IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЕМКА АД (ЕМКА)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Ники, Ники, лъжата за 10те лв. трябваше да коментираш, а не какво и кога си купувал с какви печалби и загуби (което и не ни интересува) нито коя ти е любимата тема. Спокойно, наистина е по добре да се спре да се пише по този начин.
    xkm -> 7.5x4=30, Затова казах по-долу, че който има, може и да си позволи да продава на 30, иначе ще затвори сумата за повече от половин година с неизвестна за крайния изход разлика в печалбата спрямо другия вариант (сещаш се кой). В предложения слчуай може да се спечели във време, (което да ти донесе други печалби) но ако си настроен дългосрчно в тази позиция (както ми се струва) може да си позволиш всичко.

    Коментар


    • Момчета , средната ми покупна цена на ЕМКА е под 7.50 лв . Моля за съвет - какво да правя ? :-)))))

      Коментар


      • ШОК! Я виж в темата "Заспали Дружества" когато я коментирахме тази позиция, колко беше и сега колко е? Не съм казал, че ЕМКА е скъпоценна акция, а че от нея може да се изкарат пари. И преди ме изкара манипулатор, когато казах че съм пазарувал емка и чак сега споделям.. а ти какво искаш бе да си разделим печалбата ли хахаха? Айде сега се успокой
        ПС: И една акция да съм имал пак съм искарал 100+% а ти какво изкара от ЕМКА?! Спирам да пиша в тази тема защото нещата станаха много лични ако имаш да ми кажеш нещо пиши на ЛС

        Коментар


        • Абе Ники, Нашто момче, кого лъжеш,
          тези които още нямат Кобос ли ?
          КАК ЩЕ ОТРЕЧЕШ СЛЕДНОТО:
          31.03.2006 начало сесия-> Първите 50 акции са продадени на 30.00 лв (не евро)
          31.03.2006 край сесия-> Последните 10 акции са продадени на 28.53 лв (не евро)
          спад 5 и нещо % в цената между начало и край на сесия.
          При това за едно от най-(не)ликвидните дружества - при тези големи новини мижавото продадено количество за 31.03 е ... 280 бр. ???
          Е може би и ти си там с 10тина акцийки, но какви 10 лв те гонят. Гладна кокошка просо сънува. И как че ги продадеш после тези акции нашто момче, да не би да е със загуба. А какви са тези прогнози 25 до 40 лв. Това ли наричаш прогноза. Че то всеки трейдър ще даде по-точна. Я виж как хората са оценили златната ти позиция в кобоса - оферта купува - 27 и нещо си. И не баламосвай останалите, които нямат кобос, не е необходимо и те да изгарят заедно с теб. Бъди малко по-отговорен към тези хорица, че след ден-два някои вече може да са с Кобос и да видят каква е истината.

          Коментар


          • Арго, докато преценяваш кое мнение ценно и кое не акцията се качи с 10 лв

            Коментар


            • Ради, твоето мнение е ценното, защото си се борил с тези акции. Който не е горял не схваща. Казали са мъдрите хора "Не питай старило, питай патило"

              Коментар


              • Ради всико, което исках да кажа, е че повишаването на разходите за суровини на емка се отразиха положително върху финансовия резултат и за да не е изолиран случай това пейстнах някакви графики на други компании, които са пряко зависими от цените на нефта и цветните метали и както се вижда тези покачвания на цените оказаха положително влияние и върху тях. Разбирам те, че искаш да започнеш някакъв спор, но недей няма смисъл. Ако имаш въпроси пиши на ЛС.

                Коментар


                • Възможно ли е да си пейстнал графики, които не виждам.
                  Щото като чета постинга с графиките пишеш за цветни метали и влиянието им върху акции на компании, които ги ползват като суровина, а не виждам такава графика. Значи това което виждам пейстнато са 4 графики на цени на акции и обеми на търговия с тези акции - и все на предприятия, които са в началото на веригата петрол и газ - добив и преработка и черна металургия ...

                  Коментар


                  • Добре, не изключвам щото несхватливостта ми да граничи с откровена тъпота, поради което и да съм ти досадил вече.
                    Все пак искам да си изясня нещата и те моля да ми помогнеш.

                    Първоначално изпратено от Nikola
                    аз понеже не мисля че покачването на цените на въпросните суровини води до намаляване на нетната печалба пейстнах графики на някои random picked компании. В световен аспект за последните 8 месеца команните работещи в сектора IRON/STEEL и OIL&GAS са си подобри net profit margin-a => това оказва положително влияние на нетната печалба и от там на движението на акциите.
                    Второто ти изречение е ясно и тривиално (добронамерено ползвам думата). Проблемът ми е в първото - защо от тези графики да си правя извод, че нетната печалба на емка няма да се засегне от ръста на цените на суровините. Що да не пействаш и графика на баш английския авиопревозвач, примерно ;-)

                    Коментар


                    • Пак казвам, че не се заяждам.

