IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оловно цинков комплекс АД (5OTZ / OTZK)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от franky4fingers
    1. Razhodite za deinostta ot oditirania otchet za 2006 sa na stoinost 134 179 000 BGN (golemi prihodi, golemi razhodi)

2. Za da se preceni dali tezi vuznagrazdeniq ne sa tvurde visoki, mislq che trqbva da ima baza za sravnenie, a v posta po-dolu lipsvat takiva.
    Франки, не може да има база за сравнение от минали години, тъй като това е нов подход при управлението на ОЦК.
    Имайки предвид, обаче, че и на входа и на изхода стоят фирми на Захариев, потвърждавам да твърдя, че той няма намерение да споделя печалба с миноритарите, а тя да оставя в Стил Комодитис.
    Но от друга страна, според мен, пак повтарям, целта ан Захариев е продажба /в пакет с рудници, фабрика и завод/ на стратегически инвеститор като пакет и от това надявам се, че ще спечелим всички ние някой ден

Коментар

• Първоначално изпратено от орка
      на мен ми се струват нормални
      но ако знаеш колко са обичайните сподели
      много е глупаво да мислиш Захариев и сие за толкова глупав че да точи собствеността си. Както вече споделих от подобрените резултати на ОЦК капитализацията му се увеличи двойно, което е добавило в джоба на Захариев и сие 200 млн лева
      Ако допуснем че това което теб те смущава е източване то от него не би "източил" повече от 10 млн, но данни за това биха понижили капитализацията с много повече от 10 млн

така че La Costa няма от какво да се притесняваш
      Нямам база за сравнение и за това попитах дали някой друг няма такава. Ако аз имах, нямаше да питам, а направо щях да си кажа, че са високи.

Аз си мисля, че по принцип в наши дни вече е глупаво да се точи което и да било дружество, но знае ли човек? Мажоритари всякакви има.

Казваш да точи сам своята собственост. Съгласен съм, че докато притежава 93-94% от ОЦК е почти безсмислено да го точи, но този и останалите договори са или за 5 години или са безсрочни, а до тогава делът на Интертръст може още да спадне.
      Но пак си остава въпроса защо му е въобще да сключва "Договор за генерално бизнес управление на дружеството за следващите 5 години" щом като и ОЦК, и Интертръст са си негова собственост? Прави ми впечатление, че Интертръст холдинг БГ е еднолично акционерно дружество.

Вярно, приходите са високи, но печалбата за 2006 г. е 15,282 млн лева, а плащанията по тези договори общо може да достигне до към 17 млн долара.

Дано да има повече акционери на БФБ, които да желаят да печелят от пазарната си капитализация. Напълно съм съгласен, че ако "източи" 10 млн, то това би понижило капитализацията му с доста повече от 10 млн, но ако продължим тази логика Захариев не би трябвало да сключва "Договор за генерално бизнес управление на дружеството за следващите 5 години (2007 год.–2011 год.)", плащанията по който са между 1 250 000 $ и 4 500 000 $ годишно, защото така ще пропусне да увеличи капитализацията си с много повече от тези между 6 250 000 $ и 22 500 000 $ за целия петгодишен период.

Коментар

• 1. Razhodite za deinostta ot oditirania otchet za 2006 sa na stoinost 134 179 000 BGN (golemi prihodi, golemi razhodi)

2. Za da se preceni dali tezi vuznagrazdeniq ne sa tvurde visoki, mislq che trqbva da ima baza za sravnenie, a v posta po-dolu lipsvat takiva.

Коментар

• на мен ми се струват нормални
          но ако знаеш колко са обичайните сподели
          много е глупаво да мислиш Захариев и сие за толкова глупав че да точи собствеността си. Както вече споделих от подобрените резултати на ОЦК капитализацията му се увеличи двойно, което е добавило в джоба на Захариев и сие 200 млн лева
          Ако допуснем че това което теб те смущава е източване то от него не би "източил" повече от 10 млн, но данни за това биха понижили капитализацията с много повече от 10 млн

така че La Costa няма от какво да се притесняваш
          http://imoti.start.bg
          http://pravo.start.bg
          [url]http://zakoni.start.bg[/url

Коментар

• Мисля, че поне не е ненормално... по този начин се създава стимул за увеличение на обемите, а от там и ръста на дружеството.... по -добре ли е да се сключат договори за реклами или от сорта..... виж доколко са големи, или малки тези проценти не мога да коментирам....

