IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БАКБ (BACB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от JackDaniels Разгледай мнение
    така както и прогнозирах БАКБ я извадиха от софикс

Новият състав на Sofix - БАКБ и Зърнени храни отпадат, КТБ И ФНИБ влизат?

късмет на инвестиралите в БАКБ --- ще ви е необходим
    СД на борсата завиши и минималното изискване за фрий-флоут на дружествата, които са част от бенчмарка. Свободно търгуемите акции трябва да достигнат 25% от капитала, а досега изискването беше за 10%. Увеличението на фрий-флоута ще стане на три етапа с по 5% - след 1 септември 2010 г. минимумът ще е 15%, след 1 март 2011 г. - 20%, а от 1 септември 2011 г. сините чипове трябва да имат поне 25% свободно търгуеми книжа. От последните публикувани данни за фрий-флоут коефициентите на сините чипове се вижда, че три от дружествата не може да покрият новия минимален праг от 15%, който влезе в сила от 1 септември.

Не претендирам за вярно но май няма да стане... по тези критерии....

Коментар

• така както и прогнозирах БАКБ я извадиха от софикс

Новият състав на Sofix - БАКБ и Зърнени храни отпадат, КТБ И ФНИБ влизат?

късмет на инвестиралите в БАКБ --- ще ви е необходим
      вари я, печи я, сливата си остава слива - народна мъдрост

Коментар

• Първоначално изпратено от Akademichen_expert Разгледай мнение
        Нима не знаеш че определени банкови институции, и особено БАКБ, неглежираха риска за сметка на по-високи лихви! Това в добрите времена беше изгодно - плащаш 2-3% повече лихва но не ти задават много въпроси, не те карат всеки месец да даваш отчети и да искаш разрешение за всяка по сериозна операция....
        така беше наистина и видяхме до къде стигнаха

Първоначално изпратено от Akademichen_expert Разгледай мнение
        В случая, това което исках да кажа от самото начало е, че ако ТИМ купят банката ще настане сеч - както за неизрядните така и за изрядните компании. За да избият инвестицията в банката аз лично подозирам че те ще се насочат към кредитите със над 150%-200% обезпечение......просто ще ги направят предсрочно изискуеми и ще продават активите ( на себе си първо а после на пазара).
        точно с това не съм съгласен и за това те апострофирах, но сега не ми се дискутира "какво би станало, ако еди какво си се случи"

ако ТИМ вземат БАКБ ще говорим/пишем тогава

Коментар

• Така де В Америка да не би да не взимат имотите на длъжниците-в края на крайщата всеки си прави сметката-в Пазарната икономика е така.Ако не им е изгодно на кредитополучателите -Всеки може да се рефинансира от друга банка.
          В случая, това което исках да кажа от самото начало е, че ако ТИМ купят банката ще настане сеч - както за неизрядните така и за изрядните компании. За да избият инвестицията в банката аз лично подозирам че те ще се насочат към кредитите със над 150%-200% обезпечение......просто ще ги направят предсрочно изискуеми и ще продават активите ( на себе си първо а после на пазара).

Коментар

ако всички академици бяха експерти като теб, то тогава разбирам защо дянков иска да ви разкара
            Какво искаш на кажеш Mr Jack ?

Нима не знаеш че определени банкови институции, и особено БАКБ, неглежираха риска за сметка на по-високи лихви! Това в добрите времена беше изгодно - плащаш 2-3% повече лихва но не ти задават много въпроси, не те карат всеки месец да даваш отчети и да искаш разрешение за всяка по сериозна операция....

Коментар

Лихвите са цената на ресурса - БАКБ даваха по скъпо но това си имаше обяснение, тъй като условията им бяха по атрактивни.
              ако всички академици бяха експерти като теб, то тогава разбирам защо дянков иска да ви разкара

Коментар

• Е затова говорим-затова и загубата им е толкова-атрактивна.
                Лихвите са цената на ресурса - БАКБ даваха по скъпо но това си имаше обяснение, тъй като условията им бяха по атрактивни.

Коментар

• Първоначално изпратено от frei1974 Разгледай мнение
                  Хахахах Американски ценности-че то тука лихвите бяха двойни на нормалните банки-не че съм любител на ТИМ-нека пазара реши колко струва.Късмет.

Коментар

• Хахахах Американски ценности-че то тука лихвите бяха двойни на нормалните банки-не че съм любител на ТИМ-нека пазара реши колко струва.Късмет.
                    Според мен като краен резултат от сделка с дявола / ТИМ/ клиентите на БАКБ, които са потърсили финансиране за своя бизнес от една структура създадена с Американски капитали и носеща консервативни и западни ценности ще се превърнат в длъжници на българската организирана престъпност.

Това ще е независимо от статуса на кредита - добър или лош.

Ето за това става въпрос.......не разбирам хората които говорят че ТИМ ще стабилизира......те тая дума я нямат в речника. При тях се дели само на 1 !

Коментар

Според мен като краен резултат от сделка с дявола / ТИМ/ клиентите на БАКБ, които са потърсили финансиране за своя бизнес от една структура създадена с Американски капитали и носеща консервативни и западни ценности ще се превърнат в длъжници на българската организирана престъпност.

Ето за това става въпрос.......не разбирам хората които говорят че ТИМ ще стабилизира......те тая дума я нямат в речника. При тях се дели само на 1 !
                      Това заключение е в резултат от академични изледвания или от контакти си с извънземни

Коментар

• ТИМ

Коментар

това заповед ли е или някакъв пиянски брътвеж на набълбукан инвеститор в БАКБ
                          Що бе, ти къде се набълбука, ако не си тук ?

Коментар

• Първоначално изпратено от орк Разгледай мнение
                            Jack Daniels, съвет: спри да постваш подобни нелепости, а и да ги обогатяваш с личното си творчество
                            това заповед ли е или някакъв пиянски брътвеж на набълбукан инвеститор в БАКБ

Коментар

• Чета и имам усещането че повечето ор вас не са били на пазара преди две години когато ПИБ се купуваше за 10 млн, после и за левче.. и накрая стана ясно че Орешарски и БНБ са помогнали на банката. Колко струва сега банката всеки може да сметне.

Не би трябвало и да допускате че това БНБ и МФ ще оставят някоя банка да фалира, дори и толкова малка като БАКБ
                              А когато се плашите един друг с падежи е хубаво да се знае кои са купувачите преди да пророкувате пропадането на небето.

Не искам и да коментирам цена от 7 млн евро защото почти напълно съм сигурен че това е манипулация. За 7 млн и мениджмънта вероятно би могъл да си я откупи, но ще бъде в по-добра ситуация от Експатките.

И как ли пък ще допусна че Искров е казал да без да пита откъде другите 60 млн...

Сигурен съм, че ако се приложи същия аршин, който мери БАКБ върху останалите ни звездни трезори (без Експресбанк, Дбанк и донякъде Райфата)... няма да остане много за мерене. И затова дори не допускам че такава цена е коментирана.
                              Иначе за такива пари опашката щеше да е стигнала до под терасата ми и все щях да съм чул.

П.П. Jack Daniels, съвет: спри да постваш подобни нелепости, а и да ги обогатяваш с личното си творчество
                              Last edited by орк; 01.03.2011, 02:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от Phoenixheart Разгледай мнение
                                Сериозно сега, не е възможно да има толкова ама толквоа тъпи хора да се вържат, че AIB са готови да продадат дела за EUR 7 милиона. Дял купен преди почти три години по 65 лв на акция
                                експат продаваха като луди само и само да наберат тези 7 млн. евро -------- ликвидираха "тодоров" за някакви си 100 К лева като срутиха цената до 20 стинки

събрали са кеша, ирландците са се съгласили на 7 милки и отиват заедно при искров да им даде благословията си ........................ и накрая са им отказали от БНБ - смятай как ги боли

не ми се мисли, ако сега експат искат да си купят обратно акциите в тодоров например --- на колко ще им се върже средната цена на придобиване ................ най-малко на 50 стинки

сега се чудят какво да направят за да минимализират загубите, като същевременно ники василев гледа да извлече политически дивидент, че ГЕРБ седи зад ТИМ и за това не им дават БАКБ

-----------------

и хич не гледай кое колко е струвало преди 3 години ------ мисля, че поне това трябва да си разбрал последните години

ирландците са платили 214 млн. евро преди по-малко от 3 години и сега са се съгласили да приберат 7 млн. евро и да избягат от тази своя инвестиция

----------------

нямам акции на БАКБ и не е препоръка за покупки и продажби на същите
                                Last edited by JackDaniels; 01.03.2011, 00:28.

Коментар

Working...
                                X