IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София-БТ АД (3JU / SOFBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ... най-накрая се оказа че има работещи служители в КНФ за да се анализира и в последствие да се определи коректната и справедлива оценка за цената на търговото предложение от мажоритарите на София БТ, без да се ощетяват дребните акционери. Очакваният отчет за дейността ще потвърди силния фундамент на дружеството

Направеният коментар не е препоръка за пазарни действия по позицията

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
      Какво стана тук? Пак ли минахме с мълчаливо съгласие?
      Решения от заседание на КФН от 17 октомври 2012 г.

17/10/2012

На свое заседание от 17 октомври 2012 г. КФН взе следните решения:

1 Издава временна забрана за публикуване на търгово предложение от „Булгартабак-Холдинг” АД, за закупуване на акции на „София - Булгартабак” АД от останалите акционери на дружеството

Коментар

• дайте някаква информация за по-големите миноритари, да опитаме евентуално да се организираме с тях и да не приемаме, за да спрем отписването. Аз за себе си съм решил, че няма да приемам при тази цена.

Коментар

• прав си, 14-те дена са работни, аз това съм го пропуснал, така че сряда-четвъртък е срокът КФН да си свърши работата и да спре поне това ограбване на миноритарите.

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
            Какво стана тук? Пак ли минахме с мълчаливо съгласие?
            Май изтича на 18 или 19.10

Коментар

• Какво стана тук? Пак ли минахме с мълчаливо съгласие?

Коментар

• От една страна като акционер в БТХ не ми се нрави, че ще бавите отписването , но от друга страна ви желая успех, защото някой трябва да сложи на мястото им тия тъпаци от КФН.
                Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Vangelis Разгледай мнение
                  ...
                  Що се отнася до ролята на КФН тя е много важна, тъй като тя единствено може да защити дребните акционери от произвола на мажоритаря. Ако поведението й продължи да бъде пасивно, както по отношение на търговото, така и при следващите процедури, то нейните действия или бездействия могат да бъдат атакувани, съответно търсена компенсация, по реда на чл.1 от Закона за отговорността на държавата и общините за вреди.
                  Ех, как ще се накефя миноритари да осъдим КФН. Дори и нищо да не спечеля, кефа си заслужава. А и ще останем в историята на БГ капиталовия пазар, като първите активни борци за справедливост. А мавъра и ко. ще останат като най-послушната и услужлива за мажоритарите КФН!
                  Добрият, стар Батя

Коментар

• Първоначално изпратено от Спекулант Разгледай мнение
                    Да, и аз мисля да не го приемам ако остане тази цена. Но би ли ми обяснил ако КФН пак демонстрира че "това са наши хора, да правят каквото си искат", на какво точно да се надяваме при нова оценка? Нищо не им пречи да натъкмят пак същата цена или да я вдигнат съвсем символично, щом пак ще се удобрява от същата удобна КФН
                    Ако се наложи да правят нова цена ще трябва да го направят в условията на оповестена информация за третото тримесечие. Ако през това тримесечие SOFBT е на печалба, което е много вероятно, нетната стойност на активите ще се увеличи с тази печалба и съответно оценката направена по този метод, която вероятно влиза с тежест 25% от крайната оценка. Ако печалбата е по-висока от третото тримесечие на миналата година, това би трябвало да доведе и до по-висока оценка според дисконтираните парични потоци. От търговото ще видим, кои са дружествата аналози за да преценим как новите данни ще се отразят. Важно е да се отбележи, че тази информация ще е налична, докато тече търговото, и ще може да се вземе достатъчно информирано решение. Разбира се, съществено значение ще има и пазарната цена, на която ще се търгуват акциите на SOFBT преди новата оценка. При всички случаи цената на изкупуването не може да бъде по-ниска от търговата цена, съгласно чл.150, ал.7.
                    Що се отнася до ролята на КФН тя е много важна, тъй като тя единствено може да защити дребните акционери от произвола на мажоритаря. Ако поведението й продължи да бъде пасивно, както по отношение на търговото, така и при следващите процедури, то нейните действия или бездействия могат да бъдат атакувани, съответно търсена компенсация, по реда на чл.1 от Закона за отговорността на държавата и общините за вреди.