Коментар

• Ами това е нормална практика и при други публични дружества - вижте БТК с 3 % от приходите такса за управление - и то не само в БГ. Ако остане в тези граници, печалби ще има за всички, и то яки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Sasheto
                Мисля че като цяло потенциала за разтеж на OTZK е огромен. Плюсовете на тази позиция са много. Единствения проблем както казах по-долу е да не започнат - откакто се увеличи free-float-а (а и най-вероятно ще се увеличи още повече за в бъдеще) - да изчезват по няколко процента от маржовете на печалба.
                Но това е поносим риск като се имат предвид плюсовете
                И аз това се чудя. При толкова много сделки със свързани лица колко ли от печалбата ще остане в ОЦК?
                Първоначално изпратено от Решения на ОСА на ОЦК
                - Приемане на решение за извършване на сделки по чл. 114, ал. 1, т. 1, б. "а" и "б" и т. 2 от ЗППЦК относно придобиване на дълготрайни активи (суровини) и сделки, в резултат на които възникват задължения за дружеството към заинтересувани лица:
                1) Договор за генерално бизнес управление на дружеството за следващите 5 години (2007 год.–2011 год.) от мажоритарния собственик на капитала на дружеството Интертръст Холдинг БГ ЕАД. Стойност на сделката- от 0.75 % до 1.5 % от приходите от реализация на продукцията, Възнаграждението на Консултанта е в зависимост от цените на металите на Лондонска Метална Борса и е между 1 250 000 $ и 4 500 000 $ годишно при прогнозни цени за цинка от 4 000 $/т и за оловото - 1 750 $/т. В случай, че Възложителят е бил на загуба, за съответния период не се дължи възнаграждение.
                2) Договор за търговско представителство със Стил Комодитис АД. Стойност на сделката - възнаграждението на търговския представител е в размер на: от 0.75 % до 1.5 % от стойността на всяка извършена сделка и е в пряка зависимост от цените на металите на Лондонска Метална Борса или между 2 300 000 $ и 8 250 000 $ годишно при прогнозни цени за цинка от 4 000 $/т и за оловото - 1 750 $/т.
                3) Сключване на ексклузивен и безсрочен договор за спедиторски услуги със ССФ Стил шипинг енд форуърдинг АД. Стойност на сделката-възнаграждението е в размер на:
                - от 0.35 % до 0,75 % от стойността на обработените стоки за които е извършена спедиция, митническа и/или документална обработка и/или митническо агентиране, т.е. от стойността на разходите за суровини и на приходите от реализирана продукция, които са в зависимост от цените на металите на Лондонска Метална Борса;
                - от 8 % до 10 % от общата фактурна стойност на сключените с негово посредничество сделки за международен автомобилен транспорт, т.е. от стойността на транспорта за внос на суровини, реагенти, материали и др. и за
                износ на продукция ;
                - от 2 % до 3 % от от общата фактурна стойност на извършения железопътен превоз;
                - от 2 % до 3 % от от общата фактурна стойност на всички пристанищни услуги;
                При прогнозни цени за цинка от 4000 $/т и за оловото 1 750 $/т. възнаграждението е между 1 100 000 $ и 4 200 000 $ за година.

5) Сключване на договор за доставка (покупка) на суровини (сулфидна оловно цинкова руда) за срок от 5 години (2007г.- 2011г.) с Горубсо Мадан АД-Мадан. Стойност на сделката - стойност в размер между 1 850 000 лв. - 2 500 000 лв. на месец.
                6) Сключване на договор за преработка на сулфидна оловно-цинкова руда до оловен и цинков концентрат за срок от 5 години (2007г.- 2011г.) с Горубсо РОФ АД, гр. Рудозем. Стойност на сделката - Цената за преработка на оловно-цинкова руда до оловен и цинков концентрат е 31.90 - 50.00 лв./смт, при доставено количество от 22 000-25 000 смт на месец, или възнаграждението е между 750 000 лв. - 1 250 000 лв./месец.
                7) Сключване на договор за организиране на въоръжена охрана на имуществото на дружеството за срок от 5 години (2007г.- 2011г.) със Сиско - АС ЕООД-София. Стойност на сделката - Възнаграждението на охранителя е между 14 575 - 20 000 лева месечно.
                Не ви ли се струват всички тези "възнаграждения" твърде големи?

