If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
И аз не мога да разбера...? Дружеството остава сравнително устойчиво на кризата, а цената му пада наравно с другите акции? Но какво да правиш... пазар! Това е възможност за такива като мен да си го купят евтино и после да го продадат скъпо!
кьорав карти не играе.
Какви карти???? Факт ,дружеството е устойчиво и е добро....... Май ти си този,който не знае или не познава картите.......
И аз не мога да разбера...? Дружеството остава сравнително устойчиво на кризата, а цената му пада наравно с другите акции? Но какво да правиш... пазар! Това е възможност за такива като мен да си го купят евтино и после да го продадат скъпо!
Явно дружеството трябва да спре да печели и трупа капитал,да не предава отчети, по възможност да спре да работи, да разпродаде активите си, за да може коефицентите да станат астрономически и да започнат разни видни умове (гении на икономическата мисъл) да пишат тук стихове,да се вадят зелени мечове, да се карат валяции, да се споделят всякакви блянове за генерал Али,мокри сънища............... и тогава може би широката инвеститорска общност ще спре да се плуе и евентуално ще започне да чете отчети. Вероятно, чак в този момент Випом АД ще получи реална пазарна оценка, според показателите си ........................
Някой мин.година се класира от търга за 342 акции по 5 лева и после ги предложи по 5.5 а и други покрай него се натиснаха да продават та си понапазарихме докато имаше. Иначе свободните акции са 28711. Ако тръгнат проектите за АЕЦ в Турция ще има надежди тук. Счетоводната стойност е занижена, реално акцията би струвала поне 66 лв. Видин е от добрите изключения, при положение че от Бургас например не се сещам да е останало дружество на БФБ освен ЗСК-Лозово.
Преди кризата 65 лв. беше стигнала цената на акция, а печалбата беше доста по-малка от тази за сегашното деветмесечие
Някой мин.година се класира от търга за 342 акции по 5 лева и после ги предложи по 5.5 а и други покрай него се натиснаха да продават та си понапазарихме докато имаше. Иначе свободните акции са 28711. Ако тръгнат проектите за АЕЦ в Турция ще има надежди тук. Счетоводната стойност е занижена, реално акцията би струвала поне 66 лв. Видин е от добрите изключения, при положение че от Бургас например не се сещам да е останало дружество на БФБ освен ЗСК-Лозово.
Преди кризата 65 лв. беше стигнала цената на акция, а печалбата беше доста по-малка от тази за сегашното деветмесечие
Тук ако се запази темпа на приходи и печалба и четвъртото тримесечие, очакваната възвръщаемост от инвестицията в акции ще възлезе на около 44 %, яхоооууу
Заложил съм добра част от портфейла си на това дружество, пък да видим. Ниската ликвидност е малко притеснителна за по-големи пакети, но пък какво да се прави, все пак това не е NYSE
Очаквам P/E около 2,5 - 3 за 2009
как успя да събереш акции
тука капе много нарядко
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар