IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петрол АД (PET)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Finance.news- Петрол получи кредитен рейтинг от три международни агенции
    Дистрибуторът на горива Петрол АД получи кредитен рейтинг от три водещи международни агенции, съобщиха от БФБ-София.

    Рейтингът присъден от Moodys е „B2“, от Standard and Poors – „B-“ и от Fitch - „B-“. Това означава, че дълговите книжа на компанията към момента са оценени като сравнително високорискови по международните стандарти. Въпреки това перспективата пред дружеството и според трите агенции е оценена като „стабилна“.


    На проведеното на 8 май извънредно Общо събрание на акционерите на компанията бе взето решение за издаване на емисия еврооблигации с номинал от 125 млн. евро и срок от 5 години. Плановете на дружеството предвиждаха тя да бъде пласирана на международен първичен пазар и регистрирана за търговия на чуждестранен регулиран пазар.


    Петрол АД обяви консолидирана печалба за шестмесечието в размер на 14,323 млн. лв., или 2,81 пъти повече в сравнение със същия период на миналата година. Мажоритарен собственик е Петрол Холдинг с дялово участие от 76,03% на сто.

    Коментар


    • v-k Dnevnik- Облигациите на "Петрол" тръгват на "роуд шоу"
      Представянето на облигационната емисия (роуд шоу) на най-големия дистрибутор на горива в България - "Петрол", пред международните инвеститори ще започне на 10 октомври в Сингапур. Това съобщи агенция Ройтерс, като цитира свои неназовани източници. След като мине през няколко азиатски и европейски финансови центрове, последната спирка за роуд шоуто ще е на 18 октомври в Лондон. Посредник по сделката е холандската банка ING, като реално тя прави и представянето на книжата. От ръководството на "Петрол" в София отказаха всякакъв коментар по предстоящата емисия.

      Коментар


      • v-k bDnevnik- Три агенции дадоха рейтинг на "Петрол"
        Трите водещи агенции за кредитен рейтинг - "Фич", "Муудис" и "Стандарт енд Пуърс", дадоха оценка на българския дистрибутор на горива "Петрол" АД, предаде агенция SeeNews. "Фич" и "Стандарт енд Пуърс" определи оценка от В- за дългосрочния рейтинг по международните задължения на компанията, а оценката на "Муудис", която е първата такава за "Петрол", е В2.

        Коментар


        • 5 наши компании сред 160 най-големи в Източна Европа
          Полският всекидневник "Жечпосполита" публикува данни за 160-те най-големи компании в Източна Европа.

          Първите седем места заемат руски фирми и едва на осмо има друга компания от региона - полската нефтопреработвателна фирма ПКС Орлен.

          Пръв в класирането е руският държавен петролен гигант "Лукойл" с годишна печалба от над 6 млрд долара.

          В класацията има пет български компании - на 39-о място е Лукойл Нефтохим Бургас, на 92-ро е Националната електрическа компания, 98-и е Петрол АД, следвани на 128 място от БТК и на 151 място - от Булгаргаз.

          Прогнозата на вестника е, че българският бизнес ще спечели от влизането на страната в ЕС, като се очаква специализация на страната в области като туризъм и производството на вино, съобщи БНР.

          Коментар


          • v-k Kapital- "Петрол" е пред продажба
            Васил Божков и неизвестна чужда компания са най-често споменаваните купувачи
            Най-големият дистрибутор на горива "Петрол" е пред смяна на собствеността, съобщиха няколко независими източника. За препродажба на компанията се говори от почти две години, но този път сделката е близо до финала. Според източниците преговорите между сегашните мажоритарни акционери в "Петрол" и бъдещия купувач са в напреднал стадий, като вече е приключило финансовото и правното проучване на компанията от страна на потенциалния нов собственик. Преговорите са обвити в пълна секретност и по тази ...

            Коментар


            • Манджа с грозде!

              Коментар


              • Тук се готви не6то

                Коментар


                • “Петрол” пуска евробондове за ?100 млн.
                  МОНИТОР
                  Най-големият дистрибутор на горива на дребно в България - "Петрол" АД ще пусне евробондове за 100 млн. на Лондонската фондова борса, съобщиха от компанията.
                  Сумата ще бъде използвана за модернизацията на веригата от бензиностанции на фирмата в страната.
                  "Петрол" АД обяви консолидирана печалба за шестмесечието в размер на 14,323 млн. лв., или 2,81 пъти повече в сравнение със същия период на миналата година.
                  Нетните приходи от продажби нарастват с 13,5 на сто до 643,675 млн. лв., като към 30 юни най-голям дял в тяхната структура имат приходите от продажби на стоки - 94,3%, или 606,9 млн. лв.

