IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оловно цинков комплекс АД (5OTZ / OTZK)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Vseki mazoritar se polzva ot privilegiite si na takuv. Tova e normalno i se sluchva postoqnno all over the world! Samo che v US si kupuvat bolni private jet planes Ti kvo iskash OTZK da se upravlqva bez razhodi

    Коментар


    • имаш лично, Jedi Knight
      след което очаквам да се извиниш за недоразумението, с което си опръскал темата
      ако не си се гръмнал преди това разбира се
      http://imoti.start.bg
      http://pravo.start.bg
      [url]http://zakoni.start.bg[/url

      Коментар


      • Първоначално изпратено от орка
        ако използваш елементарен калкулатор (кучето на Вятъра има един) на дисплейчето ще видиш какви обороти очаква ОЦК в следващите 5 години - в най-лошия случай с комисион 1.5% и 4.5 млн долара означава годишни приходи през 2011 от 435 млн при курс долар лев 1.45. При 0.75% приходите са 870 млн,
        но все пак поставянето на горна граница на възнграждението не означава горна граница на приходите, нали?

        Няма смисъл да ти напомням че този договор прави комисиона НУЛА ако ОЦК е на загуба - което значи че по презумпция на инвеститорите се обещава печалба.
        Абе смешник ти правиш ли разлика между ПРИХОД и ПЕЧАЛБА ?!?!?!? Я си помисли малко какво глупост си написал и ако не се светнеш по-добре ходи се гръмни. Освен това сметни стойността на всички договори по чл.114 и прецени каква печалба трябва да има ОЦК, за да остане нещо и за теб - заблудения балък набутал се в поредната дружество, което се източва!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от орка
          отговор на викторината:
          а)105 млн
          б)105 млн
          в)105 млн

          И сега за уважаемия Нед:

          Първоначално изпратено от Ned
          Имайки предвид, обаче, че и на входа и на изхода стоят фирми на Захариев, потвърждавам да твърдя, че той няма намерение да споделя печалба с миноритарите, а тя да оставя в Стил Комодитис.
          Но от друга страна, според мен, пак повтарям, целта ан Захариев е продажба /в пакет с рудници, фабрика и завод/ на стратегически инвеститор като пакет и от това надявам се, че ще спечелим всички ние някой ден
          Уважаеми Нед, твоето допускане за продажба на страгически инвеститор означава че или ще регистрира всичките си дружества от холдинга на борсата (за да не се налага да плаща повторно 30 млн данък ОДФЛ) или напротив - ще концентрира всичко около ядрото на холдинга - ОЦК
          Аз си мисля, че концентрацията на останалите дружества, ще е около ОЦК и че те ще се продадат в пакет. Според мен това е много важно, защото така на ОЦК се придава по-голяма тежест, тъй като по този начин се гарантира в голяма степен ритмичност при доставката на суровина, което е от изключително значение за оптималното функционирането на ОЦК.
          Според мен няма да се търси листване на борсата на РОФ и Горубсо-Мадан, тъй като не вярвам да впечатлят потенциални инвеститори с финансовите си показатели.
          Не съм запознат със тях, просто предполагам.
          Уважаеми орка,
          най-изгодното на договорите за доставка на концентрат от РОФ, е това, че РОФ все пак е собствено дружество на Захариев. Според мен най-важното от това е факта, че на завода е гарантирана суровина, дори при кризи и при евентуален спад на цените на металите. Аз си спомням 2004 година, когато цените на металите бяха ниски-тогава един металургичен комбинат в Италия затвори точно заради липса на суровина и няма да заработи никога повече. А пещите спрат ли-следващото им пускане струва доста, доста скъпо.
          За сведение- някои от пещите на металургичните ни заводи не са спирали да работят повече от 20 години.
          Мнението ми е лично и не е препоръка!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Ned
            Първоначално изпратено от Super Стар
            Еий... стига сте го дъвкали тоя Захариев. Колко са българските бизнесмени които инвестират и работят в реално производство, по малко са от 5 - 6 и той е един от тях, останалите преливат от пусто в празно. Който знае в какво състояние взе Кремиковци ще ме разбере. Преди него от там бяха минали Мултаците , а както знаем след тях обикновено трева не никне. Преди него в ОЦК се изредиха бая хора и какво - НИЩО . Практически ГОРУБСО МАДАН и РОФ РУДОЗЕМ бяха затворени и не работеха преди той да ги купи - режеха ги за скраб разни подструктури на МУЛТИ. Такаче смятам че такива хора трябва да се уважават защото не са много в нашата малка Родина. Друг е въпоса че той не е най-светлата личност и си има много кусури, но има ли безгрешен човек.( не обича да плаща ,но нали знаете " Беден човек - жив дявол") Колко от тука коментиращите са управлявали някога затънала в дългове и почти фалирала компания с над 500 човека персонал, и са я вдигнали на крака за да знаят какъв ужас е това. Трябва да си МНОГО ЛУД за да го направиш ( ВЕРВАЙТЕ МИ !)
            Препоръчвам който има притеснения от мажоритаря да излиза от позицията и да купува бързо ПОЛИМЕРИ и много други подобни позиции от листата на БФБ със сериозни професионални мажоритари ( тук - таме има и космонавти ако потърсите )

