If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Добре де, и да намалее с 20-30 %, какво от това - компанията пак е подценена и си заслужава отвсякъде цената. И ще е ясно, че ще се стабилизира. Наистина имаше очаквания след Нова година да намалее работата, поради запасяването, но доколкото чувам фабриката си работи и този месец стабилно.А износът се е увеличил двойно. Имат и поръчки, така че лично аз съм спокойна за инвестицията си . Април ще затвърди добрите впечатления.
Изразявам лично мнение и не препоръчвам нищо!
+1
П.П: P/E = 6.5
Вдигам си таргетът на 300 лв......:-)
Не забравяйте че края на 2007 се пазаруваха цигари като за последно. Не вярвам тази година печалбата да е такава. Но пък мойе и да продадат малко активи и да я надминат.
само да ти кажа че презапасяване тази зима е нямало знам го имам познати който работят в дистрибуцията на бтх
Поради спецификата на продукта търсенето е изключително нееластично
спрямо цената да . чел си книжки по маркетинг
Приятелю нещата започват още от Адам Смит и laissez-faire
съгласен
тц, за ценова еластичност започва да се говори малко по-късничко
пп Смит е велик, но все пак не е онзи Адам
Не забравяйте че края на 2007 се пазаруваха цигари като за последно. Не вярвам тази година печалбата да е такава. Но пък мойе и да продадат малко активи и да я надминат.
Добре де, и да намалее с 20-30 %, какво от това - компанията пак е подценена и си заслужава отвсякъде цената. И ще е ясно, че ще се стабилизира. Наистина имаше очаквания след Нова година да намалее работата, поради запасяването, но доколкото чувам фабриката си работи и този месец стабилно.А износът се е увеличил двойно. Имат и поръчки, така че лично аз съм спокойна за инвестицията си . Април ще затвърди добрите впечатления.
Изразявам лично мнение и не препоръчвам нищо!
trola, вероятно си прав. Моето инфо е от регионален дистрибутор - клиентите са му намалили поръчките януари, затова не гарантирам достоверността. Но ми изглейда логично. Април ще разберем.
само да ти кажа че презапасяване тази зима е нямало знам го имам познати който работят в дистрибуцията на бтх
Близо петкратен ръст на печалбата отчете Благоевград БТ
31.01.2008 13:57 ( BLABT )
Нетната печалба на Благоевград БТ за миналата година възлиза на 37,91 млн. лв., което представлява ръст от близо пет пъти спрямо 2006 г. Това показват данните от годишния финансов отчет на компанията, представен от БФБ-София.
Предприятието реализира приходи от продажби на продукция в размер на 194,72 млн. лв. за миналата година, което е с 24,3% над стойностите през 2006 г. Финансовите приходи на компанията са в размер на 4,39 млн. лв. спрямо 3,17 млн. лв. преди година.
Съвкупните разходи на дружеството възлизат на 185,9 млн. лв., или с 18% повече от тези за 2006 г.
Дружеството реализира положителен нетен паричен поток от оперативна дейност в размер на 51,17 млн. лв. спрямо 60,52 млн. лв. за предходните 12 месеца.
От началото на търговията днес акциите на Благоевград БТ добавиха 1,18% към стойността си до средна цена от 91,54 лв. за брой.
БЛАГОЕВГРАД - БТ АД (BLABT) източник: finance.news.bg 31 Януари 2008 13:00
Печалбата на БЛАГОЕВГРАД - БТ АД към 31 декември 2007г. (според неодитирания отчет) е в размер на 37 912 хил. лв.
Дружеството БЛАГОЕВГРАД - БТ АД е реализирало печалба към 31 декември 2007г., в размер на 37912 хил. лв. Общите приходи на дружеството са в размер на 228019 хил. лв., което е с 36.00 % повече спрямо предходния период. Общите разходи отчитат ръст от 17.97 % спрямо предходния период до 185895 хил.лв..
Към 31 декември 2007г. дружеството има печалба на акция в размер на 14.03лв. . Данните са от Баланс/Отчет на дружеството за четвъртото тримесечие..
Според отчета на дружеството към 31 декември 2006г. е формирана печалба в размер на 19583 хил. лв.
Собственият капитал на дружеството към четвъртото тримесечие на годината е 219322 хил. лв. , като спрямо същия период на 2006г. се е увеличил с 9.47 %.
Обобщена информация за търговията с акции на дружеството на БФБ – София за четвъртото тримесечие на 2007г:
Общ брой изтъргувани акции: ( 18064 бр. акции )
Общ брой сделки: ( 234 бр. )
Минимална цена: ( 85.001 лв. )
Максимална цена: ( 119.000 лв. )
Среднопретеглена цена: ( 94.048 лв. за акция. )
Коментар