Първоначално изпратено от Shemata
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) Архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
Да де ама коеф. на конверсия не е 1:1 , т.ч. не означава, че 1 прив е = 1 обикновени при конвертиране.
Първоначално изпратено от Чърчил Разгледай мнениезащото са бъдещи обикновени които междувременно носят дивиденти. говорим за конкретния случай където дивидент от обикновените е малко вероятно да се види.Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнениеА защо?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнениеВинаги съм се питал:
"кое е по-добре да се купи и държи ХИМ обикновени или ХИМ привилегировани ? "МНЕНИЕТО МИ НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
-
Първоначално изпратено от p0lki Разгледай мнениеи аз не можах да те разбера явно
и защо смяташ, че като изтекат трите години няма да има конвертиране на привилегированите???
мислиш , че % на маджо ще падне доста навярно?
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеpolki, нещо не те разбрах, това, за което говориш може да стане чак следващата година и сегашното покачване няма нищо общо с тази опция за конвертиране. Освен това ще изкажа едно предположение, че конвертиране по опция на емитента няма да има и догодина.
Коментар
-
Първоначално изпратено от p0lki Разгледай мнениеи аз не можах да те разбера явно
и защо смяташ, че като изтекат трите години няма да има конвертиране на привилегированите???
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеpolki, нещо не те разбрах, това, за което говориш може да стане чак следващата година и сегашното покачване няма нищо общо с тази опция за конвертиране. Освен това ще изкажа едно предположение, че конвертиране по опция на емитента няма да има и догодина.
Коментар
-
Първоначално изпратено от p0lki Разгледай мнениемислех , че си знаещ, а ти се оказа най-обикновен самозванец
Коментар
-
Първоначално изпратено от дзаката Разгледай мнениеАз мисля,че тук пишат хора с интелект поне над средния?!В средата на 2012 изтичат 3 години за които писах по долу.Вие един проспект не можете да прочетете ПИШМАН ИНВЕСТИТОРИ
Коментар
-
Първоначално изпратено от p0lki Разгледай мнениемислех , че си знаещ, а ти се оказа най-обикновен самозванец
Коментар
-
Предпоставки за конвертиране
Новите акции могат или задължително се превръщат в Обикновени акции (“Конвертиране”) в
следните случаи:
а) в края на седмата година от вписването на Увеличението на капитала в търговския регистър
– задължително превръщане на всички Нови акции в обръщение (“Задължително конвертиране”)
(виж по-подробно “Задължително конвертиране” по-долу);
б) в края на третата година от вписването на Увеличението на капитала в търговския регистър
по отношение на всички Нови акции в обръщение – съгласно решение на Управителния съвет на
Емитента, ако (1) официално публикуваната цена на затваряне на Обикновените акции е най-малко
50% над емисионната цена на Новите акции в поне 20 от 30-те последователни борсови сесии,
предхождащи изтичането на тригодишния срок и (2) решението на Управителния съвет на Емитента е
одобрено от общото събрание на Привилегированите акционери, свикано от Емитента и проведено не
по-късно от един месец преди края на третата календарна година; събранието е редовно, ако на него са
представени най-малко 50% (петдесет на сто) от Новите акции в обръщение, а решението за одобрение
се взема с мнозинство ¾ (три четвърти) от представените на събранието Нови акции в обръщение
(“Конвертиране по опция на Емитента”) (виж по-подробно “Конвертиране по опция на Емитента”
по-долу);
в) по всяко време преди изтичането на 7-годишния срок по б. „а” по-горе – по искане на който
и да е притежател на Нови акции в обръщение по отношение на всички или част от притежаваните от
него Нови акции (“Конвертиране по опция на притежател”), виж по-подробно в “Конвертиране по
опция на притежател” по-долу.
г) По всяко време преди изтичането на 7-годишния срок по б. „а” по-горе - съгласно решение
на Управителния съвет на Емитента, ако в обръщение са по-малко от 10% от сумарната номиналната
стойност на Привилегированите акции (“Принудително Конвертиране по опция на Емитента”).
http://www.chimimport.bg/uf//dl/Chim...ublication.pdf
Коментар
-
Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнениеА сега!
Тука ще конвертираме ли??
ТИМ-аджиите си изпълниха целта!
Само 3 сесии трябва да удържат цената!
имам акции, но си спомням точно какви бяха условията
Коментар
Коментар