IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БАКБ (BACB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Мисля, че няма да пиша скоро в този форум - планът е да чакаме април да се види дали има по-голям дивидент от миналата година. Ако има, следва нещо тип Агрия както каза Батя и чакам на 13.50. Ако няма, продавам на каквото ниво е акцията към него момент. Не ме интересува, че качва двуцифрени проценти последните дни. Kогато загубиш някой близък, акции и пари изведнъж изглеждат напълно незначителни
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Ами първо, миналата година раздаде дивидент. Второ, при 5 лв. показателите бяха толкова ниски, че и с Бориславова си заслужаваше. И трето.. ами Майна когато купувах Агрия на 4.20-4.50 в темата й имаше същите подмятания за Райков. После знаеш какво стана..
      Така че.. гледаме да видим

20 г. това правя.. купувам акции когато са мразени и ги продавам когато всички ги заобичат
      Пълни и лъжи и разтягане на локуми за пореден път, белим някой балък се качи зад мен. Няма как банкова акция да е добра близките няколко години. А тук с тази смешна ликвидност 5000лв качват 50,60% за какво изобщо говорим

​​​​​​
      П. С. Инвестиращи те да имат предвид, че трябва да осигурят ликвидност на Батя да излезе и чак тогава ще са те.......
      ​​​​​
      Last edited by Мечкан_Бикоядов; 19.02.2024, 08:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от Майната Разгледай мнение
        Батя верно ли вярваш че Бориславова ще дели с теб ))
        Ами първо, миналата година раздаде дивидент. Второ, при 5 лв. показателите бяха толкова ниски, че и с Бориславова си заслужаваше. И трето.. ами Майна когато купувах Агрия на 4.20-4.50 в темата й имаше същите подмятания за Райков. После знаеш какво стана..
        Така че.. гледаме да видим

20 г. това правя.. купувам акции когато са мразени и ги продавам когато всички ги заобичат
        Last edited by Батя; 18.02.2024, 21:19.

Коментар

• Батя верно ли вярваш че Бориславова ще дели с теб ))
          Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• Първоначално изпратено от Мечкан_Бикоядов Разгледай мнение
            С тази смешна ликвидност кой изобщо търгува
            Колекционерите!

Коментар

• С тази смешна ликвидност кой изобщо търгува

Коментар

• Пфф как отляво тея се цакат с по 5 стотинки не е истина. Мисля да излизам тук на около 13.50, отсега да знаете
                destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от kaludov99 Разгледай мнение

Печалба на акция 2.22 лв или малко над 25% повече в сравнение с миналата година
                  Това ще е доста под представянето за банковата система общо, която предполагам, че ще отчете над 50%, може би до към 70% ръст, на печалбата спрямо миналата година. Другите две публични вероятно ще си удвоят резултата от 2022, освен ако не изненадат с някакви фрапиращи провизии.

Коментар

• По неодитирани данни към 31 декември 2023 г. БАКБ АД отчита финансови резултати за 2023 г., както следва:
                    • Нетна печалба на неконсолидирана основа в размер на 54 899 хил. лв. (петдесет и четири милиона осемстотин деветдесет и девет хиляди лева);
                    • Нетна печалба на консолидирана основа в размер на 55 628 хил. лв. (петдесет и пет милиона шестстотин двадесет и осем хиляди лева)
                    Печалба на акция 2.22 лв или малко над 25% повече в сравнение с миналата година

Коментар

Наясно съм че компанията е с изключително нисък ФФ и че мажоритарят не е безпроблемен, но на тази банка и "магаре да ѝ вържеш" за собственик, тя пак ще си е доста подценена, а фин. показателите рано или късно се налагат при определяне на цената.
                      За мен въпросът в средносрочен план е дали разпределянето на дивидент е единичен случай, или начало на нова политика към инвеститорите.

Иначе виждам резон в съвета, но тук влизам именно с "експериментално" намерение.
                      Няма лошо, тук само споделяме мнения ! Но ако търсиш редовен и не лош дивидент голяма част от европейските банки дават такъв.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
                        Знам, само да не е първи и последен !
                        Някои от големите, вероятно ОББ е поизлязъл, защото не съм виждал и от ляво и от дясно по 10 оферти от .....никога ...май

Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                          БАКБ вече даде дивидент
                          Знам, само да не е първи и последен !

Коментар

Колега, приятелски съвет, ако искаш банка и то с дивидент купи си акции на чужда банка и не си прави експерименти. Финансовите показатели на нашите банки нямат никакво значение, по важно е кой и какъв е мажоритаря !
                            Наясно съм че компанията е с изключително нисък ФФ и че мажоритарят не е безпроблемен, но на тази банка и "магаре да ѝ вържеш" за собственик, тя пак ще си е доста подценена, а фин. показателите рано или късно се налагат при определяне на цената.
                            За мен въпросът в средносрочен план е дали разпределянето на дивидент е единичен случай, или начало на нова политика към инвеститорите.

Иначе виждам резон в съвета, но тук влизам именно с "експериментално" намерение.

Коментар

Колега, приятелски съвет, ако искаш банка и то с дивидент купи си акции на чужда банка и не си прави експерименти.
                              БАКБ вече даде дивидент
                              Life won't wait for you.

Коментар

Тази акция защо е така игнорирана? Какво мислите за нея в сравнение с другите банки (FIB, CCB)?

За деветмесечието има печалба от към 1.66 лв на акция и P/B от 0.52, пък има и раздаден (макар не много голям) дивидент за 2022, което е добър сигнал.

Лично аз смятам, че фундамента на акцията е приличен и тази година очаквам покачване тук, особено ако се гласува и дивидент.
                                Колега, приятелски съвет, ако искаш банка и то с дивидент купи си акции на чужда банка и не си прави експерименти. Финансовите показатели на нашите банки нямат никакво значение, по важно е кой и какъв е мажоритаря !

Коментар

Working...
                                X