                      А, че ще бъдат на загуба - ще бъдат. Но не и през първото тримесечие. Първо трябва да стане сплит-а и тогава. В едно си прав - има цел всичко това...

                      Коментар


                      • Subzero, obache, ako dogodina pak e na zaguba, mnogo li shte ti haresa. Te horata sa si napisali mnogo dobre v odita che nai riskowo e zawisimostta ot dolar, i promeni v cenata na metala i nefta, a to komai ne ostana material neriskov. I nerazbrah kakva hrana moje da e s teji mijavi kolichestva

                        Коментар


                        • Обратно на случая. Искак да споделя несъгласието си с твърдението, че ръста на цените не се отразява на нетната печалба. Просто това отникъде не се вижда. Например ако не се договори адекватно увеличение на цената на продукцията - падат и нетен резултат и марджин.
                          Е ти предтавяш ли си как цената на изходните суровини се покачва, а ти продължаваш да си поддържаш цени на продукцията преди увеличението тогава и asset turnover няма да те спаси? Как го виждаш това? Именно това увеличение на цените на тези суровини позволи на производителите да калкулират по-висока себестойност на готовата продукция и куповачите да не питат "ЗАЩО?"
                          А зависимостта между крафиките, които показах и ЕМКА е огромна друг е въпроса, дали ще я забележиш Най-малкото ще отговори на въпроса на Гари, защо ЕМКА са на печалба Лек и успешен ден ви полжелавам.

                          Коментар


                          • Никола, пак не разбрах връзката между графиките и емка. А че на първоешалонните предприятия от секторите, които посочваш, цената е ъп - има си хас да е наобратно.
                            При преработвателни предприятия като емка и подобни ситуацията е малко по-различна. Техните клиенти като правило са по-резистентни към промяна на цените и е необходимо време и търпение докато се установят ценови нива, адекватни на новите цени на базовите материали, претеглени през относителният им дял в продукцията. Изобщо - колкото си по-далеч от производителя на суровината по веригата, толкова по-силно усещаш нежеланието на клиента да приеме по-високите цени. Това са добрите дни за мините, например. Впрочем това е опростено, разбира се, например не отчитаме съотношението първичен базов материал и вторично-преработен (рециклиран) базов материал, както и много други неща. Впрочем натрупването на печалба в добивната промишленост следва да доведе до ръст в инвестиционната им активност при проучване, разработване и експлоатация на нови залежи, но много се отплеснах...
                            Обратно на случая. Искак да споделя несъгласието си с твърдението, че ръста на цените не се отразява на нетната печалба. Просто това отникъде не се вижда. Например ако не се договори адекватно увеличение на цената на продукцията - падат и нетен резултат и марджин. Или пък дори и такова увеличение да се договори, дружеството трябва да осигури финансиране на ръста на оборотния капитал, а това струва пари. Ефекта е толкова по-силен, колкото е по-значителна разликата например между периодите на събиране на краткосрочните вземания и този на изплащане на текущите задължения. Налагат се мерки по предоговаряне срокове на доставки и разплащания, както и на оборотни кредити с банките (дано да са приятели). На практика в такива ситуации преработвателите затягат колани и започват да изтискват условно постоянните разходи, а за някои това означава да се ослушат откъм заплати, осигуровки, често съпроводено и със закриване (макар и временно) на работни места.
                            Добрата новина е когато върнат цените на материалите - има период на относително благополучие, но тогава ще откриеш колко бързи са клиентите, когато искат да им намалиш цените :-)
                            Както и да е. Преди време бях в позицията и излязох с нормална печалба. После при нива около 15 се загледах отново, но не я харесах. Впоследствие при ръста се закачих, макар и за малко, но не е моята позиция емката. Ще трябва обаче да се вдигна един ден и да огледам на място. Така се изказах преди време за випом, а след като по препоръка на форума се поразчетох, изглежда нещата се променят към добро.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Арго
                              .... Нещо много странно изглежда 2004загуба, 2005печалба.....
                              не се заяждам, но горното твърдение звучи като "преди малко бях гладен, ама като обядвах, вече не съм" Каква трябва да е обосновката, която да отрича възможността едно дружество да има различен финансов резултат за два различни периода? Като е било на загуба, трябва ли винаги да бъде?

                              П.П
                              Имам някоя акция в Емка, така че съм заинтересован всички да я харесват.

                              Коментар


                              • Ей, не искам да засягам никой за ЕМКАта, само ми се струва, че е малко дирижирана историята преди новината. Нещо много странно изглежда 2004загуба, 2005печалба. Също предложих да продавате на 30 докато е време - май не е било зле предложението. А Ники това P/B ще стане 1,5 когато го няма Банев. СЕГА е 1/(1,5)

                                Коментар

                                Working...
                                X