Коментар

• Мисля че като цяло потенциала за разтеж на OTZK е огромен. Плюсовете на тази позиция са много. Единствения проблем както казах по-долу е да не започнат - откакто се увеличи free-float-а (а и най-вероятно ще се увеличи още повече за в бъдеще) - да изчезват по няколко процента от маржовете на печалба.
                  Но това е поносим риск като се имат предвид плюсовете

Коментар

• ако хъса за работа в оцк поне малко се доближава до хъса за поддържане на тази тема, що пък не, може да се получи :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Super Стар
                      Еий... стига сте го дъвкали тоя Захариев. Колко са българските бизнесмени които инвестират и работят в реално производство, по малко са от 5 - 6 и той е един от тях, останалите преливат от пусто в празно. Който знае в какво състояние взе Кремиковци ще ме разбере. Преди него от там бяха минали Мултаците , а както знаем след тях обикновено трева не никне. Преди него в ОЦК се изредиха бая хора и какво - НИЩО . Практически ГОРУБСО МАДАН и РОФ РУДОЗЕМ бяха затворени и не работеха преди той да ги купи - режеха ги за скраб разни подструктури на МУЛТИ. Такаче смятам че такива хора трябва да се уважават защото не са много в нашата малка Родина. Друг е въпоса че той не е най-светлата личност и си има много кусури, но има ли безгрешен човек.( не обича да плаща ,но нали знаете " Беден човек - жив дявол") Колко от тука коментиращите са управлявали някога затънала в дългове и почти фалирала компания с над 500 човека персонал, и са я вдигнали на крака за да знаят какъв ужас е това. Трябва да си МНОГО ЛУД за да го направиш ( ВЕРВАЙТЕ МИ !)
                      Препоръчвам който има притеснения от мажоритаря да излиза от позицията и да купува бързо ПОЛИМЕРИ и много други подобни позиции от листата на БФБ със сериозни професионални мажоритари ( тук - таме има и космонавти ако потърсите )

Не е вярно, че не работиха-и РОФ и ГОРУБСО-Мадан, и ОЦК работиха със същия персонал, друг е въпроса, че мениджмънта изобщо не им беше на ниво-инерцията ги водеше и се работеше ден за ден. Сега е друго-инвестира се, има хъс за работа.
                      Впечатленията са ми преки!
                      НЕ е препоръка!

Коментар

• Еий... стига сте го дъвкали тоя Захариев. Колко са българските бизнесмени които инвестират и работят в реално производство, по малко са от 5 - 6 и той е един от тях, останалите преливат от пусто в празно. Който знае в какво състояние взе Кремиковци ще ме разбере. Преди него от там бяха минали Мултаците , а както знаем след тях обикновено трева не никне. Преди него в ОЦК се изредиха бая хора и какво - НИЩО . Практически ГОРУБСО МАДАН и РОФ РУДОЗЕМ бяха затворени и не работеха преди той да ги купи - режеха ги за скраб разни подструктури на МУЛТИ. Такаче смятам че такива хора трябва да се уважават защото не са много в нашата малка Родина. Друг е въпоса че той не е най-светлата личност и си има много кусури, но има ли безгрешен човек.( не обича да плаща ,но нали знаете " Беден човек - жив дявол") Колко от тука коментиращите са управлявали някога затънала в дългове и почти фалирала компания с над 500 човека персонал, и са я вдигнали на крака за да знаят какъв ужас е това. Трябва да си МНОГО ЛУД за да го направиш ( ВЕРВАЙТЕ МИ !)
                        Препоръчвам който има притеснения от мажоритаря да излиза от позицията и да купува бързо ПОЛИМЕРИ и много други подобни позиции от листата на БФБ със сериозни професионални мажоритари ( тук - таме има и космонавти ако потърсите )

Коментар

• Еми той Захариев не е златен ..
                          но пък знае как да развива бизнес-а, и мисля че като се отказа да делиства и с последното увеличаване на free float-а показва промяна на отношението към миноритарите ... но пък мен лично ме притеснява че OTZK все още търгува чрез Интертръст, Стил Комодитис, Фин Тех Инженеринг и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от Sasheto
                            Първоначално изпратено от MontyPython
                            ОК, 2ри опит:
                            Някой знае ли кои суровини се внасят и от къде? Също в БГ има ли някакви залежи и кой ги използва?
                            Monty скивай това: http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=347162
                            Бе той и предишния мениджър беше получил награда за "Мениджър на Годината" пък после следствие, прокуратура и т.н. .......
                            remember remember the fifth of november

Коментар

• Първоначално изпратено от MontyPython
                              ОК, 2ри опит:
                              Някой знае ли кои суровини се внасят и от къде? Също в БГ има ли някакви залежи и кой ги използва?
                              Monty скивай това: http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=347162

Коментар

• ОК, 2ри опит:
                                речена дума, речен камък.

Коментар

Working...
                                X