                  Коментар


                  • Високотехнологична минибензиностанция в центъра на Бургас откри "Петрол" АД
                    Компанията осигури златна кредитна карта на Данчо Караджов за инициативата “Намали скоростта, животът има цена!”


                    „Петрол” АД откри миниатюрна хай-тек бензиностанция в сърцето на Бургас. Модерното съоръжение е произведено по иновативен метод и е оборудвано с високотехнологични екстри като информационно-рекламни плазмени екрани и КИОСК терминали, които дават възможност на клиентите да ползват Интернет, да прегледат електронната си поща и дори да си платят сметките за ток, вода и други комунални услуги по всяко време на денонощието.

                    Лентата на обновената бензиностанция прерязаха първият заместник-кмет на Бургас Васил Караманов и главният директор „Търговия и маркетинг” на „Петрол” АД Иван Костадинов. Пръв гост на обекта беше фронтменът на рокдинозаврите „Сигнал” Данчо Караджов, който е инициатор и лице на стартиралата преди месец кампания “Намали скоростта, животът има цена!”. Призивът е насочен към всички шофьори с цел да бъде намален броя на трагичните пътни инциденти и да бъдат спасени много човешки животи. „Петрол” АД подкрепи по свой, оригинален начин инициативата, като осигури за нейните цели на Данчо Караджов златна кредитна карта „Транскарт” и безплатно гориво.

                    В малката, но много модерна бургаска бензиностанция, се продават безоловни автомобилни бензини, Евродизел и най-богатата гама български и вносни моторни и трансмисионни масла, спирачни и охлаждащи течности, автокозметика, авточасти и аксесоари.

                    В търговския обект е изграден магазин, където клиентите могат да си напазаруват много стоки на кредит и с отстъпка. Освен авто-аксесоари се предлагат и над 1000 артикула на водещите български и световни производители на хранителни стоки, персонална козметика, подаръци, аксесоари, вестници, списания и др.

                    „Петрол” АД разполага с най-голямата мрежа от 483 бензиностанции на територията на цялата страна. До края на 2005 г. дружеството реконструира 120 от своите търговски обекти и се утвърди като компанията, притежаваща най-голям брой модерни бензиностанции от съвременен европейски тип у нас.

                    Изграждането на модерния обект в Бургас е част от втория етап от амбициозната инвестиционна програма на „Петрол” АД, в рамките на който до края на 2008 г. по този начин ще бъдат реконструирани още 80 бензиностанции.

                    /Фирмена информация/

                    Коментар


                    • Май натам вържят нещата -ГЛОБА-ЛИЗАЦИЯ

                      Коментар


                      • ПЕТрол да не го лъскат пак за продажба?
                        Големи печалби, големи клиенти...
                        Някой знае ли ги тези: Нафтекс Ойл Енд Шипинг Корпорейшън ЛИМИТИД-Обединени Арабски Емирства к'ви са?

                        Коментар


                        • v-k Monitor - Печалбата на Петрол нарасна три пъти за година
                          ВИКТОРИЯ ТОДОРОВА
                          Занаятчии от Варна стават привилегировани клиенти
                          Над 1800 варненски занаятчийски предприятия, както и служителите им и техните семейства, могат да станат привилегировани клиенти на „Петрол" и да пазаруват на кредит и с отстъпка. Това предвижда договор, който беше подписан след неколкомесечни преговори между Регионалната занаятчийска камара * Варна и най-големия дистрибутор на горива у нас.
                          Занаятчийските предприятия, членове на браншовата организация могат ползват отстъпки над 2% във всички 483 бензиностанции „Петрол", в 178 от които се предлага и пропан-бутан, като отстъпката ще се ползва и в бъдещите метан станции на дистрибутора на горива. Преференциите ще се предоставят чрез корпоративните кредитни карти „Транскарт Флийт", които ще се издават за членовете на РЗК* Варна по облекчена процедура и ще предлагат специални условия.

                          Акциите се обезцениха с 6,76 на сто
                          От началото на годината акциите на дружеството се обезцениха с 6,76 на сто. За последно акциите на "Петрол" бяха обект на покупко-продажба на 28 август, когато беше постигната цена от 3,45 лева. Оферти за покупка има на ниво 3,43 лева, а за продажба * на ниво 3,58 лева.
                          От 2 август "Петрол" излезе от широкия индекс BG40 заедно с още 7 дружества.


                          Печалбата на най-големия дистрибутор на горива на дребно у нас - "Петрол" АД нарасна 2,81 пъти за година. Това сочат данните от отчета на дружеството за първото шестмесечие на 2006 г., представен в БФБ-София.
                          Консолидираната печалба на дружеството за полугодието е в размер на 14,323 млн. лв., уточни Investor.bg.
                          Нетните приходи от продажби нарастват с 13,5 на сто до 643,675 млн. лв., като към 30 юни най-голям дял в тяхната структура имат приходите от продажби на стоки - 94,3%, или 606,9 млн. лв.
                          Разходите по икономически елементи бележат ръст от 11,9 на сто до 623,893 млн. лв. Финансовите разходи на Петрол, ръководена от Светослав Йорданов, се повишават 2,21 пъти до 9,524 млн. лв., а финансовите приходи нарастват 4,7 пъти до 6,822 млн. лв. Дружеството отчита и разходи за данъци в размер на 2,757 млн. лв.
                          От началото на годината активите на компанията нарастват с 13,6 на сто до 502,675 млн. лв. Текущите вземания се увеличават с 55,8 на сто до 158,8 млн. лв., а паричните средства и еквиваленти намаляват с 26,7 на сто до 8,425 млн. лв.
                          Основният капитал на петролната компания е 109,205 млн. лв., а собственият - 175,101 млн. лв. Дългосрочните задължения възлизат на 74,702 млн. лв., или близо 15 на сто от размера на активите. Текущите задължения се увеличават с 22,4 на сто до близо 250 млн. лв., или 49,7 на сто от капитала.
                          Мажоритарен собственик на "Петрол" АД е "Петрол Холдинг" АД със 76.03% участие в капитала.
                          След решение на акционерите от 31 май 2006 г., "Петрол" извърши непарична вноска в капитала на "Еврокапитал България" EАД, 100% собственост на "Петрол" АД, за увеличаване капитала на последното. Предметът на вноската е земи, сгради, машини, съоръжения, други дълготрайни материални активи, намиращи се в собствени на "Петрол" имоти, и е на стойност 14,522 млн. лв.

                          Коментар


                          • Варненските занаятчии стават привилегировани клиенти на "Петрол"
                            Занаятчийските предприятия, техните служители и семействата им ще пазаруват на кредит и с отстъпка

                            Над 1800 варненски занаятчийски предприятия, както и служителите им и техните семейства, могат да станат привилегировани клиенти на „Петрол” АД и да пазаруват на кредит и с отстъпка. Това предвижда договор, който беше подписан след няколкомесечни преговори между Регионалната занаятчийска камара – Варна и най-големия дистрибутор на горива у нас.

                            Занаятчийските предприятия, членове на браншовата организация могат ползват отстъпки над 2% във всички 483 бензиностанции „Петрол”, в 178 от които се предлага и пропан бутан като отстъпката ще се ползва и в бъдещите метан станции на дистрибутора на горива. Преференциите ще се предоставят чрез корпоративните кредитни карти „Транскарт Флийт”, които ще се издават за членовете на РЗК Варна по облекчена процедура и ще предлагат специални условия. Тези предприятия, които предпочитат да не поемат кредитен риск, могат да зареждат на по-ниски цени чрез специално създадената клиентска карта „Петрол клуб”.

                            След подписването на документа председателят на РЗК Варна Венцислав Атанасов заяви „Занаятчийските камари са много важни организации на българския малък и среден бизнес, а „Петрол” АД е една от най-големите български компании и аз съм уверен, че тази инициатива за улесняване и стимулиране на бизнес отношенията е от изключителна полза за българската икономика.” Главният търговски директор на дистрибутора на горива Иван Костадинов подчерта, че проектът е част от новата маркетингова стратегия на „Петрол” АД за привличане на големи клиенти и предстои да бъдат сключени още такива договори с големи организации.

                            Корпоративните клиенти на най-големия дистрибутор на горива ще могат да ползват преференциални цени чрез новосъздадената клиентска карта „Петрол клуб” или чрез корпоративната кредитна карта „Транскарт Флийт”. Кредитната карта е предназначена за фирмения персонал, обслужващ автомобилния парк на компаниите и е в три разновидности: само за горива; за горива, резервни части и консумативи; за всички стоки и услуги, предлагани на бензиностанциите. „Транскарт Флийт” осигурява кредит без поръчители, 30-дневен безлихвен гратисен период и търговски отстъпки.

