IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оловно цинков комплекс АД (5OTZ / OTZK)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ти какви радини вълнения имаш с тез мои тревоги?
    ами имам си план за да немам много големи тревоги абе, както ме бъзика големото куче, требвало като в шаха, човек да премисли поне 2-3 хода напред та за това съм избрал горе-доле 2 основни дружества, къде си мисля, че може да задържат на корекция та задържам основния капитал там, а при другите леко, леко го освобождавам също ако падне нещо на промоция - добре дошло! и се оглеждам за следващите ходове, щото нищо постоянно нема всичко е изменчиво и сигурност на борсата си нема изобщо преструктурирам си портфейлчето, тва корекцията идялно става става за тая цел требва да се отговори на всекакви предизвикателства, а и IPO-та се задават, та ще видиме кой накъде е ...

Коментар

• Инсайдаре що не си направиш една тема " Мразя Захариев" и да не разводняваме темата ОЦК (щот днес Захариев собственик , утре друг)
      За да не помислиш че съм му рода служител или фен ще ти кажа че и аз ще пиша там Познавам го от много години и както не един път съм казвал хич не съм му персонален фен (още има да ми дава едни пари ) , но не мога да отреча че след него остава нещо , той постоянно строи, инвестира и създава работни места. Единственото му занимание извън бизнеса е старста му към голфа (като и там избягва да дава пари междудругото ) Смятам че ОЦК е една много стабилна компания и не бива по чисто български да я омаскаряваме ,само защото е успешна и перспективна и не ние симпатичен собственика.

Коментар

• Първоначално изпратено от Слънчев вятър
        ...влагам само във фундаментални издържани компании ..
        па и я така се опитвам Инс, ама сега какво да купиш виж сичко е исфърчало извън фундамента отвсекъде за мене Инс сега сичко се е забалонило и щем нещем требва да се прави тук там некой компромис да крепиме пазара че ако пропадне ще удари и по най-фундаменталните акции ...
        Здравей, Ветере,
        ти остави тез метали, то тук нещата са ясни, аз го мислим, че докъм 100 - 115 лв тук сме на спокойно море, ама виж буря се задава с тези ипо-та и хим-чето есенеска, неминуемо ще ни цапне корекцийката, била тя и двудневна, ти какви радини вълнения имаш с тез мои тревоги?

Коментар

• ...влагам само във фундаментални издържани компании ..
          па и я така се опитвам Инс, ама сега какво да купиш виж сичко е исфърчало извън фундамента отвсекъде за мене Инс сега сичко се е забалонило и щем нещем требва да се прави тук там некой компромис да крепиме пазара че ако пропадне ще удари и по най-фундаменталните акции ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Слънчев вятър
            ..Може да направят един специален и да вкарат вътре BIOV, POLIM, ELMA,..
            ех инс, приятел, требваше да се мушнеш поне пробно на 65 да направиш малко парета а иначе е съвсем убаво да има у софикса едно дружество за производство на цветен метал, както казва и г-н Добрев /шефа на КЦМ/ метала ще расте едно 10-15 години А значи е убаво чрез това да се подпре малко и Софикса, да го застрахова откъм лабилност да има повечко дружества от различни сектори а тва Биов верно не дава печалба, но много и неможе да пада, нема голема тежест и не вреди много, ако тръгне да расте е бонус за индекса а тея Polim и Elma - изобщо не са за никакъв индекс /тва по скромното ни мнение / Изобщо не е лошо да се помисли за тея дружества от големия индекс дали не е удачно да се предвидат некакви норми за рентабилност, прозрачност или тем подобни... па било и административно но да се отсяват тея с подмолните намерения
            Ветре, аз нямам свободни парици в момента ама дори и да имах едва ли щях да ги забия точно в ОЦК-то. Аз влагам само във фундаментални издържани компании ;-) Едната от тях, с доста сериозен дял в портфейла ми само днес рипна с 6,52%, така че ОЦК-то може да почака. Що се отнася до ръста в цените на металите - Захариев и затова е помислил. Я погледнете какво е гласувано на последното ОСА и как "комисионните" за управление и дистрибуция са обвързани с цените на цинка и оловото ;-) Танту за кукуриго малко се получава ама вие нали си го харесвате мангала. Радвайте му се ;-)

Не е препоръка за сделки с ЦК ;-)
            МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от Super Стар
              Първоначално изпратено от Ned
              Първоначално изпратено от Super Стар
              Ned , ама ти наистина си бил в час
              Добро утро, ти сега ли разбра бе, приятел! Следя бизнеса с метали повече от десет години, а цветните са ми силата![/url]
              Аз се въхитих от тебе , а ти взе че се засегана (Де го чукаш, де се пука ) ИЗВИНЯВАМ СЕ .
              Не съм се засегнал, иначе няма да те наричам "приятел". Грешно си ме разбрал, ама и това е риск при общуването във форум.
              Успех!

