Някой има ли инфо защо Благоевград Бт стигна 77лв,и драстично намаля предлагането?Носят се слухове незнам да ли не е нарочно пуснато ,че до броени дни цената отива на 100 лв.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Благоевград-БТ АД (55B / BLABT)
Collapse
X
-
Ето нещо интересно за цигарите и цените :
И вносните цигари готвят по-високи цени
в-к "Сега"
За това предупредиха вносителите на "Марлборо" от "Филип Морис"
Нахлулите на нашия пазар в началото на тази година евтини вносни цигари ще поскъпват. За това предупредиха вчера вносителите на "Марлборо" от "Филип Морис". Възможно е цените на тези цигари да се увеличат от 1 януари заради готвените промени в акцизното облагане от догодина.
По план стойността на акцизите трябва да нарасне поетапно, като целта е до 2010 г. да бъдат достигнати минималните ставки в ЕС. "Нашата ценова политика следва данъчната политика на правителството и ако те вдигнат акцизите, и ние ще увеличим цените", казаха вчера от компанията. В момента цената на кутия "Марлборо", предлагана от тях, е 3.20 лв. и е съизмерима с цените на най-разпространените родни цигари, които са по 2.60 лв. кутията. Конкуренцията на този пазар е довела до това, че "Филип Морис", които продават на нашия пазар и "Парламент", е стигнала почти 7%.
Според изказване на финансовия министър Пламен Орешарски увеличението на акциза върху цигарите ще е с 40-50 ст. на кутия. Ако поскъпването на цигарите е с толкова, "Виктори" може да достигне 3.10 лв., а вносните могат да ударят стойности от 3.70 до 5.50 лв. за кутия. От вчера на българския пазар "Филип Морис" предлага новата марка цигари "Бонд". Тя има три разновидности, а цената на една кутия е 2 лв.на никого нищо не препоръчвам
Коментар
-
Хайде.е.е.еее!
Неконсолидираната печалба на Булгартабак холдинг за полугодието на 2007 г. е 9 млн. лв. Това е с 10 млн. лв. по-малко в сравнение с финансовите резултати на тютюневия холдинг за миналата година. Според изпълнителния директор на холдинга Христо Лачев разликата в печалбата се дължи основно на получените дивиденти. За 2005 г. от Благоевград БТ са получени 10 млн. лв. дивиденти, а за 2006 г. са 3 млн. лв., каза Лачев. Печалбата на Благоевград БТ за първите 6 месеца на годината е 15 млн. лв., докато за миналата е била 7 млн. лв. В София БТ за първите 6 месеца на 2007 г. положителният финансов резултат е 4.9 млн. лв., а за същия п! ериод на предната година печалбата е 1.6 млн. лв.
Коментар
-
Благодаря на Bill-bg, но ако беше така щяха да напишат - за тантиеми и резерви, а не "за тантиеми И други резерви". Това ме кара да мисля че хората вярват че тантиемите са нещо като резерви.
Всъщност, ако погледнем чисто практически, в случая за хората които ще ги вземат са си чиста проба "резерви" за черни дни.
Коментар
-
Аз мисля, че тази година в Табаците е пълна обърквация и нищо чудно да има и объркване в посочената точка за разпределението на финансовия резултат - в трите излезли уведомление за ОСА има три различни точки за разпределение на финансовия резултат на дружествата, без никаква логика. А за София БТ защо не видях уведомление - преди излизаха заедно. Тук трябва политическо решение - каквото няма.
Коментар
-
Това са СУПЕР НАГЛИ ТИПОВЕ. Имам акции и смятам да се явя на събранието. Призовавам и други акционери да се съберем и съвместно да отидем на това събрание, като след това да предявим иск пред съда по чл. 74 от ТЗ за отмяна на взетите решения.
Трябва да се поровим и в ПРАВИЛНИКА ЗА РЕДА ЗА УПРАЖНЯВАНЕ ПРАВАТА НА ДЪРЖАВАТА В ТЪРГОВСКИТЕ ДРУЖЕСТВА С ДЪРЖАВНО УЧАСТИЕ В КАПИТАЛА, за да видим дали имат право да разпределят 70 % от печалбата за тантиеми. Ако не се лъжа като дивидент трябваше да се разпределя минимум 50 % от печалбата.
Освен това, прочетете внимателно и кажете какво според вас означава т. 2-ра от предложението: "Остатъка в размер на 5 541 253.73 лв. да се разпредели за тантиеми на членовете на СД и за други резерви". Явно според хората тантиемите са някакъв вид резерви. А според вас?
Коментар
Коментар