IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Хотел Балкан АД (3ZB / SHERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Абе вие си знаете. Според мен ако бързо ти трябва кеш или съзреш по-добра позиция и решиш да освободиш средства, ликвидността може да ти изиграе много лоша шега. И да се наложи да продаваш за много по-малко отколкото си мислел, че струва акцията.

Коментар

• Първоначално изпратено от blah blah
      Хора, като инвестирате в подобни дружества, наистина ли не ви притеснява ниската ликвидност или сте над тези работи?
      Не се заяждам. Просто ми е интересно ако някой е вложил по-сериозна сума и след време реши, че си иска парите обратно, как точно смята да стане излизането?
      ами излиза се стига да не говорим за обеми над 100 хилки - моите са по-малко
      а и Шерата не е чак толкова нисколиквидна позиция, оборота за последния месец е около 200 хилки, е не е ХИМ или ОЦК, но пак е нещо
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Хора, като инвестирате в подобни дружества, наистина ли не ви притеснява ниската ликвидност или сте над тези работи?
        Не се заяждам. Просто ми е интересно ако някой е вложил по-сериозна сума и след време реши, че си иска парите обратно, как точно смята да стане излизането?

Коментар

• хъм и тук излезе отчета. не мога да кажа, че е прекрасен, но определено е значително по-добър от миналогодишния , като очаквам тенденцията да се запази
          увеличение на приходите 2 пъти (при все още не напълно работещ хотел), печалба от основната дейност - 3 милки (ремонтите продължават, а разходите по тях хич не са малки) и намаляване на текущата загуба с почти милион, Р/В около 0,4
          Всъщност ако не са заемите за Метропол и тяхното изплащане засега само от Шерата (Метропол е в ремонт), тук бихме имали едно полупрекрасно Р/Е от 13, което си е ниско от където и да го погледнеш
          с две думи - тук съм дългосрочен, фундамента никога не подвежда, а и дружеството е едно от най-подценените на БФБ
          и в крайна сметка нещата винаги си идват на мястото - търпение му е майката, пък била тя и гръцка
          Всъщност до сега не зная за случай на маляка, която да се е прецакала при инвестиране у нас
          Не е препоръка, всеки сам може да си прочете цифрите от отчета
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Longin
            Грую,
            знаеш какво значат някои имена! respect! явно не съм уцелил таргет групата.
            а иначе за фундамента на тази акция нищо не съм казал - не е лош - иначе акцията е малко дървена - ако си а държал последните 3 години си малко прецакан, не мислиш ли

а MONBAT имам, ще го продавам скоро сякаш
            има нещо вярно, ако това разбираш под дървена
            А иначе за МОНБАт -честито, дано да си на добра печалба.

Коментар

• Грую,
              знаеш какво значат някои имена! respect! явно не съм уцелил таргет групата.
              а иначе за фундамента на тази акция нищо не съм казал - не е лош - иначе акцията е малко дървена - ако си а държал последните 3 години си малко прецакан, не мислиш ли

а MONBAT имам, ще го продавам скоро сякаш
              "the trend is your friend until the end..."

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                Май туканка мнозина не могат да проумеят, че мажоритарите-гърци крадат толкова нагло от Шератон, че няма думи подходящи за описание.
                Ми нека си крадат, нали и те ще продават някога. А досега не чух една лоша дума за фундамента и кат изключа убиеца на Христа - и някои дет да каже,че акцията е дърво

Коментар

• Първоначално изпратено от alexandar
                  "факта, че в софия има само 3 петзвездни хотела от които единия го отписвам"

Абе Грую, тея пет звезди къде ги видя! Наскоро имаще една комисия по категоризация и май им ги по- смъкнаха. В София в момента има само един хотел, който има Facilities за пет звезди и това е японския. За съжеление е много стар! Единственото преимущество на Шератон си остава локацията и цената на сградата, която и дори с този заем пак се покрива!!!! Иначе ако се чакат сериозни печалби просто забрави. Инвестициите в туризам и в частност хотелиерството са едни от най- бавно възвращаемите. В учебниците даже пише минимум 25 години! Имам акции на Шератон от 3 години и според мен сериозно раздвижване по тази позиция може да има само ако византийците решат да го продадат. Иначе акцията си е стабилна от всякъде!

Горното не е препоръка естествено!
                  Ами точно толкова са - даже хилтон не ги акредитираха, апрез Шерата за сега не са минавали, та ще видим и тях коко ще ги акредитират. сериозни печалби не чакам, но фундамента е подценен, в тази връзка как ти се струва Р/Е на БСТР или ХДПАТ - всичко е очкавания на нашата любима борса.