                            Съгласно подписания договор „Петрол” АД ще съдейства на служителите на варненските занаятчийски предприятия и на членовете на техните семейства да се издават кредитни карти „Транскарт” по облекчена процедура и без такса за обслужване за първата година. С тях те ще могат да пазаруват на кредит и с отстъпка в бензиностанциите „Петрол” и в още над 4500 търговски обекта в цялата страна, да ползват 45-дневен безлихвен гратисен период и още много други услуги и предимства.

                            Сто и двадесет от бензиностанциите „Петрол” в страната са модернизирани като т.нар. “service stations”. В тях са инсталирани модерните КИОСК терминали, които дават възможност на притежателите на кредитната карта “Транскарт” не само да платят зареденото гориво, но и да пазаруват на кредит и с отстъпка, да изтеглят или внесат пари в брой по картата, да използват Интернет, да прегледат електронната си поща, да водят телефонни разговори, да плащат стоки и услуги, включително и сметки за мобилен телефон. В магазините на реконструираните бензиностанции освен горива и много автостоки се предлагат и над 3500 стоки на водещите български и световни производители на хранителни стоки, персонална козметика, подаръци, аксесоари, вестници, списания и др.

                            /Фирмена информация/

                            Коментар


                            • Петрол АД-София започва изплащането на дивиденти за 2005 г. от 4 септември
                              В БФБ-София АД е постъпила следната информация от Петрол АД-София /PET/ :
                              От 04.09.2006 год. стартира изплащането на дивидента за отчетната 2005 год., както следва:
                              - За акционерите, които притежават клиентски сметки при инвестиционни посредници - чрез съответния инвестиционен посредник;
                              - За акционерите, които нямат клиентски сметки при инвестиционен посредник дивидентите ще бъдат изплащани в сградата на Петрол АД- гр. София, бул. Черни връх № 43.


                              Обратно

                              Коментар


                              • Печалбата на Петрол нараства 2,81 пъти до 14,3 млн. лв.
                                Петрол АД-София обяви консолидирана печалба за шестмесечието в размер на 14,323 млн. лв., или 2,81 пъти повече в сравнение със същия период на миналата година, става ясно от отчета на дружеството, публикуван на БФБ-София.

                                Нетните приходи от продажби нарастват с 13,5 на сто до 643,675 млн. лв., като към 30 юни най-голям дял в тяхната структура имат приходите от продажби на стоки – 94,3%, или 606,9 млн. лв.

                                Разходите по икономически елементи бележат ръст от 11,9 на сто до 623,893 млн. лв. Финансовите разходи на Петрол се повишават 2,21 пъти до 9,524 млн. лв., а финансовите приходи нарастват 4,7 пъти до 6,822 млн. лв. Дружеството отчита и разходи за данъци в размер на 2,757 млн. лв.

                                От началото на годината активите на компанията нарастват с 13,6 на сто до 502,675 млн. лв. Текущите вземания се увеличават с 55,8 на сто до 158,8 млн. лв., а паричните средства и еквиваленти намаляват с 26,7 на сто до 8,425 млн. лв.

                                Основният капитал на Петрол е 109,205 млн. лв., а собственият – 175,101 млн. лв. Дългосрочните задължения възлизат на 74,702 млн. лв., или близо 15 на сто от размера на активите. Текущите задължения се увеличават с 22,4 на сто до близо 250 млн. лв., или 49,7 на сто от капитала.

                                Мажоритарен собственик на Петрол АД е Петрол Холдинг АД със 76.03% участие в капитала.

                                В изпълнение на решение на ОСА на дружеството от 31 май Петрол извърши непарична вноска в капитала на Еврокапитал България EАД, 100% собственост на Петрол АД, за увеличаване капитала на последното. Предметът на вноската е земи, сгради, машини, съоръжения, други дълготрайни материални активи, намиращи се в собствени на Петрол АД имоти, и е на стойност 14,522 млн. лв.

                                От 2 август Петрол АД излезе от широкия индекс BG40 заедно с още 7 дружества.

                                От началото на годината акциите на дружеството се обезцениха с 6,76 на сто. За последно акциите на Петрол бяха обект на покупко-продажба вчера, 28 август, когато беше постигната цена от 3,45 лева. Оферти за покупка има на ниво 3,43 лева, а за продажба – на ниво 3,58 лева.

                                Коментар

                                Working...
                                X