IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БАКБ (BACB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от daskal Разгледай мнение
    Вероятността е толкова голяма, колкото е вероятно БАКБ да са продавали лоши кредити на ЦКБ групата, т.е. много вероятно, според мен!
    За мен първото е факт, а второто е отвлечено предположение базирано на много неизвестни, един бюлетин и с не повече от 10% вероятност. По тази логика да купят и ПИБ или друга банка с която имат подобни сделки.

Все пак няма лоша сделка, ако е разрешена от закона (в случая и от кой ли още не), и ако двете страни са информирани и с желание да я сключат.

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнение
      Това е вече друго...
      Един въпрос . Как виждаш вероятността ССВ да купи БАКБ.... защото за мен е смешна.
      Конят си купил магаре...
      Поздрави!
      Вероятността е толкова голяма, колкото е вероятно БАКБ да са продавали лоши кредити на ЦКБ групата, т.е. много вероятно, според мен!

Коментар

Това е вече друго...
        Един въпрос . Как виждаш вероятността ССВ да купи БАКБ.... защото за мен е смешна.
        Конят си купил магаре...
        Поздрави!
        Няма начин да се знае възможно ли е или не. Просто защото информацията за реалното състояние и на двете банки е неизвестна. Като не говоря само за лоши кредити, а за всичко. Капиталов ресурс, обезпечения, мотивация на AIB и на химимпорт всичко е загадка. А обикновено като има загадки има вероятност да хвърчат шамари. А аз между шамари не обичам да се набивам.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          И само още едно нещо. Не е въпроса реално или не е състоянието на лошите кредити. въпроса е кой може да чака. Защото в един момент лошите кредити ще започнат да намаляват в системата като цяло. Да се надяваме този момента да е близо. Но очевидно няма да е бил декември. В момента в който този момент настъпи и заплахата за банките като цяло почти изчезва.

Т.е. ако до тогава в оценката им е имало значителна рискова премия за това че може и да не зикарат до този момент, след него тази рискова премия ще се стопява експоненциално. Поне измерена като пазарна капитализация.

Ако не искаха да продават БАКБ тя можеше да дочака този момент. но при положение че искат да я продават нейната оценка ще зависи в огромна степен от това че я продават ПРЕДИ лошите и кредити да падат.

Ако аз бях купувач на такава банка само заради тайминга щях да искам огромна отстъпка от цената само заради това че състоянието и напрактика все още се влошава. Т.е. купувам нещо което първо трябва да излекувам и чак след това да започвам да печеля от него.

Ако ПИБ или ЦКБ се продавах в момента и за тях щях да пиша същото което пиша за БАКБ. Просто лош тайминг.
          Не е важна толкова точката в момента на оценка а това на къде върви в момента.
          Това е вече друго...
          Конят си купил магаре...
          Поздрави!

Коментар

• И само още едно нещо. Не е въпроса реално или не е състоянието на лошите кредити. въпроса е кой може да чака. Защото в един момент лошите кредити ще започнат да намаляват в системата като цяло. Да се надяваме този момента да е близо. Но очевидно няма да е бил декември. В момента в който този момент настъпи и заплахата за банките като цяло почти изчезва.

Т.е. ако до тогава в оценката им е имало значителна рискова премия за това че може и да не зикарат до този момент, след него тази рискова премия ще се стопява експоненциално. Поне измерена като пазарна капитализация.

Ако не искаха да продават БАКБ тя можеше да дочака този момент. но при положение че искат да я продават нейната оценка ще зависи в огромна степен от това че я продават ПРЕДИ лошите и кредити да падат.

Ако аз бях купувач на такава банка само заради тайминга щях да искам огромна отстъпка от цената само заради това че състоянието и напрактика все още се влошава. Т.е. купувам нещо което първо трябва да излекувам и чак след това да започвам да печеля от него.

Ако ПИБ или ЦКБ се продавах в момента и за тях щях да пиша същото което пиша за БАКБ. Просто лош тайминг.

Не е важна толкова точката в момента на оценка а това на къде върви в момента.

Коментар

• http://www.bnb.bg/BankSupervision/BS...BS_Q_201009_BG

Мисля че вече съм го давал този линк, но пак. В раздел кредити и аванси може да се видят обезценките на всяка една банка. Става много лесно сравнението между отделните банки.

В раздела за привлечени средства може да се видят източника на финансиране - дългосрочно краткосрочно от граждани, фирми, държава.

До сега данните са до 30,09,2010 скоро трябва да излезат и към края на годината

Коментар

В процента
                Ти смяташ ,че процента на ФИБ и ССВ е истински и това са действителните кредити за отписване ....

