IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БАКБ (BACB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение

НЯКОГА ТУК ИМАШЕ ВИСОКОПАРНИ ПРИКАЗКИ КАК 25 ЛЕВА Е НАЙ-МАЛКОТО КОЕТО ВИ ОЧАКВА, същата особа дори депозит в банката си направи, а после посрещаше великите инвеститори с "добре дошли" в тази тема

ех, какви времена бяха...
    не знам за кого говориш.... но наистина си спомням, че акциите някога се търгуваха на 90 лева парчето... и имаше много оптимизъм!

аз нямам акции на БАКБ. Май последно съм търгувал тук покрай сагата с фалита на ирланците...и продажбата на пожар за 100 000 евро на мажоритарния пакет... 2008 ли беше?

Коментар

• Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнение
      Глупости!

Тук купувача са двата фонда, които всяка Коледа се преоценяват...

Нищо реално, за съжаление!

Не е инвестиционна препоръка!

НЯКОГА ТУК ИМАШЕ ВИСОКОПАРНИ ПРИКАЗКИ КАК 25 ЛЕВА Е НАЙ-МАЛКОТО КОЕТО ВИ ОЧАКВА, същата особа дори депозит в банката си направи, а после посрещаше великите инвеститори с "добре дошли" в тази тема

ех, какви времена бяха...

Коментар

• Цветелина Бориславова, председател на надзорния съвет на Българо–американска кредитна банка, собственик и главен изпълнителен директор на холдинг CSIF

Цветелина Бориславова, председател на надзорния съвет на Българо–американска кредитна банка, собственик и главен изпълнителен директор на холдинг CSIF, основател и основен спонсор на фондация Credo Bonum, ръководи над 1500 души

Кой момент от професионалната ви история ви се струва преломен?
        Може би са няколко. Първо, когато от ръководител и собственик на фирма навлязох в банкирането в една тогава много проблемна банка и ситуация като цяло.
        Втори такъв момент – когато продадохме СИБанк на най-голямата белгийска банка KBC и аз отново се завърнах в бизнеса, вече с много нови опитности, и развих холдинга CSIF.
        Трети момент – когато отново се върнах в банкирането като собственик на 62% от БАКБ. Тук отново се срещнах с големи предизвикателства - да превърнем една банка от проблемна, която до този момент е работила само в сегмента на недвижимите имоти, в зелената банка на България и да въведем най-иновативни технологии при обслужването на клиентите си.

Имате ли мото, принцип, който прилагате еднакво успешно и в професионалния, и в личния си живот?
        Бъди открит, честен, скромен. Мотивирай хората към добро с личния си пример. Постъпвай така, както би се радвал да постъпват спрямо теб.

Лесно ли се работи с вас?
        Този, който работи с желание и всеотдайно, мисля, че работи много лесно с мен.

Как с една дума определяте мениджърския си стил?
        Откритост, смелост, доверие в хората, баланс.

Какво ви помогна да стигнете дотук?
        Вярата в доброто и в това, че всеки се ражда, за да изпълни своята задача, мисия в името на всички.

Коя е най-голямата жертва, която сте направили в името на кариерата?
        Думата жертва не ми допада. Мисля, че бих могла да отделям малко повече време за почивка.

Това, че сте жена, пречи или помага във вашия бизнес?
        Жената изначално има някои предимства, такива като способност да прощава, да носи отговорност, умереност в действията, затова й е дадено да бъде майка. Така че по-скоро ми помага.

Някога усещали ли сте снизходително отношение заради това, че сте жена?
        Никога не съм усещала снизхождение. Дори и да е имало у някого такова отношение, аз не съм го отразила и затова не си спомням такъв случай. Когато човек е честен пред себе си и добър в мислите си, той е силен и устойчив, дори и в сложна, агресивна и токсична среда.

Какви "мъжки" качества ви се е налагало да демонстрирате, за да ви приемат по-сериозно?
        Не мисля, че за да те приемат сериозно, е необходимо да демонстрираш "мъжки" качества. Всички сме човеци и трябва да се отнасяме с уважение и отговорност един към друг и към всичко, до което се докосваме. Както и към природата.

Има ли отговорност, която понякога ви тежи? Кое е най-трудното във вашата работа?
        Отговорностите не ми тежат. Тежко ми е било от несправедливостите, но мисля, че това е част от уроците, които човек трябва добре да научи, особено когато е в ситуация, която по някаква причина предизвиква вниманието на хората.

Какво се научихте да владеете, без изобщо някога да сте предполагали, че ще ви се случи?
        Научих се да владея емоциите си, вече дори и мислите си.

Кои са ключовите инструменти, на които разчитате в работата си?
        Професионализъм, самообучение, самонаблюдение, визионерство, спокойствие. Обич.

Как си сверявате часовника и се държите в кондиция? Откъде се информирате?
        Информирам се от научни четива, анализи на експерти, от интернет, от електронните медии.
        Курсове и семинари - много са, излишно е да ги изброявам. Членството ми в някои неправителствени организации – и български, и международни (такива като BGBC/ "Български съвет за устойчиво развитие", Cambridge Club, Oxford Club), също ми дава много актуална информация и познания, както и контакти с прекрасни хора, които умеят да се фокусират в истинските приоритети за обществено развитие.

