Първоначално изпратено от малката сестра
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БАКБ (BACB)
Collapse
X
-
http://www.investor.bg/?cat=5&id=93186
Печалбата на БАКБ надолу с 55% за 2009 година, обезценките скачат с 200%
Коментар
-
БАКБ издаде облигации за 15 млн. евро при лихва от 7,5%
http://www.investor.bg/?cat=5&id=91034
Българо-американска кредитна банка (БАКБ) АД е издала седма по ред емисия ипотечни облигации, деноминирани в евро, за общо 15 млн. евро със срок от 3 години и лихва от 7,5%, платима на всеки шест месеца. Това съобщи банката чрез БФБ-София.
Водещ мениджър на емисията е УниКредит Булбанк, а падежът й е на 7 декември 2012 г.
Главницата е дължима изцяло на падежа.
Емисията е обезпечена с ипотечни кредити от портфейла на банката. БАКБ планира да използва постъпленията от емисията за рефинансиране на падежиращи задължения и за финансиране на кредитния си портфейл.
За деветмесечието на 2009 г. печалбата на банката е 23,34 млн. лв., което е спад с 46% на годишна база спрямо 43,3 млн. лв. печалба за деветмесечието на 2008 г. Причина за понижението са начислените обезценки за около 24 млн. лв.
За последните 3 месеца акциите на БАКБ поскъпват с 2,35% до 17,7 лв./акция и 219,7 млн. лв. пазарна капитализация.
Коментар
-
Първоначално изпратено от малката сестране го приемай така
винаги може да се желае още повече, аз също харесвам БАКБ - в watch list-a ми е, но сега цената не ме устройва и то не защото 200 милки са висока цена за банката, а просто защото смятам, че целият ъп на БФб, а и по света, беше изкуствен (е, някои изкараха добри пари, доката други като мен спаха, но...). Та аз си чакам сериозната корекция и новото тестване на дъното, а ако (дай, Боже) това не стане, ще бъда истински щастлив да си купя БАКБ на 30 кинта, с перспектива да продам на 50-60.
Успех и дано държачите да сте прави, а не аз.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Ей това:
Първоначално изпратено от малката сестраедна от много малкото читави на БФБ
честно управление, работещо изцяло за всички акционери
Първоначално изпратено от малката сестрано от банката си мълчат и не дават пояснения, крият много важно инфо, по което може да съдим как работят, т.е. изкривяват информацията за себе си
Иначе акцийката не е лоша, но аз ще си чакам вълна С и тогава ще си купя - вярно, че изпуснах ъпа, но пропуснах и огромна част от спада и сега специално от тази акция мога да си купя почти 4 пъти повече хартийки
Упсех на държащитеNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от 1antiПървоначално изпратено от малката сестракакво чакаме от тук нататък?
една от много малкото читави на БФБ
честно управление, работещо изцяло за всички акционери
Коментар
-
най-вероятно измамата е с обявяване в несъстоятелност със задна дата на някой длъжник
това е много лесно като се има предмид, че собствения капитал в официалните отчети е близък до 0
и други неща също
но от банката си мълчат и не дават пояснения, крият много важно инфо, по което може да съдим как работят, т.е. изкривяват информацията за себе си
Коментар
Коментар