            Не е вярно, че не работиха-и РОФ и ГОРУБСО-Мадан, и ОЦК работиха със същия персонал, друг е въпроса, че мениджмънта изобщо не им беше на ниво-инерцията ги водеше и се работеше ден за ден. Сега е друго-инвестира се, има хъс за работа.
            Впечатленията са ми преки!
            НЕ е препоръка!
            Това че имаш преки нанлюдения е добре защото тогава знаеш че сега в тези предприятия се бачка здраво. Това стана не защото смениха персонала, а защото се появи новия мажоритар които знае какво иска и има ясна цел . Много важно е кой кара влака
            Наблюдавайки какво правят напоследък (дивидента за 2006) може Захариев да е "узрял" колко е важно да имаш щасливи дребни акционери.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от орка
              ако "0.75 % до 1.5 % от приходите от реализация на продукцията" ти се струва много ще те помоля да погледнеш отчетите на управляващите дружества в България или в чужбина - предполагам че те ще са ти добър ориентир.
              Разглеждал съм проспектите на не малко инвестиционни фондове. Знам какви са им таксите за управление и за това не се занимавам с тях. Имам представа и от таксите на взаимните фондове в Германия, което ме навежда на нерадостната мисъл, че и нас ни чака неизбежно покачване на подобен тип такси.
              Не съм убеден доколко подобен тип такси и възнаграждения могат да ни бъдат ориентир за тези в ОЦК. Още по-малко обясняват защо се налага въвеждането на подобен тип възнаграждения. Ако действително водят до намаляване на разходите, както твърди Франки, и аз ще съм доволен акционер.

              Първоначално изпратено от орка
              Аз обаче ще ти обърна внимание на нещо друго, което ми е странно че пропускаш... странно защото обикновено не пропускаш такива неща:

              1. Стойност на сделката- от 0.75 % до 1.5 % от приходите от реализация на продукцията, Възнаграждението на Консултанта е в зависимост от цените на металите на Лондонска Метална Борса и е между 1 250 000 $ и 4 500 000 $
              - ще ти помогна:
              ако използваш елементарен калкулатор (кучето на Вятъра има един) на дисплейчето ще видиш какви обороти очаква ОЦК в следващите 5 години - в най-лошия случай с комисион 1.5% и 4.5 млн долара означава годишни приходи през 2011 от 435 млн при курс долар лев 1.45. При 0.75% приходите са 870 млн,
              но все пак поставянето на горна граница на възнграждението не означава горна граница на приходите, нали?

              Няма смисъл да ти напомням че този договор прави комисиона НУЛА ако ОЦК е на загуба - което значи че по презумпция на инвеститорите се обещава печалба.
              Не съм пропуснал нищо от горното, но не бях си направил калкулациите с процентите. Благодаря ти за помощта.

              Първоначално изпратено от орка
              на точка 5 и 6 може само да се радва всеки инвеститор защото за дългосрочни и защото подобни договори при растяща цена на концентрата са изгодни!
              Не съм имал други възражения към точка 5 и 6 освен това, че пак са сделки между свързани лица и не е ясно доколко взаимноизгодни са. Иначе и аз се радвам като акционер в ОЦК, че дружеството поне отчасти е подсигурено със суровина при все по-изострящата се криза за качествени концентрати.