Коментар

НАП запорира сметки на САФ Магелан
                  (6S2 / SAF)

Интересно нали......
                  ССВ-......
                  ПИБ- Божков , Ковачки кой да е там няма отчисления а преструктуриране.Става въпрос че едни действителни отписвания смъкват банката с 10 % а един договор с Божков за преструктуриране качва банка с 20 % ...
                  Много интересно....
                  Кажете какво се различават отписванията на ССВ ,ВАСВ и ПИБ.....
                  В процента

Коментар

• Първоначално изпратено от Борис Разгледай мнение
                    Мечето е сериозно заслепено от любов към акцията. Това ама хич не е полезно за акаунта
                    НАП запорира сметки на САФ Магелан
                    (6S2 / SAF)

Интересно нали......
                    ССВ-......
                    ПИБ- Божков , Ковачки кой да е там няма отчисления а преструктуриране.Става въпрос че едни действителни отписвания смъкват банката с 10 % а един договор с Божков за преструктуриране качва банка с 20 % ...
                    Много интересно....
                    Кажете какво се различават отписванията на ССВ ,ВАСВ и ПИБ.....

Коментар

• Мечето е сериозно заслепено от любов към акцията. Това ама хич не е полезно за акаунта

Коментар

Кредитната линия с едва 30% усвоени какви са притесненията ти че не може да си ги върне майката ....банката има капиталова адекватност и резерви така че ССВ с тези прехвърляния кон за кокошка и ПИБ / с тези депозити в евро над 6 %/ са много по рискови от нея в действителност.....
                        Що не видиш лихвите по депозитите на БАКБ.

Коментар

И пак - излиза новина за продажба на банката през почивните дни. На първия работен ден след това има разпродажби. На следващия ден има покупки, но далеч по-малко отколкото са продъжбите. След това известно затише в оборота. След това излиза новина за лошите кредити и отново се активизират продажбите.

И аз да имах акции и аз щях да следавм абсолютно същия модел на действие. Защото има огромна неизвестност за това защо продават банката, колко е пресиран ирландския собственик, до колко е склонен да чака или да се пазари, на каква цена мисли да го прави. дали му е по-важно да си върне парите които е дал на БАКБ или да вземе добра цена за банката. Защото какво ще стане с капиталовия ресурс на банката, ако майката си дръпне парите от нея. Изобщо твърде много неизвестности.

Горното не е препоръка за продажба или покупка. Изказвам лично виждане свързано само и еинствено със собственото ми усещане за риск.
                          Кредитната линия с едва 30% усвоени какви са притесненията ти че не може да си ги върне майката ....банката има капиталова адекватност и резерви така че ССВ с тези прехвърляния кон за кокошка и ПИБ / с тези депозити в евро над 6 %/ са много по рискови от нея в действителност.....

Коментар

Равновесие,
                            не ни смятай много глупави....
                            Първа вълна ОББ заради продажба ,втора вълна ОББ заради отчет ,сега ще чакаме трета вълна ОББ по някоя друга причина...
                            И пак - излиза новина за продажба на банката през почивните дни. На първия работен ден след това има разпродажби. На следващия ден има покупки, но далеч по-малко отколкото са продъжбите. След това известно затише в оборота. След това излиза новина за лошите кредити и отново се активизират продажбите.

И аз да имах акции и аз щях да следавм абсолютно същия модел на действие. Защото има огромна неизвестност за това защо продават банката, колко е пресиран ирландския собственик, до колко е склонен да чака или да се пазари, на каква цена мисли да го прави. дали му е по-важно да си върне парите които е дал на БАКБ или да вземе добра цена за банката. Защото какво ще стане с капиталовия ресурс на банката, ако майката си дръпне парите от нея. Изобщо твърде много неизвестности.

Горното не е препоръка за продажба или покупка. Изказвам лично виждане свързано само и еинствено със собственото ми усещане за риск.

Коментар

И аз това ти казвам новината че ще я продават излезе в Банкер на 15,01. Това че си я интерпретирал като добра новина, не означава че и други са мислили за нея по същия начин. След това беше първия тур разпродажби, след това като излязоха лошите кредити втория. Преди това няма почти нищо.
                              Равновесие,
                              не ни смятай много глупави....
                              Първа вълна ОББ заради продажба ,втора вълна ОББ заради отчет ,сега ще чакаме трета вълна ОББ по някоя друга причина...

Коментар

• Първоначално изпратено от puf paf Разгледай мнение
                                meche не мога да разбера какво се опитваш да ни убедиш ?
                                Че от утре е нагоре ли ?
                                Просто се мъча да докажа че някой са по равни от равните .....а банката скоро ще бъде нагоре и според мен и спорет маркета..... особено ако по равният е продал....
                                Не е препоръка....

Коментар

Working...
                                X