорт", а 19.95% от акциите й са собственост на "Финанс Консултинг" - дружество, което от своя страна притежава 19.24% от акциите на ТЕКСИБАНК.
                        Павлина Найденова е една от наследничките на основателя на ТЕКСИБАНК Георги Найденов и според официалната информация на БНБ притежава 17.53% от капитала на кредитната институция.
                        Третият член на надзорния съвет Апостол Апостолов е известна фигура във финансовите среди. Той бе председател на Комисията за финансов надзор на Българска фондова борса.
                        След събранието надзорният съвет е внесъл в БНБ документите на хората, които са предложени за членове на управителния съвет на ТЕКСИБАНК. Както вестник "БАНКЕРЪ" писа, между тях е известният адвокат Иглика Логофетова, която се занимава с правното обслужване на собствениците на "Химимпорт", както и на фирмите на Божидар Григоров. В мениджмънта ще влязат още Красимир Жилов и Мария Виделова, които ще са и изпълнителни директори, а Мадлен Димова и Анатоли Величков ще бъдат членове на съвета. Всички те имат дългогодишен професионален опит във финансовия и в банковия сектор. Красимир Жилов, който е юрист по образование, няколко години бе изпълнителен директор на "Societe Generale Експресбанк". През 2007-а той стана началник на управление "Корпоративни клиенти" в българския клон на втората по големина гръцката кредитна институция - "Алфа Банк". Две години по-късно се оттегли от тази длъжност и оттогава работи във финансовите структури на групата "Химимпорт".
                        Мария Виделова близо десет години е изпълнителен директор на ТЕКСИМБАНК. Може да се каже, че професионалната й кариера в частния банков сектор е свързана изцяло с банката, за която работи още от времето, когато бе жив нейният създател - митичният Георги Найденов.
                        Подобна е професионалната съдба и на Мадлен Димова. В банковите среди се знае, че тя бе сред любимите възпитанички на Георги Найденов, който я е посветил в тайните на частното банкиране. В продължение на години Димова бе член и председател на надзорния съвет на ТЕКСИМБАНК. Сега новите собственици й отреждат длъжност в мениджърския екип. Неотдавна някои медии нарочно или случайно се опитаха да пробутат спекулацията, че на една снимка, където Димова е заедно с Георги Найденов и Илия Павлов, всъщност била бившата еврокомисарка Меглена Кунева. Напомняме тази случка, защото може в тия същите "наблюдателни" медии да се появят поредните простотии от рода, че Кунева е вече член на управителния съвет на ТЕКСИМБАНК. Не че еврокомисарката е напълно безразлична към финансово-кредитната система по принцип. Тя участва в директорските бордове на банки, но не на български, а на френската - подчертаваме - на френската "БНП Париба", а не на клона й в България.
                        Анатолий Величков е изпълнителен директор на ПОК "Съгласие". Завършва висше образование през 1990 г. в Университета за национално и световно стопанство със специалност "Международни отношения". Бил е пет години директор "Маркетинг" в ПОК "Доверие", а в ПОК "Съгласие" е на работа от 2007-а.
                        Според стратегията за развитие на ТЕКСИМБАНК, приета от общото събрание на 1 юни, тя ще се фокусира върху финансовите услуги за малки и средни предприятия и за граждани. Ще се активизира бизнесът с дебитни и кредитни карти. Казано накратко - мениджмънтът има за задача да "отлепи" кредитната институция от последното място по активи, на което тя е заседнала от години.
                        .

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Hris0 Hrist0v Разгледай мнение
                          Абе хора, знае ли се вече кога ще бъде ОС-то на Химимпорт. Миналата година беше в началото на юли, ама мисля, че са длъжни месец преди това да пуснат обявление.
                          колкото по-късно пуснат обявлението, толкова по-късно ще е ОС, толкова по-късно ще платят дивидента на привилегированите акции .................. а всеки ден е кяр за едни и загуба за други

                          Коментар


                          • Да тази сутрин заприлича на началото на 2008.
                            По ликвидните малко оферти купува.
                            Не се бъзи-кай !!!

                            Коментар


                            • Отдавна не бях виждал по-малко от 10 бид-а тук..... Е, тази сутрин имаше момент, в който бяха едва 8
                              "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

                              Коментар


                              • ОС

                                Абе хора, знае ли се вече кога ще бъде ОС-то на Химимпорт. Миналата година беше в началото на юли, ама мисля, че са длъжни месец преди това да пуснат обявление.

                                Коментар

                                Working...
                                X