ПФБК да не е решила да играе маркетмейкър по тази позиция? 2000 купува, 3000 продава на разлика от 0,75 лева.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БАКБ (BACB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Борисдобре си посмятал
но си мисля че бъдещето е по-важно за цената на акциите от миналото. И докато КТБ предвижда близо 4 пъти нарастване на печалбата т.г. БАКБ и да се сцепи надали ще направи повече от 50% ръст. Просто в КТБ потенциала за печалба все още не е изчерпан.
Ето защо мисля че след месец като излезе на пазара КТБ ще се търгува на по-висока абсолютна цена от БАКБ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ГариТова, че се предвижда 4 пъти ръст на печалбата е хубаво. И едни хубави сметки си направиха всички все при условие, че точно така стане. Може да се предвиди и 50-кратно увеличение, няма много да се учудя ако някой пак повярва. Ама представи си, че току виж не се изпълни прогнозата. И печалбата намалее. Това също е възможен вариант. Кой е по-вероятен не знам. Но ми се струва много вероятно, БАКБ пак да си постигне 30% ръст. Предпочитам да си държа питомното отколкото да гоня дивото в гората.Винаги пазарувам евтино http://bureto.com
Коментар
-
Това, че се предвижда 4 пъти ръст на печалбата е хубаво. И едни хубави сметки си направиха всички все при условие, че точно така стане. Може да се предвиди и 50-кратно увеличение, няма много да се учудя ако някой пак повярва. Ама представи си, че току виж не се изпълни прогнозата. И печалбата намалее. Това също е възможен вариант. Кой е по-вероятен не знам. Но ми се струва много вероятно, БАКБ пак да си постигне 30% ръст. Предпочитам да си държа питомното отколкото да гоня дивото в гората.
Коментар
-
добре си посмятал
но си мисля че бъдещето е по-важно за цената на акциите от миналото. И докато КТБ предвижда близо 4 пъти нарастване на печалбата т.г. БАКБ и да се сцепи надали ще направи повече от 50% ръст. Просто в КТБ потенциала за печалба все още не е изчерпан.
Ето защо мисля че след месец като излезе на пазара КТБ ще се търгува на по-висока абсолютна цена от БАКБ.
Коментар
-
Какво ще кажете за следното сравнение на показателите на КТБ и БАКБ (доколкото рисковият им профил е сходен). За целта са използвани EPS за 2006 г., за да не се спекулира с прогнозни данни за бъдещи периоди.
КТБ БАКБ
P 58.5 70
ROE 12% 36%
P/B 3.8 7.9
P/E 31 26
E/P 3.21% 3.86%
Последният показател показва каква е годишната възвръщаемост на инвестирания капитал само от печалбата. Отделно PVGO на БАКБ очевидно са доста по големи, като се има предвид, че БАКБ е повече от два пъти по-малка банка, а g ( = b x ROE ) на БАКБ е почти три пъти по-голямо към настоящия момент.
Освен това, БАКБ вече няколко години доказва, че може да работи с висока и стабилна възвръщаемост, далеч надхвърляща (с над 70%) средната за банките. КТБ тепърва има да се доказва и в този смисъл риск от неизпълнение или частично изпълнение на заложените прогнози е напълно реален. Нещо повече, КТБ трябва да подобри резултатите си, за да оправдае цената си, докато БАКБ няма нужда от това, защото те са достатъчно добри и стабилни.
Отделно стои и въпросът акциите на коя банка се очаква да растат по-бързо (защото инвеститорите печелят от растежа на цената на акцията)? Това отново е свързано с g.
Изводите от горното оставам да си ги направи всеки сам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от KOSTJUMARКато гледам интереса към КТБ и колко неудовлетворени купувачи има си мисля, че ще награбят и БАКБ скоро. Спомнете си онова обиране до 73 лева на 27,04. Тогава и Монбата го обраха до 10,00 и вече е над тази цена. Застоя тук според мен е поради Ипотата на конкурентите. Не е препоръка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ахмакха ха ха
И все пак всяко публично дружество прави планове и цели за настоящата година. Какви са те за БАКБ за 2007г.
Да, наистина имаме план, но го пазим внимателно като целомъдрието на млада принцеса.
http://pazari.dnevnik.bg/
Това е точният линк
http://pazari.dnevnik.bg/interview.php?storyid=148
Коментар
Коментар