Първоначално изпратено от Dio
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЕМКА АД (ЕМКА)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнениеОтчетите на ЕМКА и финансовите им резултати, от дълги години са много добри, но... Главната причина поради, която тази акция винаги е била недооценена е ликвидността. Подобен е случаят със завода на Корадо в Стражица. И при двете компании ликвидността е плашещо слаба. В "добрите", стари времена, преди да удари Ковида, тежестта на двете в портфейла ми бе около 24-25%, но вече не мога да си позволя подобно нещо. Миналата година приключих нацяло с ЕМКА, а LACH ги разпродадох сериозно, а към момента от LACH са ми останали символични бройки, които също ще бъдат продадени в най-скоро време. Не е препоръка за нищо! За който не е проблем ликвидността може да си ги държи колкото си иска, дори при ЕМКА, с техния традиционно висок процент неразпределена печалба в най-скоро време очаквам увеличение на капитала със собствени средства. Така, че който може да чака ще бъде възнаграден. Успех!
Вижте каква беше ликвидността, когато Алтерко беше 2-3 лв.
Когато агрия беше 4-5 лв
Когато неохим беше 20 лв.
А при тях каква е сега ?при това на пъти по-голяма цена ?!
Всички разсъждения за ликвидността на борсата са относителни!
Когато дружеството е брутално подценено рано или късно ликвидността идва.
Закон божий-борсов - всеки презира ниските цени и иска още много по-нискиLast edited by Dio; 27.04.2022, 13:43.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Отчетите на ЕМКА и финансовите им резултати, от дълги години са много добри, но... Главната причина поради, която тази акция винаги е била недооценена е ликвидността. Подобен е случаят със завода на Корадо в Стражица. И при двете компании ликвидността е плашещо слаба. В "добрите", стари времена, преди да удари Ковида, тежестта на двете в портфейла ми бе около 24-25%, но вече не мога да си позволя подобно нещо. Миналата година приключих нацяло с ЕМКА, а LACH ги разпродадох сериозно, а към момента от LACH са ми останали символични бройки, които също ще бъдат продадени в най-скоро време. Не е препоръка за нищо! За който не е проблем ликвидността може да си ги държи колкото си иска, дори при ЕМКА, с техния традиционно висок процент неразпределена печалба в най-скоро време очаквам увеличение на капитала със собствени средства. Така, че който може да чака ще бъде възнаграден. Успех!Vanitas vanitatum...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от intellect Разгледай мнение
Не мога да кажа. В доста рехавите им отчети не съм попадал на такава информация, нямам спомен да е посочван в рисковете. Може би наистина за отопление. Не мисля, че производството е зависимо от газа, но не мога да бъда сигурен.
Не виждам риск в това отошение, нито с войната
Дори напротив - сега всички ще се електрифицират, за да минимизират газовите зависимости.
Ще възстановяват електрификацията
Електрификация....... като беше казал другарят Ленин някога, забравих вече кога
А за това са нужни кабели, кабели, кабели..... много кабели и от Емкаhttp://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related
Коментар
-
Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнение
Емка, Използват ли газ в производството, за отопление или за нещо друго? явно ги следите
Макар че, отоплението не е фактор следващите 6 месеца
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от intellect Разгледай мнениеEMKA не я мисли. Нека да продължава да работи по този начин, а тя цената ѝ ще си дойде на мястото. А шансът за това е голям, при положение че Европа все по-сериозно се ориентира към скъсяване на веригите за доставки.
Макар че, отоплението не е фактор следващите 6 месецаhttp://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от zlatna treska Разгледай мнение
Аз взех и товйте на 3 до 3,50, сега ми гледай сеира, Пак ще вземам даже над 4.
Коментар
-
Първоначално изпратено от конан Разгледай мнение
Вземай на 4 лв нали ще стане 5 лв.
- 2 Харесвания
Коментар
-
На Борче ще седнеш за нова година, а не на елхичка
Коментар
-
За 1 ден ще гледам отстрани елхичката
- 1 like
Коментар
-
Ти нормален ли си?
Спокойно, На 5лв като стане, няма да ти е балон
Коментар
-
Балона се надува с тия 0.07 ст на акция дето дават 0.07/4.20 1.6% а инфлация 20 % и повече
Спокойно, На 5лв като стане, няма да ти е балон
- 1 like
Коментар
-
Аз имах 1.30 и на . 3.10 ги махнах
Коментар
Коментар