Коментар

• Първоначално изпратено от Longin
                    Първоначално изпратено от nasco_3
                    Благодаря ти за изчерпателния отговор,наистина не съм ги гледал подробно нещата.Успех ти желая!
                    хехехе
                    щото Грую ги е "гледал подробно" нещата, като гледам имал е цели 5-6 дена - откакто се е регистрирал - начи е имал време...и вече е СПЕЦ и знае кво може и кво не може, отговори дава, акъли направо и как ще направи ПОНЕ ДАБЪЛ....ХАХАХА
                    а още по хубавото е че има кой да го пита за да му бъде ОБЕСНЯВАНО....
                    а пък най хубавото е че Шератон като нищо може да скочи заедно с другите дървета дето скачат, и тогава вече ще имаме ИСТИНСКИ ПОЗНАВАЧ

PS
                    нищо лично към Груйо, напоследък е пълно с нови "разбирачи" дето дори 2 коеф. на кръст не могат да сметнат или пък си ги взимат наготово от инвестора та и с който нов разбирач да е се заядеш ... шанса е голям да уцелиш таргет-групата
                    [може пък Грую наистина да е корифей - и едва наскоро да се е регистрирал за да ни бъде полезен ]
                    Уважаеми убиецо на Христа, дали акцията е добра - нека оствим пазара да покаже. Моето мнение е, че има прекрасен фундамент и е яко подценена (имам акции тук още от масовата). Дали съм корифей и кога и как съм се регистрирал си е лично моя работа, а за смятането на коефициенти и дипломите - не мисля, че би желал да се мериш с мен, предполагам,че сериозно издишаш (нищо лично).
                    А като говорим за дървета - какво ще кажеш за МОНБАТ

Коментар

• Май туканка мнозина не могат да проумеят, че мажоритарите-гърци крадат толкова нагло от Шератон, че няма думи подходящи за описание.
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от nasco_3
                        Благодаря ти за изчерпателния отговор,наистина не съм ги гледал подробно нещата.Успех ти желая!
                        хехехе
                        щото Грую ги е "гледал подробно" нещата, като гледам имал е цели 5-6 дена - откакто се е регистрирал - начи е имал време...и вече е СПЕЦ и знае кво може и кво не може, отговори дава, акъли направо и как ще направи ПОНЕ ДАБЪЛ....ХАХАХА
                        а още по хубавото е че има кой да го пита за да му бъде ОБЕСНЯВАНО....
                        а пък най хубавото е че Шератон като нищо може да скочи заедно с другите дървета дето скачат, и тогава вече ще имаме ИСТИНСКИ ПОЗНАВАЧ

PS
                        нищо лично към Груйо, напоследък е пълно с нови "разбирачи" дето дори 2 коеф. на кръст не могат да сметнат или пък си ги взимат наготово от инвестора та и с който нов разбирач да е се заядеш ... шанса е голям да уцелиш таргет-групата
                        [може пък Грую наистина да е корифей - и едва наскоро да се е регистрирал за да ни бъде полезен ]
                        "the trend is your friend until the end..."

Коментар

• "факта, че в софия има само 3 петзвездни хотела от които единия го отписвам"

Абе Грую, тея пет звезди къде ги видя! Наскоро имаще една комисия по категоризация и май им ги по- смъкнаха. В София в момента има само един хотел, който има Facilities за пет звезди и това е японския. За съжеление е много стар! Единственото преимущество на Шератон си остава локацията и цената на сградата, която и дори с този заем пак се покрива!!!! Иначе ако се чакат сериозни печалби просто забрави. Инвестициите в туризам и в частност хотелиерството са едни от най- бавно възвращаемите. В учебниците даже пише минимум 25 години! Имам акции на Шератон от 3 години и според мен сериозно раздвижване по тази позиция може да има само ако византийците решат да го продадат. Иначе акцията си е стабилна от всякъде!

Горното не е препоръка естествено!

Коментар

хайде и още малко инфо за размисъл:
                            Дружеството има получени(одобрени) кредити за 52 млн. евро, а пазарна капитализация от мижави 40 млн. лева. В задачата се пита съществува ли в световен мащаб банка която би дала заем надхвърлящ 2,5 активите на което и да е дружеството?
                            Отговори:
                            1. Банките са идиоти и добре, че едни зелени човечета им печатат паричките, а им да не забравяме стрина Вуна дет им гледа на боб и така определят кой е добър кредитополучател.
                            2. Дружеството е сериозно подценено и скоро ще направи поне дабъл
                            Оградете верния отговор

Коментар

• Благодаря ти за изчерпателния отговор,наистина не съм ги гледал подробно нещата.Успех ти желая!

Коментар

Грую,обясни ми само и за задълженията от 66 мил,че аз не съм счети и не знам как ги смяташ нещата
                                Ами те са от покупката на хотела в Белград и ако го вкараш и него в отчета, ще видиш че нещата се уравновесяват - имаш дълг срещу собственост. А ако се вгледаш по-нимателно ще забележиш, че загубата на шерата се формира именно от плащането на кредитите теглени за хотела в белград, неговата реновация и реновацията на самия шера, иначе шерата е не печалба от дейността си ( и това при наполовина затворен хотел за реновиране) пак казвам какво ли ще се случи като го пуснат целия + конферентните зали + свършат ремонтите по метрото(коиот грозят хотела) + факта, че в софия има само 3 петзвездни хотела от които единия го отписвам (хилтън - не е близо до нищо интересно освен НДК) + бранда Шератон и гъарията, която той носи със себе си (интересно защо изложението ЛУКС ОНЛИ се провежда в шерата).
                                Та поразгледай малко и сам си вземи решението

Коментар

Working...
                                X