Какво правите в свободното си време? Как обичате да си почивате?
        Обичам да пътувам по неизвестни места, да откривам света през своята призма. Обичам спорта през цялата година. Ходя на фитнес, ски, вече съм и водолаз. Слушам джаз, поп и класическа музика. Чета много и постоянно. Напоследък съм особено запалена по изучаването на древната история на България. Мога да спомена някои автори: Петър Добрев – "Светът на прабългарите", Добрин Денев – "Неизвестното в българската история", проф. Владимир Топенчаров – "Защо първата общоевропейска народна вълна против феодализма бе наречена българска ерес", книгите на Петър Дънов.
        Изключително важно за мен е запознанството ми със силата на духа на нашите древни прародители, с ролята, която богомилите са изиграли в развитието на европейската цивилизация. Ние трябва да познаваме своята история, да знаем истината за нея. Само така ще можем да отговорим правилно на предизвикателствата на нашето съвремие, на днешния и утрешния ден.

Колко често пътувате?
        Пътувам и по работа, и в свободното време. Обичам да се разхождам сред природата, да общувам с нея, да я попивам. Това много ме зарежда. Като че ли хората сме позабравили, че чистотата на духа и добрата енергия, която ни носи и психическо и емоционално и физическо здраве, е точно там – в директното ни общение с природата.
        Обичайни маршрути нямам. Обичам и планината, и морето, и полето, и гората, и прекрасните минерални води у нас.

Умеете ли да обявите край на работния ден, или той продължава дори след като си тръгнете от офиса?
        Тук ме хванахте натясно. За мен няма работно време. Когато е необходимо, съм с работата, но телефона не го вдигам винаги. Според мен той пречи да се съсредоточиш в конкретната работа или мисли.

Как взимате решения?
        Решения взимам по принцип, след като чуя мнението на хората, премисля внимателно и се заслушам в интуицията си. Смятам, че важния избор за поведението си човек го прави веднъж. Ако е стъпил на здрава основа като морал и честно отношение, всички други решения се взимат в ход.

Кога искате съвет?
        Съвет? Винаги обичам да чуя мнението на специалисти в дадената област, да обсъдим даден казус. Решенията взимам на такава основа, но в крайна сметка сама.

Бихте ли се занимавали с нещо друго? Какво?
        Аз и сега се занимавам с доста неща – фондация "Кредо Бонум", холдинга CSIF, банката (БАКБ)…
        Постоянно имам много нови планове, свързани с тези три групи дейности, но всички те са свързани с визията ми за устойчиво развитие - зелена банка, инвестиции в алтернативно земеделие, енергийно независими домове и сгради и т.н.
        Чувствам се щастлива с това, което правя, и с това, което искам да направим с моите екипи в полза и за радост на хората.

Какво е нужно, за да се създаде добър екип? А добър мениджър?
        Много работа, на първо място над себе си. Най-сложното е да създадеш добрия лидер у себе си. След това да създадеш доверие между хората, с които работиш, да ги мотивираш да изявят най-доброто от себе си, да си помагат взаимно като един организъм. Екипът е като човешката ръка – едно цяло от длан и пет пръста, и всеки елемент има своя роля, но само като единно цяло е полезен и успешен. Така е и с екипа.
        Добрият мениджър просто трябва да е част от този екип – най-смелата и най-устойчивата му част.

Ако трябва да дадете дефиниция на успеха, каква би била тя?
        Успехът е, когато човек съумее да се усмихва на света и в тежките моменти, когато усети истинската сила да преодолява болката и страховете на егото. Това е да постигнеш истинската свобода.

За какво/на кого сте благодарна?
        Благодарна съм на Бог, че ми дава изпитания, за да се уча. На родителите ми. На земята ни, че ни храни и радва. Благодарна съм на хората, с които живея и работя. Благодарна съм за всичко – и добро, и лошо. Това е същността на живота.

Какво бихте искали да постигнете от този момент нататък?
        Човек всеки ден може да постига нещо ново. Аз искам да продължа напред по пътя на Доброто.

Най-голямата ви екстравагантност?
        Може би това е моят мини пудел Лео, който е навсякъде с мен. Той просто се е превърнал в част от мен. Той е изключително интелигентен, добър и е изпълнен с много обич. Има какво да се научи от него…

Любимо облекло: обичам спортно-елегантния стил. Разбира се, имам предпочитани марки като Ermanno Scervino, Chanel, Prada, Max Mara.

Източник: http://www.capital.bg/specialni_izda...a/?ref=miniurl

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          Има вътрешари, които си пълнят тихичко
          Глупости!

Тук купувача са двата фонда, които всяка Коледа се преоценяват...

Нищо реално, за съжаление!

Не е инвестиционна препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
            Ше зема да викна по-силно да подсетя и други
            Е , аз после ще продавам : нисичко ми е още тук ...
            Успех
            не е препоръка за покупка или продажба ,всяко съвпадение с реални лица,факти и събитя е случайна !!!

Коментар

Има вътрешари, които си пълнят тихичко
              Ше зема да викна по-силно да подсетя и други
              Life won't wait for you.

Коментар

• Има вътрешари, които си пълнят тихичко

Коментар

• Да взема да пиша по-често тука,а ......
                  Life won't wait for you.

Коментар

• В Цекабето, няма Цветелинка и не са на власт, нито са екобанка

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                      Абе тук не е ли малко скъпо, капитализация почти като на ЦКБ, пък СК и активи в пъти по-ниски
                      А пък може би там е евтино?
                      Няма препоръка.
                      Custodite sortem vestram

Коментар

• Абе тук не е ли малко скъпо, капитализация почти като на ЦКБ, пък СК и активи в пъти по-ниски

Коментар

Аз съм заредил, за Вас не знам
                          Явно и ние сме заредили щом сме тука ама е много тихо ... ако не съм аз да вдигам темата нагоре ще изпадне от Инвестор-а .....
                          Life won't wait for you.

Коментар

• Аз съм заредил, за Вас не знам

Коментар

• В темата е тихо ....
                              Life won't wait for you.

Коментар

• Банките обичат тишината.

Няма препоръка.
                                Custodite sortem vestram

Коментар

Working...