Коментар

• Mates,

Metalite ste se pokachvat oste dosta vreme.

Sriva na metalite ste nastupi sled sriva na obligaciite i sled sriva na akciite.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ned
                  Първоначално изпратено от Super Стар
                  Добро утро, ти сега ли разбра бе, приятел! Следя бизнеса с метали повече от десет години, а цветните са ми силата![/url]
                  Аз се въхитих от тебе , а ти взе че се засегана (Де го чукаш, де се пука ) ИЗВИНЯВАМ СЕ .

Коментар

Коментар

• ..Може да направят един специален и да вкарат вътре BIOV, POLIM, ELMA,..
                      ех инс, приятел, требваше да се мушнеш поне пробно на 65 да направиш малко парета а иначе е съвсем убаво да има у софикса едно дружество за производство на цветен метал, както казва и г-н Добрев /шефа на КЦМ/ метала ще расте едно 10-15 години А значи е убаво чрез това да се подпре малко и Софикса, да го застрахова откъм лабилност да има повечко дружества от различни сектори а тва Биов верно не дава печалба, но много и неможе да пада, нема голема тежест и не вреди много, ако тръгне да расте е бонус за индекса а тея Polim и Elma - изобщо не са за никакъв индекс /тва по скромното ни мнение / Изобщо не е лошо да се помисли за тея дружества от големия индекс дали не е удачно да се предвидат некакви норми за рентабилност, прозрачност или тем подобни... па било и административно но да се отсяват тея с подмолните намерения

Коментар

• INSIDER - A , приятелю, ама ти явно имаш нещо лично срещу Захариев
                        Да сравниш Захариев с Банев е доста абсурдно, не си спомням Захариев да е канил Джо Кокър напоследък нито да има Ферари или яхти или да си е построил дворец за него и за синовете му( по въпроса прочети някой днешни публикации в други икономически сайтове)
                        Проблемът е, че в България доста икономически решения се взимат на база лични отношения
                        Наистина е възможно да не вкарат ОЦК в СОФИКС (въпреки че е една от наи-ликвидните и фундаментално добре поставени позиции на БФБ) и това ще стане поради причини който нямат нищо общо с компанията или пазара , а защото едни малки човечета си имат свойте дребни интереси и мижави мечти и въобще не ги е еня какво е полезно за БФБ и България

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
                          Първоначално изпратено от Боримечката
                          интересно, че много хора чието мнение уважавам до преди 10 дена твърдяха , че ОЦКто няма шанс да влезне в Софикса ...
                          Боримечков, това да не е концерт по желание? Който иска да влезе в SOFIX подава молба по образец и готово :-)))) Например аз не съм твърдял, че ОЦК няма да влезе в SOFIX, но с молба така или иначе няма да стане. А с това корпоративно управление (точене, претакване и изтокване) едва ли е точно за този индекс. Може да направят един специален и да вкарат вътре BIOV, POLIM, ELMA, OTZK и много други!
                          Айде успех!
                          може и да си прав, пак ще си говорим в началото на другата седмица ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Боримечката
                            интересно, че много хора чието мнение уважавам до преди 10 дена твърдяха , че ОЦКто няма шанс да влезне в Софикса ...
                            Боримечков, това да не е концерт по желание? Който иска да влезе в SOFIX подава молба по образец и готово :-)))) Например аз не съм твърдял, че ОЦК няма да влезе в SOFIX, но с молба така или иначе няма да стане. А с това корпоративно управление (точене, претакване и изтокване) едва ли е точно за този индекс. Може да направят един специален и да вкарат вътре BIOV, POLIM, ELMA, OTZK и много други!
                            Айде успех!
                            МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Ned , ама ти наистина си бил в час

Коментар

Знае ли човек какво се крие в Родопите Те са по-големи от нас
                                Това щях да уточня и аз, остава възможността да се разработят нови находища или да се разпломбират стали запечатани и консервирани такива.
                                Между другото си спомням, че още с покупката на ОЦК, Захариев искаше да насочи специалисти към Маджарово-там има не работещи рудници за добив на олово и цинк, заедно с обогатителна фабрика, от която вероятно вече нищо не е останало.

Коментар

Working...
                                X