Първоначално изпратено от danetha
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БАКБ (BACB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениегледай как ме цакат отляво през 10 стотинки, не ги е срам!
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнениеНе е като да няма предлагане, ама на едни други ниваdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение
Това, което съм цитирал е информация към 9 май 2023 и ОББ са имали 489657 акции . Оттогава до вчера има оборот от 79810 акции. Имаше няколко дни през декември и януари, в които са основните обороти, но според мен продавачът е бил или чужд с къстодиан Bank of New York (38000 акции) или Ес Ви Ес (41006 акции).destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
мерси, но мисля че обб продаваха
- 2 Харесвания
Коментар
-
От тези 8.6% други, 2,97% имат ВА 2021 ЕАД, 2,97% имат Бул Консултинг 2011 ЕАД (и двете според мен са свързани с мажоритаря, 2% имат ОББ трите фонда, 0,17% имат Ес Ви Ес АД (това е на Сава Чоролеев) и остават 0,5% за другите. Или 1-1.5 млн.лв фри-флоут, като подозирам че има и други свързани лица с банката. Идеята ми е че от тази хартия няма за всекиLife won't wait for you.
- 1 like
Коментар
-
От тези 8.6% други, 2,97% имат ВА 2021 ЕАД, 2,97% имат Бул Консултинг 2011 ЕАД (и двете според мен са свързани с мажоритаря, 2% имат ОББ трите фонда, 0,17% имат Ес Ви Ес АД (това е на Сава Чоролеев) и остават 0,5% за другите. Или 1-1.5 млн.лв фри-флоут, като подозирам че има и други свързани лица с банката. Идеята ми е че от тази хартия няма за всекиdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
гууд поинт. имаш ли списъка с акционерите на оса-то? не са споменати в протокола
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениекупува 300 на 10.30
продава 419 на 13.50
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеЗадължително отивам на ОСА аз. Ще опитам да разбера дали се насочват към редовна дивидентна политика от 40-50% изплащане спрямо печалбата. Нещо което много други БГ банки отдавна правят, но нямахме нито една публична с такава практика. Това ще е нещо ново и много приятно за БФБ като цяло. Ако беше някоя от по-големите банки (например ПИБ), ефекта за пазара щеше да е много по-добър, но каквото - такова.
Ако една компания плаща стабилен % дивидент от печалбата си, дисконтирането за риск става много по-ниско за нея (търгува се на доста по високо Р/Е), именно защото вече малкия инвеститор има равен достъп до плодовете от рентабилността на бизнеса
И тогава си мисля че Р/Е 8-10 ще е много по-адекватна оценка за акцията. А не като смешното и даже безумно 2,3 при което я купувахме есентаdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
гууд поинт. имаш ли списъка с акционерите на оса-то? не са споменати в протокола
Коментар
-
Първоначално изпратено от Retro_696 Разгледай мнение
Изразих се неправилно.....Не става въпрос за фрий флоута на книга,а по-скоро идеята ми беше - колко ли са притежателите на акции,които са склонни по-активно да търгуват с акциите на дружеството...Щото ,представи си, че даден фонд си е купил 3-4 % процента, но си ги държи в портфейла,без да ги пипва с години....На теория е фрий флоут ,ама на практика активно търгуемите акции са много по-малко.....Та според ,именно,притежателите на малки пакети - 300,500,1000,5000 и т.н. са много малко,така ми се струва.....destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
според отчета в графа други е 8.6% към декември
Коментар
-
Задължително отивам на ОСА аз. Ще опитам да разбера дали се насочват към редовна дивидентна политика от 40-50% изплащане спрямо печалбата. Нещо което много други БГ банки отдавна правят, но нямахме нито една публична с такава практика. Това ще е нещо ново и много приятно за БФБ като цяло. Ако беше някоя от по-големите банки (например ПИБ), ефекта за пазара щеше да е много по-добър, но каквото - такова.
Ако една компания плаща стабилен % дивидент от печалбата си, дисконтирането за риск става много по-ниско за нея (търгува се на доста по високо Р/Е), именно защото вече малкия инвеститор има равен достъп до плодовете от рентабилността на бизнеса
И тогава си мисля че Р/Е 8-10 ще е много по-адекватна оценка за акцията. А не като смешното и даже безумно 2,3 при което я купувахме есента
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар