Абе вие си знаете. Според мен ако бързо ти трябва кеш или съзреш по-добра позиция и решиш да освободиш средства, ликвидността може да ти изиграе много лоша шега. И да се наложи да продаваш за много по-малко отколкото си мислел, че струва акцията.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
София Хотел Балкан АД (3ZB / SHERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от blah blahХора, като инвестирате в подобни дружества, наистина ли не ви притеснява ниската ликвидност или сте над тези работи?
Не се заяждам. Просто ми е интересно ако някой е вложил по-сериозна сума и след време реши, че си иска парите обратно, как точно смята да стане излизането?
а и Шерата не е чак толкова нисколиквидна позиция, оборота за последния месец е около 200 хилки, е не е ХИМ или ОЦК, но пак е нещоNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
хъм и тук излезе отчета. не мога да кажа, че е прекрасен, но определено е значително по-добър от миналогодишния , като очаквам тенденцията да се запази
увеличение на приходите 2 пъти (при все още не напълно работещ хотел), печалба от основната дейност - 3 милки (ремонтите продължават, а разходите по тях хич не са малки) и намаляване на текущата загуба с почти милион, Р/В около 0,4
Всъщност ако не са заемите за Метропол и тяхното изплащане засега само от Шерата (Метропол е в ремонт), тук бихме имали едно полупрекрасно Р/Е от 13, което си е ниско от където и да го погледнеш
с две думи - тук съм дългосрочен, фундамента никога не подвежда, а и дружеството е едно от най-подценените на БФБ
и в крайна сметка нещата винаги си идват на мястото - търпение му е майката, пък била тя и гръцка
Всъщност до сега не зная за случай на маляка, която да се е прецакала при инвестиране у нас
Не е препоръка, всеки сам може да си прочете цифрите от отчетаNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от LonginГрую,
знаеш какво значат някои имена! respect! явно не съм уцелил таргет групата.
а иначе за фундамента на тази акция нищо не съм казал - не е лош - иначе акцията е малко дървена - ако си а държал последните 3 години си малко прецакан, не мислиш ли
а MONBAT имам, ще го продавам скоро сякаш
А иначе за МОНБАт -честито, дано да си на добра печалба.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Грую,
знаеш какво значат някои имена! respect! явно не съм уцелил таргет групата.
а иначе за фундамента на тази акция нищо не съм казал - не е лош - иначе акцията е малко дървена - ако си а държал последните 3 години си малко прецакан, не мислиш ли
а MONBAT имам, ще го продавам скоро сякаш"the trend is your friend until the end..."
Коментар
-
Първоначално изпратено от ИмператорътМай туканка мнозина не могат да проумеят, че мажоритарите-гърци крадат толкова нагло от Шератон, че няма думи подходящи за описание.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от alexandar"факта, че в софия има само 3 петзвездни хотела от които единия го отписвам"
Абе Грую, тея пет звезди къде ги видя! Наскоро имаще една комисия по категоризация и май им ги по- смъкнаха. В София в момента има само един хотел, който има Facilities за пет звезди и това е японския. За съжеление е много стар! Единственото преимущество на Шератон си остава локацията и цената на сградата, която и дори с този заем пак се покрива!!!! Иначе ако се чакат сериозни печалби просто забрави. Инвестициите в туризам и в частност хотелиерството са едни от най- бавно възвращаемите. В учебниците даже пише минимум 25 години! Имам акции на Шератон от 3 години и според мен сериозно раздвижване по тази позиция може да има само ако византийците решат да го продадат. Иначе акцията си е стабилна от всякъде!
Горното не е препоръка естествено!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от LonginПървоначално изпратено от nasco_3Благодаря ти за изчерпателния отговор,наистина не съм ги гледал подробно нещата.Успех ти желая!
щото Грую ги е "гледал подробно" нещата, като гледам имал е цели 5-6 дена - откакто се е регистрирал - начи е имал време...и вече е СПЕЦ и знае кво може и кво не може, отговори дава, акъли направо и как ще направи ПОНЕ ДАБЪЛ....ХАХАХА
а още по хубавото е че има кой да го пита за да му бъде ОБЕСНЯВАНО....
а пък най хубавото е че Шератон като нищо може да скочи заедно с другите дървета дето скачат, и тогава вече ще имаме ИСТИНСКИ ПОЗНАВАЧ
PS
нищо лично към Груйо, напоследък е пълно с нови "разбирачи" дето дори 2 коеф. на кръст не могат да сметнат или пък си ги взимат наготово от инвестора та и с който нов разбирач да е се заядеш ... шанса е голям да уцелиш таргет-групата
[може пък Грую наистина да е корифей - и едва наскоро да се е регистрирал за да ни бъде полезен ]
А като говорим за дървета - какво ще кажеш за МОНБАТNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от nasco_3Благодаря ти за изчерпателния отговор,наистина не съм ги гледал подробно нещата.Успех ти желая!
щото Грую ги е "гледал подробно" нещата, като гледам имал е цели 5-6 дена - откакто се е регистрирал - начи е имал време...и вече е СПЕЦ и знае кво може и кво не може, отговори дава, акъли направо и как ще направи ПОНЕ ДАБЪЛ....ХАХАХА
а още по хубавото е че има кой да го пита за да му бъде ОБЕСНЯВАНО....
а пък най хубавото е че Шератон като нищо може да скочи заедно с другите дървета дето скачат, и тогава вече ще имаме ИСТИНСКИ ПОЗНАВАЧ
PS
нищо лично към Груйо, напоследък е пълно с нови "разбирачи" дето дори 2 коеф. на кръст не могат да сметнат или пък си ги взимат наготово от инвестора та и с който нов разбирач да е се заядеш ... шанса е голям да уцелиш таргет-групата
[може пък Грую наистина да е корифей - и едва наскоро да се е регистрирал за да ни бъде полезен ]"the trend is your friend until the end..."
Коментар
-
"факта, че в софия има само 3 петзвездни хотела от които единия го отписвам"
Абе Грую, тея пет звезди къде ги видя! Наскоро имаще една комисия по категоризация и май им ги по- смъкнаха. В София в момента има само един хотел, който има Facilities за пет звезди и това е японския. За съжеление е много стар! Единственото преимущество на Шератон си остава локацията и цената на сградата, която и дори с този заем пак се покрива!!!! Иначе ако се чакат сериозни печалби просто забрави. Инвестициите в туризам и в частност хотелиерството са едни от най- бавно възвращаемите. В учебниците даже пише минимум 25 години! Имам акции на Шератон от 3 години и според мен сериозно раздвижване по тази позиция може да има само ако византийците решат да го продадат. Иначе акцията си е стабилна от всякъде!
Горното не е препоръка естествено!
Коментар
-
Първоначално изпратено от nasco_3Благодаря ти за изчерпателния отговор,наистина не съм ги гледал подробно нещата.Успех ти желая!
Дружеството има получени(одобрени) кредити за 52 млн. евро, а пазарна капитализация от мижави 40 млн. лева. В задачата се пита съществува ли в световен мащаб банка която би дала заем надхвърлящ 2,5 активите на което и да е дружеството?
Отговори:
1. Банките са идиоти и добре, че едни зелени човечета им печатат паричките, а им да не забравяме стрина Вуна дет им гледа на боб и така определят кой е добър кредитополучател.
2. Дружеството е сериозно подценено и скоро ще направи поне дабъл
Оградете верния отговорNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от nasco_3Грую,обясни ми само и за задълженията от 66 мил,че аз не съм счети и не знам как ги смяташ нещата
Та поразгледай малко и сам си вземи решениетоNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
Коментар