              Първоначално изпратено от La Costa
              Вярно, приходите са високи, но печалбата за 2006 г. е 15,282 млн лева, а плащанията по тези договори общо може да достигне до към 17 млн долара.
              Първоначално изпратено от орка
              това което казваш е доста смешно защото в тези 17 млн включваш и разходите за суровината и в този смисъл мога да ти гарантирам че разходите на ОЦК ще са доста по-високи.
              Не съм направил чак такава глупост, че да включа към онези до към 17 млн долара и разходите за суровина. Забележи, че написах "до към 17 млн долара", защото става въпрос за най-много "до" 17 млн и "към" защото цифрата е приблизителния сбор от максималните комисиони по точка 1, 2 и 3. Прав си обаче, че тези до към 17 млн долара могат да бъдат достигнати само при много внушителни продажби и тогава ще бъдат сравнително малка част от печалбата на ОЦК /към 25% по груби сметки/.

              Първоначално изпратено от орка
              Накрая http://kompanii.investor.bg/?cat=5&id=46579
              Нетната неконсолидирана печалба на Оловно цинков комплекс АД-Кърджали за миналата година отбеляза ръст от 15 на сто до 18,5 млн. лв., или 2,2 лв. на акция, показа отчетът на дружеството, предаден на БФБ-София.

              Приходите от продажби нарастват с 60 на сто до 153 млн. лв...
              сега сравни ако при равни други условия и приходи от 153 млн имат печалба 18.5 млн за 2006 при приходи от 870 млн каква ще е печалбата през 2011
              Не се доверявам на Инвестора за подобна информация, а си гледам сам отчетите на дружествата. В одитирания годишен отчет ясно си пише 15,282 млн. Пише го също така и в регистрационния документ на ОЦК на стр. 2 Иначе сметнах прогнозната печалба на база прогнозните приходи и ми допада.

              Коментар


              • Имам предвид директна цделка с него иначе от всяка акция има спечелии
                No Comment

                Коментар


                • Първоначално изпратено от B.Graham
                  Първоначално изпратено от superlud
                  ........ Не познавам човек който е спечелил от него. ......
                  Аз познавам хора купували КРЕМ на 40 стинки и продавали на 19 лева.
                  Имам предвид директна цделка с него иначе от всяка акция има спечелии
                  Винаги пазарувам евтино http://bureto.com

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от superlud
                    ........ Не познавам човек който е спечелил от него. ......
                    Аз познавам хора купували КРЕМ на 40 стинки и продавали на 19 лева.
                    Life won't wait for you.

                    Коментар


                    • може би въпроса е кой какъв бизнес концентрира около оцк :-)

                      Коментар


                      • La Costa Бат Сали (Захариев) подписва такъв дългосрочен договор според който Интертръст ще управлява Кремиковската почивна станция в Китен още по времето когато е собственик на Кремиковци. По късно продава Крем на Митал а с него и станциите. Но и сега ги управлява той. Не знам дали знаеш че индииците струпаха охрана в Китен и се опитаха насилствено да си я вземат но не успяха защото бат сали имал железен договор. Та мисля си ако продаде на някой ОЦК и Рудниците и извади железен договор какво ще стане. Ще му е взел парите и няма да му е дал нищо. Ти си разумен човек и сериозен инвеститор не се лъжи да му ставаш съдружник. Не познавам човек който е спечелил от него. А измамени доста за краткотрайна инвестиция в ОЦК да за 5-6 дни може да се ползва еуфорията около дружеството и да се спечели от дълга продажба. Но за по дълго апсурд.
                        Винаги пазарувам евтино http://bureto.com

                        Коментар


                        • Zahariev goni maksimalnata pechalba!!! Tazi pechalba zavisi ot razvitieto na OTZK. Mislq che Orka e prav i toi ste koncentrira biznesa si okolo OTZK.

