Мисля, че няма да пиша скоро в този форум - планът е да чакаме април да се види дали има по-голям дивидент от миналата година. Ако има, следва нещо тип Агрия както каза Батя и чакам на 13.50. Ако няма, продавам на каквото ниво е акцията към него момент. Не ме интересува, че качва двуцифрени проценти последните дни. Kогато загубиш някой близък, акции и пари изведнъж изглеждат напълно незначителни
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БАКБ (BACB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Ами първо, миналата година раздаде дивидент. Второ, при 5 лв. показателите бяха толкова ниски, че и с Бориславова си заслужаваше. И трето.. ами Майна когато купувах Агрия на 4.20-4.50 в темата й имаше същите подмятания за Райков. После знаеш какво стана..
Така че.. гледаме да видим
20 г. това правя.. купувам акции когато са мразени и ги продавам когато всички ги заобичат
П. С. Инвестиращи те да имат предвид, че трябва да осигурят ликвидност на Батя да излезе и чак тогава ще са те.......
Last edited by Мечкан_Бикоядов; 19.02.2024, 08:20.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Майната Разгледай мнениеБатя верно ли вярваш че Бориславова ще дели с теб ))
Така че.. гледаме да видим
20 г. това правя.. купувам акции когато са мразени и ги продавам когато всички ги заобичатLast edited by Батя; 18.02.2024, 21:19.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мечкан_Бикоядов Разгледай мнениеС тази смешна ликвидност кой изобщо търгува
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от kaludov99 Разгледай мнение
Печалба на акция 2.22 лв или малко над 25% повече в сравнение с миналата година
- 1 like
Коментар
-
По неодитирани данни към 31 декември 2023 г. БАКБ АД отчита финансови резултати за 2023 г., както следва:
• Нетна печалба на неконсолидирана основа в размер на 54 899 хил. лв. (петдесет и четири милиона осемстотин деветдесет и девет хиляди лева);
• Нетна печалба на консолидирана основа в размер на 55 628 хил. лв. (петдесет и пет милиона шестстотин двадесет и осем хиляди лева)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от kaludov99 Разгледай мнение
Наясно съм че компанията е с изключително нисък ФФ и че мажоритарят не е безпроблемен, но на тази банка и "магаре да ѝ вържеш" за собственик, тя пак ще си е доста подценена, а фин. показателите рано или късно се налагат при определяне на цената.
За мен въпросът в средносрочен план е дали разпределянето на дивидент е единичен случай, или начало на нова политика към инвеститорите.
Иначе виждам резон в съвета, но тук влизам именно с "експериментално" намерение.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнениеЗнам, само да не е първи и последен !
Life won't wait for you.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеБАКБ вече даде дивидент
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
Колега, приятелски съвет, ако искаш банка и то с дивидент купи си акции на чужда банка и не си прави експерименти. Финансовите показатели на нашите банки нямат никакво значение, по важно е кой и какъв е мажоритаря !
За мен въпросът в средносрочен план е дали разпределянето на дивидент е единичен случай, или начало на нова политика към инвеститорите.
Иначе виждам резон в съвета, но тук влизам именно с "експериментално" намерение.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнениеКолега, приятелски съвет, ако искаш банка и то с дивидент купи си акции на чужда банка и не си прави експерименти.
Life won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kaludov99 Разгледай мнениеТази акция защо е така игнорирана? Какво мислите за нея в сравнение с другите банки (FIB, CCB)?
За деветмесечието има печалба от към 1.66 лв на акция и P/B от 0.52, пък има и раздаден (макар не много голям) дивидент за 2022, което е добър сигнал.
Лично аз смятам, че фундамента на акцията е приличен и тази година очаквам покачване тук, особено ако се гласува и дивидент.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар