Имам едно питане ? - колко бой е изял шефа на ЦКБ Риъл бла-бла, за да купи този имот на тази цена ?????
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) Архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от дългосрочен Разгледай мнениеКогато реших да ограмотявам
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чърчил Разгледай мнениепреди колко много време си го казал бе мушморокLast edited by Amsterdamm; 14.07.2010, 23:50.
Коментар
-
Първоначално изпратено от дългосрочен Разгледай мнениеВсе повече инвеститори започват да разбират това, което съм казал преди много време. Съгласен съм с Гаки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Gaki Разгледай мнениеОт дълго време тук останаха едните връткаджии /разбирай тимаджии/.И някоя и друга блудна душица.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Gaki Разгледай мнениеОт дълго време тук останаха едните връткаджии /разбирай тимаджии/.И някоя и друга блудна душица.Не се бъзи-кай !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от El Guapo Разгледай мнениеКакво правим тука ? Вятър ? Или мъгла ? Или и двете заедно ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеАбе братле, като стане 3,5 всички сме на печалба(които сме купували на скоро де), ама много дълъг период си дал! Да не забравяме, че миналата година бяхме в подножието на тройката. Бях забравил че може да ги конвертират на 3,5 !
Коментар
-
Колеги, а според вас в коя от двета вида акции на Химимпорт е по-добре да се инвестира, в обикновените или в привилигированите?
Ето какво показват моите елементарни бакалски сметки:
Приемаме, че след 3 години цената на обикновините акции ще е 3,50 лв. и съответно привилигированите ще бъдат конвертирани в обикновени.
Съответно съм разгледал каква ще е доходността ако сега се инвестира в двата типа акции:
1. Обикновени акции.
Цена сега: 1,90 лв.
Цена след 3 години: 3,.50 лв.
Капиталова печалба (Нетна настояща стойност, при 10% годишен дискаунт) - 1,20 лв.
Доходност за 3 години (%) - 63,27%.
2. Привилигировани акции.
Цена сега: 2,20 лв.
Цена след 3 години: 3,.50 лв.
Капиталова печалба (Нетна настояща стойност, при 10% годишен дискаунт) - 0,98 лв.
Дивиденти (ННС) - 0,52 лв.
Обща печалба - 1,50 лв.
Доходност за 3 години (%) - 68,03%.
В приложения пример не е заложен дивидент за обикновените акции. От направения анализ, се вижда че при всички цени от 0,01 лв. до 4,50 лв. привилигированите акции носят по-висока доходност, а при нива над 4,50 лв. нещата се обръщат.
При положение, че вдигнем дискантовия процент (10%), то при нива на акцията от 3,50 лв., разликата между доходността от привилигированите и обикновените акции е още по-голяма.
Ако пък решим да не дисконтираме приходите от дивиденти и капиталовата печалба, то този път привилигированите акции са по-доходонсти само до 3,80 лв., а над тази стойност нещата се обръщат.
Та, кой е по-добрият вариант за инвестици, според вас?Last edited by Pivoley; 13.07.2010, 18:03.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чърчил Разгледай мнениепоради дивата природа на БФБ.... аз се възползвах тогава и си ги смених с около 10 ст +
Кога да чакаме дивидента от привилегированите??? "If Any"
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнениеМоля, помогнете на неукия и ми отговорете защо преди цената на обикновените хартийки беше по-висока от привилигированите?!? Едва ли само заради ликвидността е била тази голяма разлика.
Коментар
Коментар