                          Коментар


                          • отговор на викторината:
                            а)105 млн
                            б)105 млн
                            в)105 млн

                            И сега за уважаемия Нед:

                            Първоначално изпратено от Ned
                            Имайки предвид, обаче, че и на входа и на изхода стоят фирми на Захариев, потвърждавам да твърдя, че той няма намерение да споделя печалба с миноритарите, а тя да оставя в Стил Комодитис.
                            Но от друга страна, според мен, пак повтарям, целта ан Захариев е продажба /в пакет с рудници, фабрика и завод/ на стратегически инвеститор като пакет и от това надявам се, че ще спечелим всички ние някой ден
                            Уважаеми Нед, твоето допускане за продажба на страгически инвеститор означава че или ще регистрира всичките си дружества от холдинга на борсата (за да не се налага да плаща повторно 30 млн данък ОДФЛ) или напротив - ще концентрира всичко около ядрото на холдинга - ОЦК
                            http://imoti.start.bg
                            http://pravo.start.bg
                            [url]http://zakoni.start.bg[/url

                            Коментар


                            • Ot oditiraniq za 2006 se vizda che razhodite za vunshni uslugi = 5 570 000 BGN (3,6% ot prihodite) + razhodi za vuznagrazdeniq = 5 813 000 BGN (3,8% ot prihodite)

                              Predpolagam che i za 2006 shemata za upravlenie na OTZK e bila sustata. Spored men tova ne e nishto novo. Ako nqkoi ima drugo mnenie ste e mnogo gradivno, ako go spodeli.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от La Costa
                                Нямам база за сравнение и за това попитах дали някой друг няма такава. Ако аз имах, нямаше да питам, а направо щях да си кажа, че са високи.
                                ако "0.75 % до 1.5 % от приходите от реализация на продукцията" ти се струва много ще те помоля да погледнеш отчетите на управляващите дружества в България или в чужбина - предполагам че те ще са ти добър ориентир.
                                Аз обаче ще ти обърна внимание на нещо друго, което ми е странно че пропускаш... странно защото обикновено не пропускаш такива неща:

                                1. Стойност на сделката- от 0.75 % до 1.5 % от приходите от реализация на продукцията, Възнаграждението на Консултанта е в зависимост от цените на металите на Лондонска Метална Борса и е между 1 250 000 $ и 4 500 000 $
                                - ще ти помогна:
                                ако използваш елементарен калкулатор (кучето на Вятъра има един) на дисплейчето ще видиш какви обороти очаква ОЦК в следващите 5 години - в най-лошия случай с комисион 1.5% и 4.5 млн долара означава годишни приходи през 2011 от 435 млн при курс долар лев 1.45. При 0.75% приходите са 870 млн,
                                но все пак поставянето на горна граница на възнграждението не означава горна граница на приходите, нали?

                                Няма смисъл да ти напомням че този договор прави комисиона НУЛА ако ОЦК е на загуба - което значи че по презумпция на инвеститорите се обещава печалба.

                                на точка 5 и 6 може само да се радва всеки инвеститор защото за дългосрочни и защото подобни договори при растяща цена на концентрата са изгодни!

                                Първоначално изпратено от La Costa
                                Вярно, приходите са високи, но печалбата за 2006 г. е 15,282 млн лева, а плащанията по тези договори общо може да достигне до към 17 млн долара.
                                това което казваш е доста смешно защото в тези 17 млн включваш и разходите за суровината и в този смисъл мога да ти гарантирам че разходите на ОЦК ще са доста по-високи.

                                Накрая http://kompanii.investor.bg/?cat=5&id=46579
                                Нетната неконсолидирана печалба на Оловно цинков комплекс АД-Кърджали за миналата година отбеляза ръст от 15 на сто до 18,5 млн. лв., или 2,2 лв. на акция, показа отчетът на дружеството, предаден на БФБ-София.

                                Приходите от продажби нарастват с 60 на сто до 153 млн. лв...
                                сега сравни ако при равни други условия и приходи от 153 млн имат печалба 18.5 млн за 2006 при приходи от 870 млн каква ще е печалбата през 2011
                                http://imoti.start.bg
                                http://pravo.start.bg
                                [url]http://zakoni.start.bg[/url

                                Коментар

                                Working...
                                X