Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петрол АД (PET)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
    Мисля че вероятността от търгово определено натиска цената. Всички се досещаме че ако се случи цената ще е около 2 лв. Залогът на най добрите активи към КТБ и ЦКБ е също според мен голяма опасност за акционерите. Ако банките наистина предобият тези активи то тогава какво остава за погасяване на останалите задължения, а да не говорим за акционерите. Но може пък да е новата ракета Успех!
    Не е търговото причината а кой е купувача и продавача и как вижда компанията в бъдеще..
    С 300 К е на 4 а с милион е на 7...
    Стига да има желание...

Коментар

• Мисля че вероятността от търгово определено натиска цената. Всички се досещаме че ако се случи цената ще е около 2 лв. Залогът на най добрите активи към КТБ и ЦКБ е също според мен голяма опасност за акционерите. Ако банките наистина предобият тези активи то тогава какво остава за погасяване на останалите задължения, а да не говорим за акционерите. Но може пък да е новата ракета Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
        Като краен резултат - 38 % Марин и 38% Иво........
        И аз имам леки подозрения за тия младежи, но тогава войната продължава на друго поле и с други герои

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
          За това бяха платени тези 100 млн.
          Чувал съм, че ги има
          Ама, колко струват?! И то не на хартия, а след задължителна продажба. Справедлива пазарна, с премия. Или кой колкото даде и ако може по най-бързия възможен начин, моля!
          А има ли някой въобще нужда от бензиностанции по села и паланки, като дълги отсечки магистрала (действаща и предстояща) стоят без такива.
          А другите играчи имат ли си помощна инфраструктура и тррябва ли им и Петролската?!
          Активи да щеш!
          Още помним как се разкешваха активи бързо и на всяка цена.
          Имаше и такива, които в суматохата взеха, пък забравиха дори да платят.
          Аз поне си казах, че не знам. Ей на, Красивия ме ожали дори

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
            Пепел ти на езика!

Коментар

• Първоначално изпратено от termit Разгледай мнение
              Голяма каша.Как ви се вижда краен резултат 47,5% за мустака и по 23,5% за шахматиста и горския

Коментар

• Голяма каша.Как ви се вижда краен резултат 47,5% за мустака и по 23,5% за шахматиста и горския

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                  За това бяха платени тези 100 млн.
                  ... и най-губещата акция за момента
                  като/ако хукне към въображаемите 6-8 лева, все ще се закачим...

Коментар

• За това бяха платени тези 100 млн.

С повече от 380 бензиностанции под марката "Петрол", равномерно разпределени в цялата страна, и 3 петролни пристанищни терминала, компанията има най-добре развитата мрежа за дистрибуция на горива в страната.

Коментар

• И твойта не е лесна .

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                        И в двата варианта според мен купувачът е странно звучащо дружество, което не можеш да обвържеш със Събев и/или Цветан Василев.
                        Въпросът "Кой?" стана доста актуален напоследък и това без съмнение е важно.
                        Аз почти нищо не знам за тази позиция. Опитах да понавлеза в повествованието едва след случката и приказките на колегите тук.
                        И стигнах до друг въпрос.
                        Не кой, а за какво бяха платени тези 100 млн. Естествено и други го зададоха, аз просто го извеждам най-отпред.
                        Да гледаме като сравнително отдалечени наблюдатели, макар и сложили пари вътре, ама нямаме вътрешна информация и само знаем, че тази позиция е една голяма беля и ни грози реална опасност.
                        Ако приемем, че всички значими активи на групата са заложени като обезпечение на задължения към банка (и), то смислено ли е да предположим, че купувачът си е взел една кутия (и то празна), а върху кутията се мъдри един етикет и придружаващите го регистрации.
                        Не е смислено.
                        Явно знае, че дори и при най-агресивен и хищен вараинт - банките изкарват на максимално бърза публична продажба всичко, което им е под ръка, пак ще остане нещо, което струва повече от 100 млн.
                        Та, кое е това нещо?
                        Никаква представа нямам, пръстът ми беше връз ентър, ама не натиснах.

Конкретният купувач може и да е "сигурен", че няма да се стигне до крайности, защото примерно има готови едни сериозни пари и те чакат да оправят бакиите. Работи си план.

Ама аз не съм този купувач, не знам за плана му и има ли въобще такъв план. Аз просто нищо не знам.
                        И следователно - водещ е само най-лошият възможен вариант.
                        Ама, един великан на делото и мисълта беше каза: който не играи, ни пичели!

Коментар

• Първоначално изпратено от Hris0 Hrist0v Разгледай мнение
                          Продавачът не е толкова интересен според мен. Там е ясно - един от двамата. Интересното е кой хвърли 100 млн. за дела.
                          Ооо, напротив, много е важно кой точно е продавача..
                          Разбира се купувача също е важен, но кой конкретно е крайния, така и няма да се разбере официално, според мен. А ако знаем чии акции са минали, ще имаме добри основания да предположим кой точно стои и зад купувача (колкото и да го скрият)

Аз все повече се убеждавам (вече на 95%) че продадоха дела на Петрол холдинг. Явно ще се чака понеделника за официално потвърждение.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hris0 Hrist0v Разгледай мнение
                            Продавачът не е толкова интересен според мен. Там е ясно - един от двамата. Интересното е кой хвърли 100 млн. за дела.
                            Дори да не е възможно КФН/съдът да обезсилят акциите, достатъчно бе да не могат да се търгуват, тогава как щяха да влязат 100 мил. в касата на Петрол - банките са на далавера, а кой е купувача? А някой откри ли кой съдебен изпълнител води дело за акциите на Холда?
                            Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                              Щото тука са два много едри слона.
                              е да ама когато двама се бъхтат третия печели, а освен това от два големи слона по-голям е оня с по-големия мустак
                              Не е препоръка... !!!
                              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                                че то при всички живи твари е така бе Греъме, слоновете защо да са изключение ?! :
                                Щото тука са два много едри слона.
                                Life won't wait for you.

Коментар

Working...
                                X