IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Благоевград-БТ АД (55B / BLABT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Абе тук възхода ще е подобен на този на Гагарин ако не и по-голям - лично мнение не представляващо препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от Aladdin
      Първоначално изпратено от wannarock
      Първоначално изпратено от blah blah
      Колеги, по-спокойно. Днес по НТВ Паскалев каза нещо от сорта, че фабриката в Благоевград на практика не произвежда в последния месец. Не мога да ви дам точен цитат и се страхувам да не подведа някого, така че погледнете на казаното от мен по-скоро критично.

http://www.dnesplus.bg/Business.aspx?f=102&d=206161

Бъдете малко по-големи реалисти за перспективата за този отрасъл в България.

Обикновено при компаниите с много ниско П/Е има сериозна причина за подобна "евтиния".

Не е препоръка.

Нека бъдем точни:

"Кабинетът вреди на БТ Холдинг, обвини Паскалев

Българското правителство в момента работи срещу Булгартабак. Провежда се политика на източване на Булгартабак - отслабване на предприятието и купуването му от някой, който има интерес.

Не може предприятието на Булгартабак в Благоевград да не е произвеждало от един месец."

В българския език има двойно отрицание. Всеки да си прави изводите
      Аз нещо не разбирам BLABT наистина ли не е произвеждал цял месец?
      Не бе батка, както уоннарок каза, вгледайте се малко в граматиката - това което казва човекът е: Не може да не е работило - демек работило е просто намеква че средства/стока се отклонява за нечии нужди (правителствени).

Коментар

• Първоначално изпратено от wannarock
        Първоначално изпратено от blah blah
        Колеги, по-спокойно. Днес по НТВ Паскалев каза нещо от сорта, че фабриката в Благоевград на практика не произвежда в последния месец. Не мога да ви дам точен цитат и се страхувам да не подведа някого, така че погледнете на казаното от мен по-скоро критично.

Обикновено при компаниите с много ниско П/Е има сериозна причина за подобна "евтиния".

Не е препоръка.

Нека бъдем точни:

Българското правителство в момента работи срещу Булгартабак. Провежда се политика на източване на Булгартабак - отслабване на предприятието и купуването му от някой, който има интерес.

Не може предприятието на Булгартабак в Благоевград да не е произвеждало от един месец."

Аз нещо не разбирам BLABT наистина ли не е произвеждал цял месец?
        Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от blah blah

Не е препоръка.

Нека бъдем точни:

Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Колеги, по-спокойно. Днес по НТВ Паскалев каза нещо от сорта, че фабриката в Благоевград на практика не произвежда в последния месец. Не мога да ви дам точен цитат и се страхувам да не подведа някого, така че погледнете на казаното от мен по-скоро критично.

Не е препоръка.

Коментар

• райфата се хвърли на амбразурата

Коментар

• при P/E около 6 как да продаваш

Коментар

• аз на такива смешни цени не продавам

Коментар

• Ако е 20 лв нагоре - ще честитим на ... продалите

Коментар

• Утре ще има стои не бутай се.20 лева на горе минимум.

Коментар

• Владимир КАРОЛЕВ:
                        "Според нас фабриките в Пловдив и Стара Загора трябва да се продадат веднага, като е ясно, че те ще бъдат купени по-скоро като недвижими имоти. Но така или иначе тези два завода няма как да оцелеят. В дългосрочен план и софийският завод няма как да оцелее, защото, макар че е с модерно оборудване, е много малък и конкуренцията ще го смаже.

Бъдещето на "Булгартабак" е консолидация на производството на една площадка и това е "Благоевград БТ"."

Коментар

• Мисля, че тази статия добре отразява спецификата на ситуацията и переспективите в бранша и BLABT

http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=455049

Коментар

• Първоначално изпратено от BankOfLame
                            Kalo остави ги да си говорят, както казах търсенето е нееластично и не предвиждам спад. Най-логично високите обеми на продажбите могат да се обяснят с голям износ.
                            На мен ми е по-интересно друго. Този отчет като за учебник е направен много на време с оглед престоящата приватизация на дружеството.
                            а предстоящата приватизация как ли ще повлияе на акциите??

Коментар

• Kalo остави ги да си говорят, както казах търсенето е нееластично и не предвиждам спад. Най-логично високите обеми на продажбите могат да се обяснят с голям износ.
                              На мен ми е по-интересно друго. Този отчет като за учебник е направен много на време с оглед престоящата приватизация на дружеството.
                              --

Коментар

• Печалбата няма да намалее, стига сте дуднели. Говорим за завод с мордени, постоянно обновявани технологии, и добър, добре платен, компетентен персонал (второто е все по-рядко). Както и добър мениджмънт и честни счетоводители.

Па ако ни приватизират (за тая цел требе да махмем червеното правителство, ма кой ли да сложим ше го еба в милата родна политическа действителност), глей за кви ми ти печалби иде реч.

Коментар

Working...
                                X