Коментар

• София-БТ

Присъединявам се с пакетчето си акции към идеята да не приемаме търгово на тази цена.
                      Професорът

Коментар

В случая с SOFBT, а също и с BLABT, важно е, че Булгартабак Холдинг отправя търговото предложение доброволно, тъй като го прави по реда на чл.149а на ЗППЦК. Поради това за да изкупи неприелите търговото акционери по търговата цена, той трябва да е придобил поне 90% от акциите, които са обект на търговото. Ако придобие по-малко, за да изкупи останалите трябва да прави нова цена.
                        Между другото група инвеститори притежаваме малко над 1% от SOFBT и смятаме да не приемем търговото предложение при сегашните условия. Пък да видим какво ще стане.
                        Да, и аз мисля да не го приемам ако остане тази цена. Но би ли ми обяснил ако КФН пак демонстрира че "това са наши хора, да правят каквото си искат", на какво точно да се надяваме при нова оценка? Нищо не им пречи да натъкмят пак същата цена или да я вдигнат съвсем символично, щом пак ще се удобрява от същата удобна КФН
                        Добрият, стар Батя

Коментар

• В случая с SOFBT, а също и с BLABT, важно е, че Булгартабак Холдинг отправя търговото предложение доброволно, тъй като го прави по реда на чл.149а на ЗППЦК. Поради това за да изкупи неприелите търговото акционери по търговата цена, той трябва да е придобил поне 90% от акциите, които са обект на търговото. Ако придобие по-малко, за да изкупи останалите трябва да прави нова цена.
                          Между другото група инвеститори притежаваме малко над 1% от SOFBT и смятаме да не приемем търговото предложение при сегашните условия. Пък да видим какво ще стане.

Коментар

• Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
                            в цитираните от теб членове и алинеи никъде не чета подобни неща които ти обясняваш

напротив - чета следното ...................... придобие ли 90% от акциите има право да отправи търгово предложение

придобие ли 95% от акциите има право в тримесечен срок от крайния срок на търговото предложение да изкупи акциите с право на глас на останалите акционери по цената на търговото като той ще придобие акциите, а на акционерите които не са приели търговото парите от акциите им се внасят в специална сметка
                            в т. 2 става дума за 90% от акциите, обект на търговото.
                            В случая Vangelis прави добра забележка, че ще трябва нова оценка...

Коментар

Струва ми се, че не бъркам.
                              1. В случая със София-БТ мажоритарят (БТХ) отправя търгово към приблизително 10% от акциите.
                              2. Търговото предложение е доброволно за БТХ, т.е. може да го направи, ако желае.
                              3. В този случай за да изкупи по търговата цена неприелите търговото предложение акционери, той трябва да е придобил 90% от акциите, предмет на търговото, т.е. около 9% от всички акции. Така, че след търговото трябва да има над 99%. - чл.157а, ал.3, т.2
                              4. Ако не ги е събрал толкова, цената, по която ще трябва да изкупи останалите акции, трябва да е получена след нова оценка. - чл.157а, ал.3, т.3
                              в цитираните от теб членове и алинеи никъде не чета подобни неща които ти обясняваш

напротив - чета следното ...................... придобие ли 90% от акциите има право да отправи търгово предложение

придобие ли 95% от акциите има право в тримесечен срок от крайния срок на търговото предложение да изкупи акциите с право на глас на останалите акционери по цената на търговото като той ще придобие акциите, а на акционерите които не са приели търговото парите от акциите им се внасят в специална сметка

Коментар

• Струва ми се, че не бъркам.
                                1. В случая със София-БТ мажоритарят (БТХ) отправя търгово към приблизително 10% от акциите.
                                2. Търговото предложение е доброволно за БТХ, т.е. може да го направи, ако желае.
                                3. В този случай за да изкупи по търговата цена неприелите търговото предложение акционери, той трябва да е придобил 90% от акциите, предмет на търговото, т.е. около 9% от всички акции. Така, че след търговото трябва да има над 99%. - чл.157а, ал.3, т.2
                                4. Ако не ги е събрал толкова, цената, по която ще трябва да изкупи останалите акции, трябва да е получена след нова оценка. - чл.157а, ал.3, т.3

Коментар

Working...
                                X